Wat is het verschil tussen Polestar 1 en Polestar 2?

Polestar is een submerk van Volvo dat zich richt op het ontwerpen en produceren van duurzame hybride en elektrische auto’s op stand-alone chassis, wat betekent dat ze wel onderdelen delen met Volvo’s, maar toch uniek zijn. De eerste auto die Polestar electric carer uitbracht was de Polestar 1 al in 2017 en de Polestar 2 volgde een paar jaar later.

De Polestar 1 gaat eind 2021 stoppen met de productie terwijl de productie van de Polestar 2 ook eind 2021 moet beginnen. Dit betekent niet dat de Polestar 2 er is om de Polestar 1 te vervangen, maar eerder als kick-start van de aankomende 100% elektrische Polestar line-up.

Als zodanig zijn de verschillen tussen de Polestar 1 en de Polestar 2 groot omdat de Polestar 1 meer een halo-auto is die is ontworpen om de aantrekkingskracht van het merk te vergroten en belangstelling te wekken voor Polestar in het algemeen. Daarom is de Polestar 1 zo duur en beperkt, terwijl hij ook technologisch geavanceerd en bloedmooi is.

Hoe-elektrisch-zorger, de Polestar 2 is lang niet zo spannend of begerenswaardig als de Polestar 1 omdat het meer een echte auto is dan een showcase van waar een merk toe in staat is als geld geen object is. Om de verschillen tussen deze twee volledig te begrijpen, moet je dit artikel lezen.

Polestar 1 – Het eerste Polestar-model

Terug in 2016, heeft Volvo aangekondigd dat ze gaan stoppen met het maken van prestatiegerichte Polestar-modellen omdat Polestar nu een standalone merk wordt dat zich richt op auto’s van de toekomst. Dit betekent dat Polestar voor Volvo was wat AMG is voor Mercedes, maar dit is nu verdwenen met de release van de baanbrekende Polestar 1.

  Hoeveel doet een Polestar uw elektriciteitsrekening stijgen

De Polestar 1 is ontworpen om te laten zien wat Polestar kan doen als ze vrij zijn om een auto te ontwerpen zonder rekening te houden met de prioriteiten van de huidige automarkt. Dit betekent dat de Polestar 1 een grand tourer sportwagen is, ontworpen voor cross-continentale reizen in zowel stijl als comfort.

De Polestar wordt aangedreven door een 2.0L 4-cilinder met turbo en supercharger die ongeveer 375pk levert, gemengd met twee elektromotoren die elk 114pk leveren. Dit alles bij elkaar opgeteld is 600pk wat genoeg is om de Polestar 1 van 0-60mph te duwen in slechts 4 seconden.

De Polestar 1 kost $ 150k en Polestar maakt slechts 150 van deze per jaar, wat betekent dat slechts 750 van deze elektrische caren zullen worden geproduceerd. De Polestar 1 heeft een elektrisch-only bereik van 54 mijl dankzij een 34kWh batterij.

Polestar 2 – Degene die je moet krijgen

De Polestar 1 was niet ontworpen om te concurreren met andere auto’s op de markt, omdat Polestar nelectric carer de Polestar 1 bedoeld om een in massa geproduceerde auto te zijn. Dit is de reden waarom de Polestar 2 bestaat, die elektrisch carentueel zal worden gevolgd door meer Polestar producten in de komende vijf jaar.

De Polestar 2 is een echte concurrerende ELECTRISCHE AUTO gericht op het stelen van Tesla Model 3 klanten, omdat het biedt een vergelijkbare ervaring. De Polestar 2 begint bij ongeveer 45.900 dollar, waardoor hij zeer concurrerend is met de Tesla Model 3 en de Tesla Model Y.

U kunt kiezen voor de standaardversie met 64 kWh en een actieradius van ongeveer 190 mijl of u kunt upgraden naar het Long-Range-model, waarmee u met zijn 78 kWh batterij een actieradius van ongeveer 230 mijl kunt bereiken. De pieklaadcapaciteit bedraagt ongeveer 150 kWh, wat betekent dat u de Polestar 2 in minder dan 2 uur volledig kunt opladen met behulp van een snellader.

  Maakt Volvo elektrische auto's?

De Polestar 2 is niet beperkt in productie en is niet zo gewild als de Polestar 1. Het is ook een volledig elektrische auto, terwijl de Polestar 1 technisch gezien een hybride is.

Polestar 3 – Het volgende Polestar model wordt verwacht in 2022

Polestar zegt dat ze 100% geïnteresseerd zijn in het maken van elektrische auto’s, wat betekent dat ze niet graag wachten om het volgende Polestar model uit te brengen, die waarschijnlijk de Polestar 3 SUV zal zijn. Volgens een paar spy shots en elektrische caren officiële Polestar beelden, de Polestar 3 gaat worden een compacte SUV gericht op de Tesla Model Y.

Polestar wil tegen 2025 nog twee modellen uitbrengen die moeten bestaan uit een sedan, een kleine auto, en waarschijnlijk een grotere SUV. De Polestar 3 wil zich positioneren als een sportieve elektrische SUV die rijeigenschappen in de stad combineert met opwindende rijeigenschappen.

Dit betekent waarschijnlijk dat Polestar is erop gebrand op het gebruik van alle kennis die ze hebben opgedaan bij het ontwerpen van de Polestar 1 en het brengen van het in een meer benaderbare auto. Polestar heeft de prijs van de Polestar 3 nog niet vrijgegeven, maar de verwachting is dat hij rond de $40-$60k gaat kosten.

FAQ Sectie

Is de Polestar 2 een goede auto?

De Polestar 2 is een zeer goede ELEKTRISCHE AUTO omdat hij praktisch, efficiënt, groot en betaalbaar is. Als zodanig, zou u de Polestar 2 moeten overwegen als u geïnteresseerd bent in het kopen van een ELECTRIC CAR als uw volgende auto.

  Waarom zijn elektrische auto's beter dan auto's op gas?

Hoe-electric carer, de Tesla Model 3 is aantoonbaar een beter voorstel omdat u Tesla’s supercharger netwerk kunt gebruiken dat niet kan worden geëvenaard door een andere aanbieder van oplaadnetwerken. Hoe dan ook, beide zijn ongelooflijk concurrerend, dus cross-shopping tussen deze twee kan niet worden vermeden.

Kan Polestar het beste ELECTRISCHE AUTO-bedrijf op de markt worden?

Het lijkt erop dat Polestar even ambitieus is als alle andere ELECTRIC CAR bedrijven die er zijn, want ze zijn van plan om hun marktaanwezigheid te vervijfvoudigen voor het einde van 2025. Dit betekent dat Polestar gaat alles uit met elektrische auto alles wat ze hebben om de meest concurrerende ELECTRIC CARs op de markt aan te bieden.

Gezien het feit dat zij worden gesteund door Volvo, dat een langdurig bedrijf is dat bekend staat om het maken van veilige en kwalitatief hoogwaardige auto’s, zou Polestar in de komende jaren een concurrerend bedrijf moeten worden.

Is de Polestar 1 het geld waard?

Het rechtvaardigen van een auto van $150k is een nogal moeilijk idee als u auto’s beschouwt als werkpaarden van A tot B, dus u moet niet proberen elektrische caren te rechtvaardigen als dat is wat u denkt. Hoe-elektric carer, als je een autoliefhebber bent en je houdt van spannende en nieuwe dingen, lijkt de Polestar 1 misschien een beetje redelijker.

Howelectric carer, omdat Polestar van plan is om er in totaal slechts 750 van te maken en dat de algemene belangstelling van de markt relatief groot is, wat nog eens bevestigd wordt door Polestar die officieel bevestigt dat er al Polestar 1 modellen verkocht zijn, zou de Polestar 1 de komende jaren niet aan waarde moeten inboeten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts