Wat was het slechtste jaar voor de Porsche Boxster?

Porsche Boxster

De Porsche Boxster is de go-to betaalbare Porsche te kopen voor de meeste mensen, omdat het biedt een echt dynamisch rijden ervaring tegen een relatief betaalbare prijs, althans met betrekking tot het merk waartoe hij behoort. Er waren heel wat Porsche Boxster modellen door de jaren heen en sommige van hen zijn beter dan anderen. Dus, wat was het slechtste jaar voor de Porsche Boxster?

Het slechtste Porsche Boxster jaar is 2003, omdat het erin slaagt om het hoogste aantal gebreken en problemen die zich voordoen tijdens de levensduur van de auto te accumuleren. De 2003 Boxster is de slechtste en dat is een vrij bekend feit onder Porsche liefhebbers. De Boxster van 2000 is ook vrij problematisch, en dat geldt ook voor het model van 2002.

De Boxster is een 2-zits compacte sportwagen met middenmotor en dat klinkt als een recept voor veel plezier. Als u echter geïnteresseerd bent om er een te kopen, moet u goed opletten in welke algemene staat de auto is om uw geld niet te verspillen.

Zorg er daarom voor dat u deze drie modeljaren vermijdt, omdat dit veruit de slechtste Boxster-jaren zijn die u kunt krijgen. De Boxster is eigenlijk een betrouwbare auto voor het grootste deel, vooral nieuwere Boxster modellen, dus dat is waar de meeste van uw aandacht moet worden gericht op.

2003 Porsche Boxster

De 2003 Porsche Boxster is typisch bekend als de slechtste Boxster model tot nu toe, omdat het lijdt aan de hoogste hoeveelheid problemen en maakte deel uit van drie ernstige recalls. De 2003 Boxster lijdt aan vele elektrische problemen, zoals problemen in verband met de buitenverlichting, de stereo-installatie, de airco en het navigatiesysteem.

  Wat is er mis met een Porsche Boxster?

De motor zelf is ook een groot probleem, omdat hij vaak last heeft van rammelende en vervelende geluiden en zelfs van defecte aslagers. De lager kwestie is waarschijnlijk de ergste van allemaal, want het is echt moeilijk, tijdrovend en duur om te repareren.

De 2003 Boxster heeft zo veel problemen dat het de hele reputatie van de 1e gen Porsche Boxster bezoedeld. Het 2003 model heeft ook problemen met het koelsysteem, diverse vloeistoflekken, en talloze problemen die zich op kleinere schaal voordoen.

2000 Porsche Boxster

De 2000 Porsche Boxster is ook een van de slechtste Boxster model jaren die je kunt krijgen om min of meer dezelfde redenen als het 2003 model. Deze omvatten problemen met de motor, de elektronica, het brandstofsysteem, de motorkoeling, lekkages en problemen met de buitenverlichting die ook de kans om in een ongeval terecht te komen vergroot.

De 2000 Boxster maakte ook deel uit van verschillende terugroepacties en wordt nog steeds beschouwd als een vrij onbetrouwbare Porsche. Een ander vermeldenswaardig probleem is wanneer de olie rechtstreeks in het koelsysteem begint te lekken. Dit leidt uiteindelijk tot een defecte waterpomp en problemen met het waterafvoersysteem omdat ook de regeleenheid nat wordt.

De motor zelf staat erom bekend van tijd tot tijd te lijden onder een gebrek aan vermogen, wat kan worden herleid tot talloze motor-gerelateerde problemen. Sommige 2000 Boxster modellen hebben ook te lijden gehad van volledige motorstoring, wat uiteraard een zeer ernstig probleem is.

2002 Porsche Boxster

De 2002 Porsche Boxster heeft lang niet zo veel problemen als de 2000 en 2003 modellen. Het probleem met het model 2002 is echter dat het voornamelijk te kampen heeft met problemen met de motor en de transmissie, wat voldoende is om de auto in de top drie van slechtste Boxster modeljaren aller tijden te plaatsen.

  Porsche Macan betrouwbaarheid

Bovendien heeft de Boxster 2002 ook te lijden onder elektrische problemen en maakte hij deel uit van dezelfde terugroepactie in verband met problemen met de buitenverlichting. De motor zelf heeft soms te lijden onder slechte IMS lagers die bekend staan om veel hoofdpijn voor Porsche eigenaren te veroorzaken. Bovendien verbruikt de 2002 Boxster ook veel olie als gevolg van lekken in het hele systeem.

De NHTSA zegt ook dat de 2002 Boxster lijdt aan verschillende motorkoeling problemen die kunnen leiden tot de auto te oververhitten en schadelijke motorschade veroorzaken. Het transmissiesysteem is onderling verbonden met veel broze kabels van lage kwaliteit, waarvan bekend is dat ze al heel vroeg breken en allerlei storingen aan de transmissie veroorzaken.

FAQ Sectie

Waarom kopen mensen de Porsche Boxster?

De Porsche Boxster wordt door veel mensen gekocht omdat hij een geweldige rijervaring, een aantrekkelijk uiterlijk en een begeerlijke badge biedt tegen een redelijke prijs. De 911 is in elke generatie een stuk duurder dan de Boxster, terwijl sommigen zelfs beweren dat hij een stuk beter rijdt dan de 911.

Daarnaast is de Boxster, op een paar nogal kwetsbare modeljaren na, een behoorlijk betrouwbare auto. Een Boxster kopen geeft u daarom de mogelijkheid om te genieten van een premium badge, een interieur van hoge kwaliteit, een dynamische rijervaring, en een goed uiterlijk. Als u daar ook nog de mogelijkheid om het dak eraf te halen aan toevoegt, is het geen wonder waarom zoveel mensen van de Boxster houden.

  Beste jaar voor tweedehands Porsche Boxster

Welk Porsche Boxster model moet ik kopen?

De twee beste Porsche Boxster modellen zijn ongetwijfeld de Boxster GTS en de Boxster Spyder. Deze twee zijn het beste omdat ze de beste motoren hebben met het meeste vermogen en een natuurlijk aangezogen constructie. Dit zorgt voor een lineaire vermogensafgifte die bekend staat als het beste recept voor een Boxster/911 in het algemeen.

De Boxster GTS is het model in het hoge middensegment, wat betekent dat hij de meeste kenmerken heeft die u van de Boxster mag verwachten, terwijl de Boxster Spyder het topmodel is met alle toeters en bellen. Als u niet zo’n fan bent van cabriolets, kunt u ook de Porsche Cayman Coupé overwegen.

Is de Porsche Boxster beter dan de Porsche 911?

De Porsche 911 is de betere auto van de twee omdat hij meer van alles biedt. De 911 is de Porsche sportwagen bij uitstek en dat zal nog wel een tijdje zo blijven. Er zijn echter mensen die de Boxster verkiezen boven de 911. De meeste van die mensen zijn die-hard fans van middenmotor supercars.

Hoe dan ook, de 911 is de betere auto in vrijwel elk opzicht. Hij ziet er beter uit, is sneller, krachtiger, luxueuzer, praktischer en veel populairder.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts