Wat is het BMW-equivalent van Brabus?

Brabus is een aftermarket upfitting en restauratie merk dat uw Mercedes kan transformeren van een gewone auto naar een krachtige en coole rit. Trouwens, Brabus uplift alleen Mercedes-Benz. Maar wat is het BMW equivalent van Brabus?

Het BMW-equivalent voor Brabus is Alpina. Alpina Burkard Bovensiepen GmbH & Co. KG is een autofabriek gevestigd in Buchloe, in het district Ostallgau in Beieren, Duitsland. Dit bedrijf ontwerpt en verkoopt high-performance versies van BMW’s.

Terwijl Brabus alleen aandacht besteedt aan het verbeteren van de prestaties van Mercedes, richt Alpina zich op zowel prestaties als luxe. Alpina neemt en bewerkt BMW-modellen en modificeert ze op alle fronten. Zo krijgt de koper een volledig gemodificeerde auto die ook nog eens uitmuntend presteert.

Maakt Alpina BMW Alpina?

Nee, Alpina maakt geen BMW Alpina. Wel bouwen ze de motoren met de hand, en de interieurs kunnen uit de Alpina-spullen worden geplukt, in plaats van BMW’s traditionele lederen bekleding en stiksels. Daarom zien de meeste Alpina modellen er anders uit dan de high-end BMW’s.

Dus, Alpina maakt hun motoren, interieurs, en onderdelen. Nadat ze deze onderdelen hebben gemaakt, sturen ze ze voor assemblage naar een BMW fabriek. Nadat de auto geassembleerd is, wordt hij teruggestuurd naar Alpina, klaar voor verkoop.

Hoe verhoudt BMW Alpina zich tot BMW M Sport?

Alpina concentreert zich op prestatie en comfort, terwijl de M Sport zich meer op prestaties concentreert. Dus, als u een uitstekende auto voor het circuit wenst, zult u van de M Sport houden. Maar als u een prestigieuze en krachtige auto wilt, is Alpina de beste keuze.

Bovendien is Alpina krachtiger dan de BMW M Sport. De krachtigste BMW M is bijvoorbeeld de M5 CS met een 4,4-liter twin-turbo V8-motor. Deze auto levert tot 627 pk en 5533 lb-ft koppel. Hij heeft ook een topsnelheid van 155 km/u en kan in 2,8 seconden van 0 naar 60 accelereren.

  BMW X6 VS Mercedes GLC - wat is beter?

De Alpina B7 L Biturbo AWD met een 4,4-liter V8 Bi-Turbo motor levert daarentegen tot 600 pk en 590 lb-ft koppel. Hij heeft ook een topsnelheid van 205 mph en kan in 3,5 seconden van 0 naar 60 accelereren.

Hoewel de M5 CS dus sneller is op de kwartmijl, met een verschil van 0,7 seconden, is de Alpina B7 toch sneller met een topsnelheid van 205 mph, tegenover 155 mph.

Welke andere bedrijven tunen BMW’s?

Naast Alpina zijn er nog andere bedrijven die BMW’s tunen. Sommige van hen zijn Hamann Motorsport, Bimmerworld, en Dinan. Merk op dat al deze bedrijven verschillen in wat ze aanbieden. Daarom is het van cruciaal belang om uw smaak, voorkeur en budget te bepalen voordat u beslist welk restauratiebedrijf u kiest.
Hier is een korte beschrijving van waar elk bedrijf in gespecialiseerd is:
Hamman Motorsport
Hamann Motorsport richt zich op het creëren van exclusieve auto’s. In tegenstelling tot Alpina, tunen zij ook andere luxe merken zoals Audi, Porsche, Lamborghini, Rolls Royce, Bentley, en nog veel meer. Hun auto’s staan bekend om hun bodykits, laag-profiel spoilers, meerdelige lichtmetalen velgen en twaalf-zuiger schijfremmen.
Bimmerworld
Bimmerworld is misschien niet zo populair als Hamman Motorsport of Alpina, maar het is nog steeds een uitstekend BMW tuning bedrijf. Het begon met de verkoop van BMW onderdelen voordat het zich uitbreidde naar het tunen van BMW’s. Dit bedrijf is populair voor het leveren van vervangingsonderdelen, prestatieonderdelen, en raceonderdelen. Het is ook bekend voor het leveren van high-end remsystemen.
Dinan
Dinan is een Amerikaanse tuner. Dit bedrijf creëert, produceert en verkoopt high-end en high-performance BMW onderdelen en systemen. Hun auto’s zijn leuk om mee te rijden en zeer betrouwbaar. Bovendien biedt Dinan de beste garantie onder de BMW tuners.

  Beste tweedehands BMW X3 om te kopen

FAQ

Hoe verhoudt de snelste Brabus zich tot de snelste Alpina?

Het snelste model van Brabus is de Brabus 900 Rocket. Deze auto is uitgerust met een 6.3 V12 Biturbo motor die tot 900 pk en 922 lb-ft koppel levert. Hij heeft ook een topsnelheid van 205 mph en kan in 3,2 seconden van 0 naar 60 accelereren.

Aan de andere kant is de snelste BMW Alpina de Alpina B7 L Bi-Turbo AWD met een 4,4-liter V8 Bi-Turbo benzinemotor. Deze motor levert tot 600 pk en 590 lb-ft koppel. Hij heeft ook een topsnelheid van 205 mph, wat op gelijke voet staat met de Brabus 900 Rocket.

De Alpina B7 L Bi-Turbo is echter vrij traag op de kwart mijl, omdat hij van 0 naar 60 kan accelereren in 3,5 seconden. De Brabus 900 Rocket is dus iets sneller en krachtiger dan de Alpina B7. Toch is hij ook vrij duur.

Wat zijn enkele van de verschillen tussen Brabus en Alpina?

Zowel Brabus als Alpina zijn tuningbedrijven. Het eerste verschil is dat Alpina alleen BMW’s tunt, terwijl Brabus alleen Mercedes-Benz’s tunt. Bovendien richt Brabus zich meer op vermogen, terwijl Alpina zich meer richt op kracht en luxe. Merk op dat BMW Alpina’s krachtiger zijn dan M Sport en ook luxueuzer.

Een ander groot verschil tussen deze twee merken is dat de auto’s van Brabus duurder zijn dan die van Alpina. Brabus is dus voor de exclusieve enkeling die het zich kan veroorloven de forse prijs van een opgewaardeerde Mercedes te betalen.

Is Mercedes eigenaar van Brabus?

Nee, Mercedes is niet de eigenaar van Brabus. In tegenstelling tot Maybach, dat een Duits automerk is dat later door Daimler AG werd overgenomen, is Brabus een onafhankelijk bedrijf. Bovendien koopt Brabus Mercedes om het vervolgens te tunen. Mercedes profiteert dus van Brabus omdat zij gespecialiseerd zijn in het tunen van hun auto’s. Aan de andere kant verkoopt Brabus getunede Mercedes-modellen.

  Beste olie voor 2006 BMW 325i

Wat is het equivalent van Brabus voor Audi?

In tegenstelling tot Mercedes dat Brabus heeft en BMW dat Alpina heeft, heeft Audi geen specifiek bedrijf dat zijn auto’s tunet. Als u echter op zoek bent naar een equivalent van Brabus, is de Audi RS de beste optie. Aan de andere kant is de Audi S gelijkwaardig aan Mercedes AMG en M Sport voor BMW.

Maakt Alpina BMW Alpina?

Ook al worden sommige onderdelen bij Alpina gemaakt, niet elk BMW Alpina onderdeel wordt in een Alpina fabriek geassembleerd en gemaakt. In plaats daarvan kunt u met de Alpina car configurator elk huidig BMW Alpina model kiezen en de opties van uw voorkeur specificeren. Bovendien kunt u uw autoconfiguratie opslaan of doorsturen naar een BMW Alpina partner die u verkiest.

Conclusie

Alpina is het equivalent van Brabus. Alpina richt zich echter meer op prestaties en comfort, terwijl Brabus zich alleen op prestaties richt. Bovendien is Alpina goedkoper dan Brabus, maar het biedt meer. Naast Alpina kunt u ook kiezen voor andere BMW tunning bedrijven zoals Bimmerworld, Hamann Motorsport, en Dinan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts