Wat is Tesla Summon modus?

Tesla is een van de automerken met de coolste en meest geavanceerde technologieën. En één van de meest opmerkelijke Tesla technologieën is het volledig zelf-rijdend systeem dat de auto bijna autonoom maakt. Maar wat is Tesla summon mode?

Tesla Summon Mode is een functie die Tesla bestuurders gemak en veiligheid biedt bij het parkeren en ophalen van hun auto. Als je bijvoorbeeld je auto in een krappe ruimte of je privégarage hebt geparkeerd, kun je de auto opdracht geven naar je toe te komen zonder moeite te hoeven doen om er bij te komen.

Tesla introduceerde de summon-technologie in september 2016. Deze technologie maakt deel uit van de autopilot versie 7.1 software-update. In eerste instantie was deze technologie alleen beschikbaar voor Tesla Model S en X, maar later werd het ook geïntroduceerd voor Tesla Model 3. Bovendien is het standaard op Tesla Model Y.

Hoe activeer ik Tesla summon mode?

Het activeren van Tesla summon mode is vrij eenvoudig. De eerste stap is om ervoor te zorgen dat Tesla in de parkeerstand staat en uitgeschakeld is. Houd vervolgens de middelste knop op de sleutelhanger ongeveer drie seconden ingedrukt tot de alarmlichten aangaan en veranderen van knipperend naar constant.

Wanneer de alarmlichten constant branden, laat u de middelste knop los. Uw Tesla heeft de oproepmodus geactiveerd. Merk op dat de knoppen van de voorste kofferbak en de kofferbak fungeren als richtingbedieningen. Dus, de knoppen van de voorste kofferbak zijn om vooruit te rijden, terwijl de knoppen van de kofferbak zijn om achteruit of achteruit te rijden.

Als u de oproepmodus wilt annuleren, hoeft u alleen maar nogmaals op de middelste knop te drukken. Al deze procedures kunnen ook via de Tesla app worden uitgevoerd. Bovendien werkt Summon samen met HomeLink om het systeem te laten werken. Het kan de garagedeur bedienen, openen en sluiten na het in- en uitstappen.

  Zijn Tesla's goed voor road trips?

Wat betekent het om een Tesla op te roepen?

Een Tesla oproepen is het bevel geven om naar u toe te komen of om uit een afgesloten gebied te komen. De oproepmodus van Tesla zorgt voor meer gemak en veiligheid voor de gebruikers, omdat ze geen moeite meer hoeven te doen om bij hun auto te komen op plaatsen met weinig ruimte.

Hebben alle Tesla’s een oproepfunctie?

Nee. Tesla introduceerde summon in september 2016. Daarom beschikken alle Teslas die voor deze periode zijn gemaakt niet over deze functie. Mensen die Tesla’s bezitten die vóór september 2016 zijn gemaakt, kunnen echter nog steeds de software downloaden en hun auto oproepen. Ze kunnen dus nog steeds genieten van de oproepmodus, zelfs als hun auto’s eerder zijn gemaakt.

Wat is het verschil tussen Tesla’s summon en smart summon?

Tesla summon is een functie waarmee u uw Tesla vanuit een parkeerplaats kunt bevelen om u op te halen. Smart summon daarentegen is de verbeterde versie van de Summon Mode, omdat de auto hiermee naar u of een door u gekozen bestemming kan rijden.

Ook al lijken deze twee functies op elkaar, Smart Summon is de geavanceerde versie van Summon Mode. Behalve naar u toe komen, kan hij u ook afzetten en de auto voor u parkeren. Dus, het is gewoon meer dan oproepen.

Trouwens, summon werd in september 2019 geüpdatet naar smart summon. Dit is nadat Tesla zijn autopilot-software heeft bijgewerkt naar versie 10.0. De meest recente smart summon-functie is echter alleen beschikbaar voor Tesla-auto’s met Autopilot FSD-software.

  Hoeveel gaat uw elektriciteitsrekening omhoog met een Tesla?

FAQ

Wat zijn de actieve veiligheidsfuncties van Tesla?

Elke Tesla van na 2014 is uitgerust met actieve veiligheidsfuncties. Deze functies zijn belangrijk bij het gebruik van een autopilot of self-driving systeem op een Tesla. Bovendien worden deze functies mogelijk gemaakt door Tesla’s autopilot hardware en software systeem, en ze omvatten:

  • Automatisch noodremmen
  • Vermijden van rijstrookafwijking
  • Vermijden van onbedoeld verlaten van de rijstrook
  • Waarschuwing voor voorwaartse botsing
  • Waarschuwing voor zijdelingse botsing
  • Dodehoekbewaking
  • Obstakelbewust accelereren
    Deze veiligheidsfuncties zijn zeer cruciaal en helpen om de bestuurder en passagiers te allen tijde veilig te houden. Toch moet de bestuurder volledig opletten op de weg, ondanks de veiligheidsvoorzieningen die deze auto biedt.

Sommeren alle Teslas?

Na te zijn ontdekt in 2016, werd de Tesla summon-functie in eerste instantie geïntroduceerd op de Tesla Model S en X. Maar later werd deze ook geïntroduceerd op de Tesla Model 3. Vandaag de dag is deze functie te vinden op alle Tesla modellen met de Tesla Model Y inbegrepen.

Hoeveel kost de Tesla smart summon functie?

Tesla introduceerde de smart summon functie eind 2016. Dit betekent dat Tesla-modellen die voor deze periode zijn gemaakt, niet over de smart summon-functie beschikken. Als uw Tesla echter beschikt over verbeterde autopilot en volledig zelfrijdende technologie, kunt u de smart summon-functie nog steeds installeren.

Als u de Tesla smart summon-functie op uw Tesla wilt installeren, moet u een deel van ten minste $ 6.000 betalen. En als u de verbeterde autopilot-functie niet hebt, moet u deze eerst installeren, wat u mogelijk nog meer kost.

Is Tesla FSD gratis?

FSD betekent voluit “volledig zelfrijdend”. Deze functie maakt Tesla niet volledig autonoom, maar het levert een aantal add-ons functies die het besturen van de auto om gemakkelijk en leuk te zijn. Kortom, FSD biedt veel rij-assistentie-functies die het rijden met Tesla leuk maken.

  Wat is de snelste elektrische auto?

De zelfrijfuncties die FSD biedt, zijn echter niet gratis, aangezien Tesla een maandelijkse bijdrage vraagt. Tesla-eigenaars die hun auto laten uitrusten met het basis autopilot-systeem moeten een maandelijks bedrag van minstens $199 betalen, terwijl degenen met verbeterde autopilot-functies minstens $99 per maand moeten betalen.

Hebt u voor Summon autopilot nodig?

Ja, u hebt de juiste stuurautomaat voor Summon nodig. Autopilot 1 is weliswaar uitgerust met de juiste hardware voor de basisfunctie Summon, maar kan de functie Smart Summon niet ondersteunen. Voor smart summon, heeft u autopilot 2 hardware nodig op uw auto. Dus, als uw Tesla beschikt over verbeterde autopilot en volledige self-driving functie, zou smart summon moeten werken.

Bottom line

Samengevat is de Tesla Summon Mode een functie die Tesla-bestuurders gemak en veiligheid biedt wanneer ze hun auto parkeren of ophalen uit een parkeerplaats of garage. De bestuurder moet echter wel opletten, want dit systeem is niet 100% effectief.

Niet alle Tesla’s zijn echter voorzien van de Summon Mode, omdat deze alleen beschikbaar is op Tesla-modellen van na 2016. Als uw auto autopilot heeft en voor 2016 is gefabriceerd, kunt u de Summon-functie nog steeds op uw auto installeren.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts