Wat kost de vervanging van een BMW band?

De kosten van een typische BMW bandenvervanging varieert tussen 50 procent en 150 procent duurder dan de bandenvervanging van andere voertuigen. De vervanging van BMW runflat banden kost ongeveer $200 – $500 per band, afhankelijk van het voertuig. X5 en X7 banden, bijvoorbeeld, zijn duurder dan BMW 1 Reeks banden.

Hoeveel kosten BMW banden gemiddeld?

BMW’s werken meestal met speciale runflat banden die verschillen van de banden die de meeste auto’s hebben. Deze speciale banden kosten meestal een meerprijs bij aankoop en vervanging. Reparatiekosten voor banden worden niet gedekt door BMW, dus het kan een goed idee zijn om vooraf over de prijs te worden geïnformeerd.

Afhankelijk van uw BMW en de maat van de banden, meldt Goodyear dat de prijs varieert tussen $250 en $320 voor run-flat banden en $110 – $190 voor standaard banden. Dat is uiteraard exclusief arbeidskosten, die afhangen van de serviceplaats die u kiest. Arbeidskosten, gecombineerd met bandenkosten kunnen oplopen tot $600 per band of $2.500 voor de hele auto.

Wat is het voordeel van runflat banden en waarom gebruikt BMW ze?

BMW gebruikt al enige tijd runflat banden en het grote voordeel daarvan is dat u geen reserveband achter in de auto hoeft mee te nemen, en ook geen reparatieset nodig heeft. Als een van uw banden lek raakt, of als u problemen ondervindt, kunt u er zonder al te veel problemen 100 mijl mee rijden, voordat hij gerepareerd moet worden.

  Welke BMW heeft een V12 motor?

De grote nadelen zijn dat ze duurder zijn en minder soepel rijden op de weg. Hoe dan ook, BMW heeft besloten dat ze opslagruimte en veiligheid belangrijker vinden dan de kosten.

Hoe weet u of uw BMW nieuwe banden nodig heeft?

Of u de banden van uw BMW moet vervangen en wanneer het juiste moment is om dat te doen, hangt af van verschillende factoren.
● Is de profieldiepte van de banden voldoende of is deze al opgebruikt?
● De leeftijd van de banden.
● Voor welk weer zijn de banden bedoeld? Rijdt u in de zomer met winterbanden? Dan moet u ze onmiddellijk vervangen.
● Het type auto waarin u rijdt.

De profieldiepte van uw BMW

De meeste staten in de VS hebben verschillende voorschriften over hoe diep het loopvlak van uw banden moet zijn, het absolute minimum is 2/32 van een inch. Als uw banden minder diep zijn dan dat, moet u zo snel mogelijk nieuwe banden kopen. Als u niet weet hoe u de profieldiepte moet meten, wees dan niet bang, er zijn eenvoudige diepte-instrumenten verkrijgbaar bij veel mechanische winkels en zelfs benzinestations.

Of, als u een gewone cent in uw zak of portemonnee heeft, heeft u misschien toch geen gereedschap nodig. U kunt de cent gebruiken om de diepte van uw banden te meten door de cent zo te draaien dat het hoofd van Abraham Lincoln naar beneden wijst. Steek hem daarna in het loopvlak. Als je het hele hoofd van opzij kunt zien, hebben we slecht nieuws voor je. U moet uw banden vervangen omdat de diepte minder is dan 2/32 van een inch.

  Kan een dik iemand in een BMW rijden?

De leeftijd van uw banden

Soms hebben uw banden nog veel profieldiepte maar voelen ze vaker wel dan niet aan alsof ze glijden. Banden verslechteren meestal na verloop van tijd. Als een auto lang geparkeerd heeft gestaan en de banden zijn al een tijd niet geroteerd, kunnen ze vervormen onder de druk van het gewicht van de auto. Laat de geldigheid van uw banden één keer per jaar controleren door een vakman, als ze 4 jaar of ouder zijn.

Als u gewoon de leeftijd van uw banden wilt weten, staat er een viercijferig nummer op de zijkant van uw banden, dat de week van productie en het jaar aangeeft. Bijvoorbeeld, 1119 zou betekenen de 11e week van 2019.

Seizoensgebonden verschillen

Afhankelijk van het seizoen heeft u winter- of zomerbanden nodig. Als u in een besneeuwd gebied woont, kan het niet alleen illegaal zijn om met zomerbanden rond te rijden, maar het is ook uiterst gevaarlijk voor u en uw omgeving.

Zomerbanden hebben ook de neiging om in winterse omstandigheden slechter te slijten en schade op te lopen. Hetzelfde geldt voor winterbanden bij warm weer, want beide zijn ontworpen om in hun relatieve klimaat langer mee te gaan.

Uw BMW model

Als u een BMW SUV zoals de X3, X5 of X7 rijdt, bent u hoogstwaarschijnlijk ook uitgerust met een vierwielaangedreven xDrive systeem. Dat betekent dat het materiaal, het merk en de maat van al uw banden hetzelfde moeten zijn als aanbevolen door uw fabrikant.

  Wat is de beste oude BMW om te kopen?

AWD-systemen hebben de neiging banden sneller te verslijten als een van de vier banden anders is dan de andere. Dat betekent dat als u een SUV rijdt, u wellicht alle vier de banden moet vervangen. Rijdt u echter een BMW luxe sedan van de 1, 2, 3, 5 of 7 Reeks, dan komt u wellicht weg met de vervanging van slechts één van uw banden.

FAQ

Wat is het aanbevolen merk van banden voor BMW wagens?

BMW beveelt het gebruik van alle grote bandenmerken aan, inclusief Dunlop, Pirelli, Goodyear, Michelin, Continental en Bridgestone. Als u een BMW SUV of een xDrive rijdt, moet u ervoor zorgen dat u hetzelfde merk en model band koopt als u slechts één band vervangt. Alle vier uw banden moeten qua materiaal, maat en merk overeenkomen, vooral als u een AWD BMW rijdt.

Kunt u in plaats van de gewone runflat banden ook gewone banden op een BMW monteren?

Ja, u kunt gewone banden in plaats van runflat banden op uw BMW monteren. De grote voordelen van gewone banden zijn dat ze goedkoper zijn en soepeler rijden. De nadelen zijn dat ze lek kunnen gaan, dat u een reserveband en een reparatieset bij u moet hebben en dat u ze moet vervangen als de auto geleased wordt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts