Wat maakt een luxe auto tot een luxe auto?

Als u zich ooit hebt afgevraagd wat een luxe auto tot een luxe auto maakt, bent u niet de enige. Hoewel veel mensen denken dat het gewoon de hoge prijzen van deze voertuigen, in werkelijkheid is er veel meer aan de hand dan dat. Luxe voertuigen bieden meestal tonnen van voorzieningen die gewoon niet beschikbaar zijn op de meeste standaard voertuigen, en van de manier waarop het is gemaakt om het aantal fancy functies binnen van het voertuig, dit zijn echt auto’s die opvallen tussen de rest. Als u nieuwsgierig bent naar wat een luxe auto echt luxueus maakt, lees dan verder.

De kwaliteit die het verschil maakt

Zie het zo: de typische luxe auto zal dezelfde onderdelen en componenten hebben als een standaard auto, maar het verschil in de kwaliteit van die onderdelen en componenten is opvallend. Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar het interieur van auto’s. Alle autofabrikanten maken het interieur van hun auto’s comfortabel om in te rijden, maar fabrikanten van luxe auto’s gaan nog een stap verder dan dat. In een luxe auto is elke centimeter van het interieur gemaakt om het ultieme comfort te bieden voor zowel bestuurders als passagiers. Bestuurders en passagiers worden zo in de watten gelegd dat ze beschermd zijn tegen het lawaai en de verschillende oneffenheden op de weg.
Een ander voorbeeld is het ophangingssysteem. Ophangsystemen zijn er om de wielen stevig op de grond te houden tijdens de meeste rijscenario’s. Een luxe auto, aan de andere kant, heeft opgewaardeerde veersystemen die schijnbaar elimineren alle hobbels en sporen in de weg, zodat de rij-ervaring is super glad. In feite, met een luxe auto, zult u waarschijnlijk niet eens merken dat die sporen en hobbels er zijn. Sommige luxe auto’s hebben zelfs instelbare vering op luchtveren, en deze compenseren automatisch voor de wegomstandigheden waarmee u te maken krijgt.

  Wordt Mercedes beschouwd als luxe?

Kenmerken maken een groot verschil

Een van de grootste verschillen tussen luxe auto’s en standaard auto’s is het aantal en de kwaliteit van de functies die ze bieden. Bijvoorbeeld, terwijl een standaard auto kan hebben stoffen stoelen die zijn super comfortabel, kan een luxe auto hebben echt lederen stoelen die zijn verwarmd en komen met verschillende instellingen voor die warmte. Terwijl standaard auto’s hebben radio’s, cd-spelers, en geluidssystemen, luxe auto’s hebben de absolute beste geluidssystemen op de markt, zoals Bang en Olufsen.
Andere kenmerken die vaak voorkomen in luxe auto’s zijn:

 • Verstuiver geur voor de cabine
 • Bekerhouders die worden verwarmd of gekoeld
 • Digitale cockpits
 • Uitklapbare dienbladen om voedsel op te zetten
 • Voor- en achterstoelen met massagers
 • Motorkapversieringen die intrekken zodat niemand ze kan stelen
 • LED-koplampen
 • Sfeerverlichting in de hele auto
 • Aangedreven treeplanken
 • Elektrisch bedienbare achterruiten
 • Daken die sterren en manen tonen
 • Satellietgestuurde auto-overbrengingen
 • Maan daken met twee panelen
  Dus zoals u ziet, zijn het niet alleen extra voorzieningen, zoals bekerhouders of comfortabele stoelen, het zijn verwarmde en gekoelde bekerhouders en stoelen die u masseren die van een luxe auto een luxe auto maken. Je kunt het vergelijken met het kopen van een koffer. Als u een koffer koopt in een warenhuis of zelfs een bagagezaak, zal hij uw kleren beschermen en ze van de ene plaats naar de andere brengen zoals het hoort. Maar als je een Louis Vuitton-koffer koopt, gaat hij niet alleen langer mee en ziet hij er aantrekkelijker uit, maar vertelt het logo de wereld dat jij je het allerbeste kunt veroorloven.
  Meestal hebben luxe auto’s ook kenmerken zoals carrosserieën van aluminium of koolstofvezel in plaats van staal, geluidsisolatie die de rit veel stiller houdt, talrijke veiligheidsvoorzieningen die iedereen in de auto veiliger houden, telematica die automatisch een botsing detecteert en hulp inroept, en zelfs conciërgediensten zoals het ophalen en afleveren van de auto wanneer het tijd is voor routineonderhoud of zelfs reparaties onder garantie.
  U krijgt deze functies zeker niet met standaardauto’s, en dit zijn slechts een paar van de functies die luxe auto’s, nou ja, zo luxe maken.
  Is Volvo een luxemerk?

Hoe zit het onder de motorkap?

Natuurlijk is er meer aan een luxe auto dan alleen comfort en gemak. Luxe auto’s zijn heel anders als het gaat om zaken onder de motorkap ook. Dit omvat zeer krachtige motoren en transmissies, en een van de resultaten van dit is de gemiddelde luxe auto’s vermogen om van 0 MPH naar 60 MPH of sneller in recordtijd – meestal in minder dan vijf seconden, afhankelijk van de auto. De Mercedes AMG Coupe, bijvoorbeeld, heeft slechts 3,7 seconden nodig om naar 60 MPH te komen, en met zijn 563 PK motor kan de auto ook een topsnelheid van 200 MPH halen.
Dus terwijl luxe auto’s functies hebben die zorgen voor een soepele en stille rit en extraatjes die je hetzelfde gevoel geven als wanneer je eerste klas vliegt, zijn ze ook veel beter gebouwd als het gaat om de items die ze goed laten lopen, dat wil zeggen, hun motor en al het andere dat zich onder de motorkap bevindt. Met andere woorden, luxe auto’s lopen beter, zien er beter uit, en verwennen bestuurders en passagiers beter dan uw standaard auto’s doen, dat zijn slechts een paar van de vele redenen waarom ze worden beschouwd als luxe auto’s.
Hoewel er geen minimumprijs die wordt geleverd met een auto bekend als een luxe auto, kunt u veilig aannemen dat gaande door auto van vandaag de prijzen, geen luxe auto op de markt van vandaag is waarschijnlijk van plan om beschikbaar te zijn voor minder dan $ 35.000 tot $ 40.000. Dit is slechts het minimum. Een goed voorbeeld is de nieuwe Jeep Grand Wagoneer. Hoewel als algemene regel, een Jeep niet wordt beschouwd als een luxe voertuig, dit specifieke model kost meer dan $ 100.000 wanneer het volledig is geladen, die zeker zet het in de “luxe” categorie.
Andere luxe voertuigen hebben prijzen gehad als $ 3 miljoen, $ 6 miljoen, en zelfs in de $ 12 tot $ 15 miljoen bereik, dus als je een echte luxe voertuig voor $ 35.000 tot $ 40.000 te vinden, beschouw jezelf gelukkig. Inderdaad, veel dingen maken een luxe auto een luxe auto, en als je eenmaal begint met het onderzoeken van luxe voertuigen, zul je beginnen om enig idee te krijgen van waarom deze auto’s zijn zo gewild door zo veel mensen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts