Wat is het beste moment om een Mercedes te kopen?

Een Mercedes-Benz kopen kan duur zijn. Maar als u de juiste tijd van het jaar aangeeft, kunt u korting krijgen en wat geld besparen.

De beste tijd om een Mercedes te kopen is aan het eind van het jaar. Het maakt niet uit of u een nieuwe of gebruikte auto koopt, u krijgt nog steeds de beste deals. Een andere geweldige tijd om een auto te kopen is aan het eind van elk kwartaal. Verkopers en autodealers werken om hun driemaandelijkse targets te halen.

Afgezien van de tijd van het jaar, moet u ook kijken naar het model van de auto, het nieuwe model roll-out, en het einde van het ontwerp van de auto. Bijvoorbeeld, de E-Klasse en C-Klasse modellen bieden veel lagere kortingen dan de S-Klasse en G-Klasse.

De beste tijd om een Mercedes-Benz te kopen

In december

December is de beste tijd van het jaar om een nieuwe of gebruikte Mercedes te kopen. Dit komt omdat autodealers en verkopers veel lagere prijzen bieden omdat ze hun eindejaarsverkoopdoelstellingen willen halen. Ook worden de meeste nieuwe Mercedes modellen in het voorjaar of najaar uitgerold.

Op maandag

Als het om dagen van de week gaat, is de maandag de beste tijd om een Mercedes te kopen. Autoverkopers en dealers zijn eerder geneigd naar u te luisteren. Daarom kunt u onderhandelen en een geweldige deal krijgen. Maar in het weekend hebben ze het erg druk en bieden ze misschien geen goede korting.

Aan het eind van de maand

Winkelen voor uw droom Benz zal een beetje goedkoper zijn aan het einde van de maand dan aan het begin. De dealers zijn dan bezig om hun maandelijkse targets te halen en daarom zullen ze u een betere korting geven.

Aan het begin van het jaar

Als de autodealer zijn verkoopdoelstelling in november en december niet haalt, kan hij het aanbod verlengen tot het begin van het jaar. Dit duurt meestal van 1 tot 4 januari. Dus, als u aan het eind van het jaar geweldige aanbiedingen voor Mercedes hebt gemist, heeft u begin januari nog een kans.

  Mercedes vs Lexus Onderhoudskosten

De maand mei

De maand mei valt samen met het Memorial Day weekend. Er zijn veel promoties die dit weekend worden aangeboden en veel Mercedes dealers geven ook incentives. Het is ook een goed moment om een Mercedes SUV te kopen omdat u dan vertrouwd bent met de auto voordat het slechte weer weer om de hoek komt kijken.

De maand november

Naast december, is november een andere geweldige tijd om een nieuwe of gebruikte Mercedes auto te kopen. Dit is de grootste shopping vakantie als het samenvalt met Black Friday. Dealers bieden de beste aanbiedingen omdat mensen in een bestedingswoede zijn.
Bovendien bereiden veel Mercedes-dealers zich voor op de uitrol van nieuwe Mercedes-modellen, dus streven ze ernaar de oude modellen op te ruimen. Daarom krijgt u uitstekende aanbiedingen in de maand oktober en november. Toch moet u in deze periode uit de buurt blijven van SUV’s en Crossovers, omdat daar veel vraag naar is.

Aan het einde van elk kwartaal

Als u niet tot het einde van het jaar wilt wachten om de beste aanbiedingen voor Mercedes-Benz te krijgen, kunt u het beste aan het einde van een van de andere drie kwartalen van het jaar kopen. Veel autodealers en verkopers werken met targets. Dat is waarom ze de neiging om kwartaalkortingen aan te bieden. Het einde van elk kwartaal is in de maanden maart, juni, september en december.

Wacht een paar maanden na de lancering van een nieuw automodel

Fabrikanten komen elk jaar met nieuwe automodellen. Als u geïnteresseerd bent in een bepaald automodel maar het niet kunt betalen, kunt u wachten op de uitrol van het nieuwe automodel voordat u het koopt. Op dat ogenblik zal er minder buzz zijn over het vorige model en zal de prijs ervan lichtjes dalen.

  Wat is de grootste Mercedes sedan?

Wanneer u er klaar voor bent

De beste tijd om een auto te kopen is wanneer u er klaar voor bent. U hoeft geen lening aan te gaan of een auto te kopen die u niet wilt vanwege een goede deal. Koop een auto wanneer je er klaar voor bent, zodat je weg kunt lopen met de auto van je dromen en niet alleen vanwege een korting.

Veelgestelde vragen over wanneer een nieuwe auto te kopen

Wat is het slechtste moment om een Mercedes te kopen?

De slechtste tijd om een Mercedes te kopen is vroeg in de maand of aan het einde van de week, zoals vrijdag of zaterdag. Autohandelaars hebben geen druk om uitstekende aanbiedingen te doen in het begin van de maand of in het weekend wanneer ze het erg druk hebben.

Wat is de beste tijd om een nieuwe Mercedes-Benz te kopen?

De beste tijd om een nieuwe Mercedes-Benz te kopen is aan het einde van het jaar of aan het begin van het jaar. Dat komt omdat veel autodealers en verkopers er in deze tijd naar streven hun targets te halen. Het aanbod loopt meestal door tot het begin van het nieuwe jaar (1 tot 4 januari) als ze hun verkoopsdoelstellingen in december niet halen.

Wat is de beste tijd om een tweedehands Mercedes-Benz te kopen?

Als u op zoek bent naar een tweedehands Mercedes voor een uitzonderlijke prijs, kunt u overwegen uw auto in maart of september te kopen. Omdat in deze maanden de verkoop van nieuwe auto’s piekt, hebben de dealers veel tweedehands auto’s om te verkopen. Zo kunt u gemakkelijk met de handelaars onderhandelen en uw droomauto voor een iets lagere prijs vinden.

Wat is de beste dag van de week om een auto te kopen?

Autohandelaars of autoverkopers kunnen op verschillende dagen van de week verschillende prijzen hanteren. Omdat de dealer echter niet weet wat hij in de loop van de week kan verwachten, worden de beste aanbiedingen op maandag gedaan. Daarom, als u op zoek bent om de beste deal te krijgen op uw nieuwe auto, is maandag de beste dag om te onderhandelen.

  Wat is de beste Mercedes voor een eerste auto?

Wat is de slechtste maand om een Mercedes te kopen?

De maand februari is de slechtste tijd om een nieuwe Mercedes-Benz te kopen. Volgens de MSRP heeft februari met ongeveer 5,7% de kleinste korting. Bovendien is de verkoop in deze periode erg traag, wat ook bijdraagt aan de kleine korting die wordt aangeboden.

Doe uw onderzoek en koop wanneer u er klaar voor bent

De beste tijd om een Mercedes te kopen is wanneer je er klaar voor bent en niet hoeft te wachten op een korting of andere aanbiedingen. Mercedessen zijn niet goedkoop en u moet er een kopen als u er ook echt klaar voor bent. Als u wilt dat een korting of om grote deals te krijgen, moet u uw auto te kopen in december of begin januari.
Mensen die op zoek zijn naar de beste deals op gebruikte Mercedes auto’s moeten wachten tot maart of september om de beste deals te krijgen. Wachten op autodeals betekent echter dat u minder autokeuzes heeft. Ook zult u nieuwere automodellen moeten laten schieten, omdat deze meestal niet over kortingen beschikken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts