Wat is goedkoper in onderhoud, BMW of Mercedes?

Wat is goedkoper in onderhoud, BMW of Mercedes?

Als u in de markt bent voor een nieuwe auto, moet u meer in overweging nemen dan alleen de prijs van de auto. Onderhouds- en reparatiekosten kunnen ervoor zorgen dat een auto die goedkoper lijkt, op de lange termijn duurder is. Dus, laten we zeggen dat u moet kiezen tussen een BMW of Mercedes. Welke kost minder om te onderhouden?

Over het algemeen wordt Mercedes als betrouwbaarder beschouwd dan BMW. BMW’s kosten ongeveer $5000 meer aan onderhoudskosten over een periode van 10 jaar in vergelijking met Mercedes. Wanneer u Audi als belangrijke concurrent in de vergelijking opneemt, tonen de resultaten dat Audi zich ergens in het midden van de twee bevindt.

Onderhoudskosten van Duitse luxefabrikanten

Prominente Duitse autofabrikanten, zoals BMW, Mercedes en Audi worden gemaakt met luxe in het achterhoofd. Het resultaat is een eindproduct dat luxueus en chic aanvoelt. Betrouwbaarheid en onderhoudskosten zijn niet de primaire doelen in vergelijking met sportiviteit, luxe of innovatie.

Deze merken zijn zeer complex wat de constructie betreft. Ze bieden veel verschillende functies die zijn gemonteerd in vrij strakke carrosserieën en niet zo gemakkelijk te bereiken in vergelijking met een meer betaalbare merk.

Wat Mercedes en BMW betreft, zijn de assemblagetechnieken van BMW complexer, wat ook de onderhoudskosten verhoogt in vergelijking met Mercedes.
Meer betaalbare merken hebben de neiging een andere weg in te slaan. Honda of Toyota, bijvoorbeeld, besteden het meeste van hun geld om auto’s eerst betrouwbaar te maken en proberen dan zo goed mogelijk een sportieve of ”luxe” ervaring te bieden.

Motoren en onderdelen

Mercedes maakt een enorme verscheidenheid aan verschillende auto’s. Het huidige aanbod van Mercedes omvat bestelwagens en bedrijfsauto’s die gebouwd zijn om lang mee te gaan. Hetzelfde geldt voor de motoren, en vaak gebruikt Mercedes verschillende krachtcentrales over de hele wereld. Dit resulteert in een toename van betrouwbare, vrij goedkope motoren.

  Wat is de beste kleur voor een Mercedes Benz?

BMW daarentegen biedt motoren aan die specifiek voor consumentenauto’s zijn gemaakt. Dit betekent dat BMW motoren meer afgestemd zijn op luxe en sportief rijden, en minder prioriteit hebben op betrouwbaarheid en cross-platform compatibiliteit.

Hetzelfde kan worden gezegd over reserveonderdelen. Mercedes benadert de hele filosofie van de reserveonderdelen een beetje anders. Mercedes belooft elk onderdeel voor elk Mercedes-model ooit gemaakt aan te bieden. Ook hanteert Mercedes een strikte regel voor onderdelenreductie voor oudere modellen naarmate de tijd verstrijkt, wat het weer makkelijker maakt om aan de betreffende onderdelen te komen.

Bovendien verkoopt Mercedes meer auto’s dan BMW, wat inherent betekent dat aftermarket-fabrikanten van reserveonderdelen Mercedes als een winstgevender markt zien in vergelijking met BMW. BMW-onderdelen zijn schaarser en moeilijker te vinden, wat op zijn beurt de prijs opdrijft.

Afschrijving en doelgroep

Het is een bekend feit dat Duitse premiummerken als een gek afschrijven. Afschrijving is een belangrijk onderdeel bij het bespreken van de aanschaf van een nieuwe auto, maar mensen houden zelden rekening met de effecten van afschrijving op het onderhoud van de auto.

Wat afschrijving betreft: BMW schrijft veel sneller af dan Mercedes. En de gevolgen daarvan zijn hogere onderhouds- en servicekosten.

Als we kijken naar de doelgroep voor deze twee merken, is het vermeldenswaard dat Mercedes een ouder publiek aanspreekt in vergelijking met BMW. Dergelijke marktoverwegingen kunnen ook van invloed zijn op de onderhouds- en gebruikskosten van een bepaalde auto.

Oudere bestuurders worden geassocieerd met meer waardige rijgewoonten. Zij zorgen veel beter voor hun auto’s dan jongere bestuurders en zijn er niet op gebrand de auto’s zo veel mogelijk te belasten. Dit alles leidt ertoe dat auto’s die door oudere mensen worden bestuurd, betrouwbaarder zijn en beter worden onderhouden, waardoor de onderhoudskosten dalen.

  Wat is de beste Mercedes Sprinter motor?

FAQ Sectie

Zijn Duitse luxe automerken duurder in onderhoud dan Britse luxe automerken?

Er zijn niet veel andere merken die net zo ”luxe” zijn als de Duitse en Britse merken. De aankoop en het onderhoud van deze automerken is duur, maar het is moeilijk om de onderhoudsprijzen te vergelijken wanneer men de landen in hun geheel vergelijkt.
Een Jaguar bijvoorbeeld, die een Brits statement van luxe is, kan niet bogen op de beste betrouwbaarheidsresultaten. De gevolgen daarvan zijn gemiddelde jaarlijkse reparatiekosten van rond de $1.100, vergeleken met Mercedes met een meer acceptabel gemiddelde van $900.

Wat SUV’s betreft, is het meest prominente Britse aanbod beslist de machtige Range Rover. Het is een auto met een lange traditie die teruggaat tot 1969, maar toch is hij niet zo betrouwbaar. Een Range Rover vereist regelmatige onderhoudsbeurten en de aanbevolen intervallen zijn om de 5.000-7.000 mijl.

Voor een BMW X5 daarentegen is het aanbevolen onderhoudsinterval ongeveer elke 10.000 mijl. Als u overweegt een tweedehandsauto te kopen, zijn de meeste Duitse merken betrouwbaarder en goedkoper op het gebied van onderhoud.

Hoe kan ik de onderhoudskosten van mijn BMW of Mercedes verlagen?

Hoewel al deze informatie kan dienen als een ruw idee van hoe verschillend de onderhoudskosten tussen deze twee merken zijn, is het de moeite waard te vermelden hoe men deze kosten zo effectief mogelijk kan verlagen.

Eerst en vooral moet u voorzichtiger rijden. Op die manier kunt u de levensduur van uw remblokken, koppeling en banden verlengen. Abrupt tot stilstand komen is een grotere belasting voor uw remmen dan zachter vertragen.

U moet ook vermijden uw voet op het koppelingspedaal te houden terwijl u stilstaat, want dat kan de levensduur van de koppeling verkorten. BMW rijders: weersta de verleiding om rubber te verbranden.

  Welke SUV is beter - Cadillac of Mercedes?

Het is ook nuttig om zoveel mogelijk informatie over de auto te verzamelen als u kunt. Zo leert u misschien hoe u de kleinere controles, zoals olie verversen, zelf kunt uitvoeren. En dit soort dingen kunnen u veel tijd en geld besparen.

U moet ook de beste reserveonderdelen gebruiken die beschikbaar zijn. Onderdelen zoals deze zijn gemaakt om optimaal bestand te zijn tegen slijtage en zijn ontworpen voor het voertuig in kwestie.

Zijn BMW en Mercedes de moeite waard om te kopen omdat het auto’s zijn met veel onderhoud?

Alle auto’s hebben vrij regelmatig onderhoud nodig. Er zijn verschillen tussen een Toyota en een BMW op het vlak van onderhoudskosten, en dat zijn aanzienlijke verschillen. Maar tegelijkertijd is het verschil in de ervaring van het daadwerkelijk gebruiken en bezitten van de auto’s van deze twee merken nog groter.

BMW, Mercedes en Audi zijn de drie populairste Duitse luxe autofabrikanten, en waarschijnlijk ook de populairste ter wereld. Deze drie merken verkochten zelf meer dan 6 miljoen auto’s in 2019. En daar is een reden voor.

Niet veel andere merken kunnen bieden wat deze doen voordat je in de vrij onbereikbare merken van Porsche, Bentley, en Rolls Royce stapt. Als luxe en comfort uw prioriteiten zijn, dan neigt u waarschijnlijk naar het merk Mercedes. Als u waarde hecht aan sportieve kenmerken en prestatiegericht rijden, past een BMW beter bij u. Als u een geweldige allrounder wilt, dan is Audi de juiste keuze.

Het maakt niet uit wat uw wensen en gebruiksscenario’s zijn, een van deze merken heeft een auto die aan al uw wensen voldoet. Ja, ze komen met “meer van alles”, en dat is inclusief de vreugdevolle momenten, en de niet zo vele vreugdevolle rekeningen die geassocieerd worden met Duits luxe autobezit.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts