Wat is het verschil tussen de BMW X7 en X8?

Wat is het verschil tussen de BMW X7 en X8?

De BMW X-Serie bestaat uit BMW crossovers, SUV’s en SAC’s. De BMW X7 en X8 maken deel uit van deze reeks. Beide SUV’s zijn uitgerust met eersteklas voorzieningen en krachtige motoren. Maar wat is het verschil tussen de BMW X7 en X8?

Het belangrijkste verschil tussen de BMW X7 en X8 is dat de BMW X7 een derde-rij SUV is, terwijl de BMW X8 slechts twee rijen heeft. Een ander verschil is dat de BMW X8 luxueuzer zal zijn dan de BMW X7. Bovendien is de BMW X8 veel duurder dan de BMW X7.

Hoewel beide auto’s luxueuze SUV’s zijn, is de BMW X7 beter geschikt voor een groot gezin, terwijl de BMW X8 ideaal is voor mensen die naar luxe en weelde verlangen.

Verschillen tussen de BMW X7 en X8

Afmetingen

Het eerste verschil tussen deze twee luxueuze SUV’s van BMW is dat de BMW X7 groter is dan de BMW X8. Dit geldt zowel voor het interieur als het exterieur. De BMW X7 is langer met een grotere wielbasis, terwijl de BMW X8 korter is met een kleinere wielbasis.

Maar omdat de BMW X8 een platform zal delen met de BMW X7, zal het verschil in grootte niet zo groot zijn. Maar volgens de berichten zal hij iets kleiner zijn dan de BMW X7.

Design

De BMW X8 zal anders zijn dan de BMW X4, X6, en X7. Het zal echter meer een SUV look hebben dan een crossover uiterlijk. Rapporten geven aan dat de BMW X8 een slankere versie zal zijn van de BMW X7, op welk platform hij gebaseerd zal zijn.

  BMW X6 VS Hellcat - wat is beter?

Verder zal hij even breed zijn als de X7, maar met een lagere daklijn die naar de achterruit toe smaller wordt. Daar komt nog bij dat de BMW X8 een sportiever uiterlijk krijgt dan de BMW X7. Dat betekent dat hij achterin wat hoofdruimte en bagageruimte zal inleveren, terwijl de X7 die volop biedt.

Een ander verschil in design is het scherpe neusdesign dat hem onderscheidt van andere BMW SUV’s. Hierdoor heeft hij een hoogstaande voorvorm met een prachtige en gedurfde afwerking. Bovendien heeft hij een bredere schouderlijn dan de BMW X7.

Zitplaatsen

Als u een familieman bent, zal de BMW X7 u meer aanspreken. Dit komt omdat hij wordt geleverd met derde-rij zitplaatsen, terwijl de X8 niet zal beschikken over derde-rij zitplaatsen. Ondanks het ontbreken van een derde rij zitplaatsen, zal de X8 comfortabeler zijn dan de X7. Dat komt doordat de tweede rij verder naar achteren wordt geschoven om meer beenruimte te creëren en de stoelen achterover te kunnen schuiven.

Dus, terwijl de BMW X7 een 7-zitter is, zal de BMW X8 waarschijnlijk eerder een vierzitter of een zeszitter zijn, maar geen 7-zitter.

Luxueuze kenmerken

De BMW X7 en X8 zijn beide luxueuze SUV’s, maar de X8 zal luxueuzer zijn dan elk ander BMW model op de markt, inclusief de BMW X7. Dit komt omdat hij zal worden geleverd met top-notch functies, zoals verstelbare stoelen, plusher bekleding, hoogwaardige lederen stoelen, en meer gadgets.

Naast een luxueus interieur zal de BMW X8 ook komen met een live cockpit professioneel infotainmentsysteem en meer geavanceerde technologie. Ook al is de BMW X7 de meest luxueuze BMW SUV op de markt, de X8 zal hem overtreffen als het gaat om een luxueus interieur en een betoverend exterieur.

  Beste BMW gezinsauto met 7 zitplaatsen

Prijs

Omdat de BMW X8 de meest geavanceerde en luxueuze BMW SUV op de markt wordt, zal hij duurder zijn dan de BMW X7. Het gerucht gaat dat de BMW X8 een vanaf prijs van ongeveer 160.000 dollar zal hebben, met sommige uitvoeringen boven de 200.000 dollar.

De BMW X8 zal wedijveren met Mercedes-Maybach GLS, Land Rover Range Rover SV, Rolls Royce Cullinan, en Bentley Bentayga.

FAQ

Hebben de BMW X7 en X8 enkele gelijkenissen?

Ja, dat hebben ze. Eerst en vooral is de BMW X8 gebaseerd op het BMW X7 platform. Bovendien zullen ze de meeste aandrijflijnen delen, wat betekent dat ze vergelijkbare prestaties zullen leveren. Bovendien zijn ze allebei uitgerust met hoogwaardige materialen, waardoor ze zich onderscheiden van hun concurrenten.

Welke auto is goedkoper in onderhoud tussen de BMW X7 en X8?

Het is vrij moeilijk te zeggen aangezien de BMW X7 nog nieuw op de markt is, terwijl de BMW X8 volgend jaar op de markt komt. Maar aangezien de BMW X8 meer geavanceerde functies en technologie zal hebben, kunt u verwachten dat het onderhoud duurder zal zijn. Bovendien zal hij minder brandstofefficiënt zijn dan de BMW X7.

Is de BMW X8 een SUV of een crossover?

De BMW X8 wordt een SUV en geen crossover. Vanwege zijn compacte ontwerp dachten veel mensen dat de BMW X8 vergelijkbaar zal zijn met de BMW X6 of X4, maar dat is niet het geval. Enkele van zijn naaste concurrenten zullen Rolls-Royce Cullinan, Land Rover Range Rover SV, en Mercedes-Maybach GLS zijn.

  Is BMW F30 een goede auto?

Zijn zowel de BMW X7 als de X8 7-zitters?

Nee, de BMW X7 is een 7-zitter en beschikt standaard over een derde rij. De BMW X8 daarentegen zal waarschijnlijk een vierzitter zijn om maximaal comfort en luxueuze functies te bieden. Hij zal alleen over de eerste- en tweede-rij stoelen beschikken. Dus, als u een familiemens bent die veel ruimte nodig heeft, zal de BMW X8 geen ideale SUV voor u zijn.

Is de BMW X6 vergelijkbaar met de BMW X8?

Nee, de BMW X6 is niet vergelijkbaar met de BMW X8. Veel mensen dachten dat het design van de BMW X8 zal lijken op dat van de X6 of X4, maar dat is niet het geval. De X8 zal namelijk een traditionele SUV-vorm hebben, wat betekent dat hij meer zal lijken op de derde-rij BMW X7 dan op de X4 en X6.

Op het gebied van prestaties zal de BMW X8 beter presteren dan de X6, omdat hij de BMW X8 XM prestatievariant zal hebben. Over het geheel genomen zal de X8 het meest geavanceerde, luxueuze en duurste BMW model op de markt zijn.

Conclusie

De BMW X7 en X8 zijn twee luxe BMW SUV’s. Beide zijn grote SUV’s, hoewel de BMW X7 iets groter is dan de BMW X8. De BMW X8 is echter krachtiger, geavanceerder, luxueuzer en duurder dan de BMW X7.

Al met al zijn deze twee SUV’s uitzonderlijk en onderscheiden ze zich van de concurrentie. Wanneer de BMW X8 op de markt komt, zal het een van de mooiste luxueuze SUV’s ter wereld zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts