Wat is het verschil tussen e-tron en Q4 e-tron?

Wat is het verschil tussen e-tron en Q4 e-tron?

De Audi e-tron was de allereerste elektrische SUV van Audi die al in 2018 werd uitgebracht, terwijl de Audi Q4 e-tron de nieuwste elektrische SUV van Audi is. Dit betekent dat de e-tron degene was die het ijs brak als het gaat om mainstream elektrische auto’s van Audi en veel van de learnings die met de e-tron kwamen, zijn niet aanwezig in de Q4.
Dit is een interessante match, want de standaard e-tron is groter in alle dimensies, hij is krachtiger, heeft hoogwaardigere interieurmaterialen, is luxueuzer, en is ook een stuk ruimer. De Q4 krijgt nieuwere technologie, een moderner design van binnen en van buiten, en een haalbaarder prijskaartje.

De e-tron voelt gewoon aan als een product van hogere kwaliteit, ook al is het een oudere auto. Zelfs de kleine versies van de e-tron voelen meer upmarket aan dan een Q4. Als de nieuw ontworpen e-tron over een maand of twee uitkomt, zal de Q4 al zijn voordelen ten opzichte van de e-tron verliezen, behalve de prijs.

Al met al zijn er nogal wat verschillen tussen de twee en we gaan ze vergelijken op een aantal factoren. Hoe dan ook, het zijn allebei indrukwekkende EV’s en ze verdienen hun plaats op de markt, maar het grootste verschil tussen de twee is kwaliteit.

Audi e-tron VS Audi Q4 e-tron – Aandrijflijn

De grote e-tron biedt twee verschillende accu-opties, een kleinere 71,2 kWh accu of een grotere 95 kWh accu met variërende vermogens tussen 313 pk en 503 pk. De grote e-tron kan tussen 186 en 255 mijl afleggen op een volle lading, wat niet noodzakelijk een goed cijfer is voor een auto met een 95kWh batterij. Hoe dan ook, Audi zegt dat de aankomende e-tron meer dan 350 mijl zal kunnen afleggen.

  Is Audi Q4 e-tron een goede auto?

De kleinere Q4 e-tron heeft ook twee batterijcapaciteiten, een 55 kWh batterij of een 82 kWh met vermogens die variëren tussen 170 pk en 300 pk. Het instapmodel 55 kWh e-tron kan 212 mijl afleggen, terwijl de 82 kWh batterij Q4 ongeveer 323 mijl kan afleggen. Dat is veel meer dan de grote e-tron, ook al is de batterij veel kleiner.

De e-tron kan volledig worden opgeladen in ongeveer 30-45 minuten met een 150kW lader, afhankelijk van de grootte van de batterij waar je voor gaat, terwijl de kleinere Q4 kan worden opgeladen met een 100kW lader in ongeveer 30-40 minuten, wat betekent dat deze twee vergelijkbaar zijn, maar de Q4 laadt iets sneller op met een 150kW lader.

Audi e-tron VS Audi Q4 e-tron – Ontwerp en chassis

We hebben al gezegd dat de standaard e-tron groter is in alle dimensies en hij ziet er zeker uit en voelt aan als een substantiëlere auto achter het stuur. Hij ziet er iets minder futuristisch uit, maar hij ziet er wel cool uit, vooral in Sportback-vorm. Het interieur van de grote e-tron is beter dan dat van de Q4, zowel wat betreft de kwaliteit als de afwerking.

De kleinere Q4 ziet er futuristischer uit en het is duidelijk dat het een nieuwere auto is. Hij is ook verkrijgbaar als SUV of Sportback, maar het interieur is bij lange na niet zo goed gebouwd of luxueus als dat van de grote e-tron. De grote e-tron is ook voorzien van luchtvering, wat hem comfortabeler maakt, terwijl de Q4 een beetje gewoner aanvoelt.

Audi e-tron VS Audi Q4 e-tron – Betrouwbaarheid

Als het op betrouwbaarheid aankomt, moeten we benadrukken dat de vroege e-tron modellen tot de meest problematische EV’s op de markt behoren, maar dat de nieuwere modellen vergelijkbaar beter zijn. De aankomende e-tron opfrisbeurt zal waarschijnlijk nog meer problemen verhelpen wanneer hij er eindelijk is.

  Is de Audi e-tron een goede auto?

Het is nog te vroeg om te zeggen of de Q4 een betrouwbare auto is of niet, aangezien hij pas een jaar geleden op de markt kwam. Tot nu toe heeft hij nog geen serieuze problemen, maar je kunt zeker het gebrek aan kwaliteit voelen dat de Q4 vertegenwoordigt in tegenstelling tot de grote e-tron, die in alle opzichten steviger en beter gebouwd aanvoelt.

Audi e-tron VS Audi Q4 e-tron – Waarde en praktische bruikbaarheid

De vanafprijs van de e-tron ligt zo’n 20.000 dollar hoger dan die van de Q4 e-tron, die zo’n 45.000 dollar kost. Een Q4 met een groter accupakket en een volledig uitgerust interieur is echter vrijwel identiek aan de gewone e-tron. De Q4 is de meer bruikbare auto en je krijgt meer waarde als je kilometervreter bent, maar als je een betere ervaring in het algemeen wilt, biedt de e-tron meer waarde.

De e-tron is zonder enige twijfel praktischer, omdat hij in alle opzichten meer ruimte biedt. Hij is langer, breder, hoger en biedt een grotere kofferruimte. De Q4 is degelijk, maar niet van het niveau van de grote e-tron.

FAQ Sectie

Waarom zou ik de Audi Q4 e-tron kopen in plaats van de Audi e-tron SUV?

U zou moeten overwegen om de Q4 e-tron te kopen in plaats van de grote e-tron SUV, omdat het ongeveer $ 20.000 goedkoper is om mee te beginnen, waardoor u genoeg geld kunt overhouden om een Q4 met een groter accupakket te kopen, die de grote e-tron absoluut vernietigt als het op kilometers aankomt. De Q4 biedt veel meer waarde als je iemand bent die veel kilometers maakt.

  Welke Audi heeft een V8 motor

U zou de Q4 ook moeten overwegen als u de allernieuwste Audi-technologie wilt en een auto die net is uitgekomen. De Q4 is waarschijnlijk de meest toekomstbestendige auto van de twee omdat de opgefriste e-tron nog niet uit is.

Waarom zou ik de grote Audi e-tron SUV kopen in plaats van de Audi Q4 e-tron?

U moet overwegen om de grote e-tron SUV te kopen in plaats van de Q4 e-tron als u een auto wilt die luxueuzer en ruimer is, boordevol hoogwaardige materialen zit en die in alle opzichten specialer aanvoelt. De grote e-tron is misschien niet zo efficiënt als de Q4, maar na drie jaar op de markt voelt hij wel aan zoals een echte luxe SUV zou moeten aanvoelen, terwijl de gloednieuwe Q4 dat niet doet.

De e-tron is sneller, krachtiger en begeerlijker, en wanneer de opgefriste e-tron uitkomt, zal de Q4 niet kunnen concurreren met de grote e-tron op het gebied van technologie, efficiëntie of toekomstbestendigheid.

Zijn elektrische SUV’s van Audi goed?

Audi is een bekend luxemerk dat voortdurend high-end luxe SUV’s aanbiedt, maar Audi heeft nog geen elektrische SUV gemaakt die echt kan wedijveren met de BMW IX. Audi maakt dan ook niet de beste elektrische SUV’s op de markt, maar de SUV’s die ze wel aanbieden zijn zeker goede auto’s.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts