Wat moet u NIET zeggen tegen een autoverkoper?

Het kopen van een auto kan een van de meest stressvolle gebeurtenissen in het leven zijn, en een deel daarvan is omdat mensen vaak het gevoel hebben dat de verkoper misbruik van hen gaat maken. Hoewel het waar is dat auto’s meestal duurder zijn dan we denken dat ze zullen zijn, betekent dat niet dat elke verkoper erop uit is om u te krijgen. Toch zijn er enkele tips die u kunt gebruiken om de kans op een positieve ervaring te vergroten, en het begint allemaal met het niet zeggen van de volgende dingen tegen uw verkoper.

Ik hou van deze auto

Je mag verliefd worden op een voertuig, maar dat wil je de verkoper niet laten weten – althans niet in het begin. Vergeet niet dat autoprijzen altijd onderhandelbaar zijn, en als de verkoper weet dat u van een bepaalde auto houdt, kan hij geneigd zijn de prijs een beetje op te drijven. Houd je mond over hoeveel je van een bepaalde auto houdt, zodat de verkoper veel meer geneigd is om door een paar hoepels te springen om je een goede deal te geven.

Ik wil niet dat er misbruik van me gemaakt wordt.

Geloof het of niet, de meeste autoverkopers zijn eerlijke mensen die gewoon hun brood willen verdienen. Het laatste wat u wilt doen is aannemen dat de persoon die u helpt een oneerlijke klootzak is. Het betekent dat je al op de verkeerde voet bent begonnen, en dat kan zeker een domper zetten op je komende onderhandelingen. Wees in plaats daarvan positief en opgewekt, en zeg vooral niet iets dat automatisch een belediging is voor de verkoper met wie je samenwerkt.

  Beste auto voor de jacht

Ik betaal contant voor de auto

Hoewel bijna 85% van de autokopers hun auto’s financieren, moet je de verkoper nog steeds niet op voorhand laten weten dat je de auto met contant geld betaalt. Als hij of zij weet dat u met contant geld betaalt, is het veel minder waarschijnlijk dat u uiteindelijk de allerbeste deal krijgt. Verkopers kunnen niet zo hard werken om u een goede deal op de auto als ze weten dat je gaat om contant te betalen voor het. Het is gewoon zo simpel.

Waar zijn de bekerhouders / heb je deze in het rood?

We hebben allemaal voorkeuren als het gaat om de kleur van de auto en extra extraatjes zoals bekerhouders, een derde rij stoelen, en anderen, maar het begin van de onderhandelingen is niet het moment om ze te noemen. De verkoper kan denken dat je niet serieus bent over het kopen van een voertuig, omdat je alleen geïnteresseerd bent in dingen die van ondergeschikt belang zijn. Vraag in plaats daarvan eerst naar belangrijke details zoals het brandstofverbruik, de betrouwbaarheid en dergelijke.

Ik weet niet zoveel over auto’s

Dit is een uitspraak die de meeste verkopers graag horen. Als ze denken dat u niets over auto’s weet, geeft dit hen vaak toestemming om u een uitgebreide garantie aan te smeren, die u misschien wel of niet nodig hebt. Voordat u de dealer bezoekt, kunt u een beetje leren over de auto die u gaat zien om deze kennis in uw hoofd te hebben voor het geval u het op een bepaald punt nodig hebt. Het verhoogt ook de kans dat ze zullen proberen om u te verkopen een voertuig dat duurder is, denken dat je niet zult merken dat het duurder is dan de anderen. Houd het altijd voor jezelf als je echt niets van auto’s weet.

  Wat is de beste en langdurigste auto luchtverfrisser?

My Credit Isn’t So Hot

Dealerships verdienen veel geld aan klanten die hun auto’s financieren via hen, dus dit is muziek in de oren van een verkoper. In plaats daarvan, winkel rond voor de beste rente bij verschillende banken en credit unions voordat je naar de dealer, want dit is de beste manier om te voelen enige controle over de maandelijkse betaling die u zal betalen zodra de onderhandelingen zijn voltooid. Probeer niet te financieren via de dealer, tenzij het absoluut noodzakelijk is, want je zult besparen tonnen geld op die manier.

Ik kan slechts $350 per maand veroorloven

De kans is groot dat u erachter te komen hoeveel van een maandelijkse nota die u zich kunt veroorloven voordat je naar de dealer, maar de verkoper hoeft niet om dit te weten. Zij kunnen u vertellen dat een $ 350 nota mogelijk is, maar betekent dat de voorwaarden van de lening zal 60 maanden of 72 maanden, of ergens tussenin? Het kan verwarrend voor je worden als je gewoon een bepaald bedrag daar neerlegt, en je zult waarschijnlijk uiteindelijk meer betalen dan je uiteindelijk wilde.

Ik ben een dokter/jurist

Voor sommige verkopers, horen dat je een beroep dat de neiging heeft om hoge salarissen te betalen kan ze denken dat je zal worden oke met een hogere prijs in rekening gebracht voor de auto. U zult uiteindelijk uw inkomen en beroep met de dealer moeten delen wanneer u het papierwerk invult, maar tot het zover is, is het het beste als u uw mond houdt over wat u voor de kost doet. Als u dat niet doet, zullen ze zeker dollartekens zien!

  Hoe versla je een autoverkoper?

My Trade-in Is Just Outside

Als u de verkoper vertelt dat uw huidige voertuig buiten staat, is het waarschijnlijk dat iemand van de dealer om uw sleutels zal vragen om naar buiten te gaan en de auto te bekijken om de waarde ervan te bepalen. Dit laat u in een lastige positie als u wilt vertrekken voordat ze klaar zijn, dus het is het beste om (1) niet uw huidige auto te noemen totdat u verder bent met de onderhandelingen, en (2) houd uw sleutels bij je zo lang als je kunt.

Ik heb vandaag een auto nodig

Niets brengt sneller dollartekens in de ogen van een verkoper dan te weten dat u niet lang kunt wachten om een nieuwe auto te vinden. Dit vertelt hen dat u haast heeft en waarschijnlijk alles zult aannemen wat ze voor u neerzetten, zelfs als u het zich niet kunt veroorloven. De waarheid is dat hoe meer angst je hebt om uw volgende auto te kopen, hoe minder waarschijnlijk de verkoper is om uit te gaan op een ledemaat op uw naam en vind je de beste beschikbare deal op de kavel. Ze weten allemaal dat hoe meer tijd je hebt, hoe minder waarschijnlijk ze zijn om te kunnen praten je in iets wat je misschien niet in staat zijn om te veroorloven op het einde.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts