Wat zijn de beste banden voor de Mercedes ML350?

Het model Mercedes ML is de nu uit productie genomen middelgrote SUV die een paar jaar geleden werd vervangen door de GLE. De ML-klasse SUV was voor de stopzetting razend populair, en er is de laatste jaren redelijk wat belangstelling voor deze modellen op de tweedehandsmarkt, vooral voor de nieuwste modellen.

De ML350 is een SUV die licht terreinwerk aankan, maar de meeste ML-modellen werden specifiek gebruikt voor on-road doeleinden. Ook al is de ML350 een redelijk capabele auto, zonder de juiste banden zijn alle auto’s gedoemd om nooit hun volledige potentieel te bereiken.

De ML350 is geschikt voor 255/50R19, 265/45R20 banden, en alle banden met deze specificaties zullen prima op de ML350 passen. Mercedes en veel onafhankelijke dealers en bandenzaken raden banden aan van Yokohama, Pirelli, Falken, Nitto, Bridgestone, Continental, Dunlop, Toyo, Michelin, Atturo Hankook, en Goodyear.

Beste zomerbanden voor de ML350

De Mercedes ML350 is vrij groot en zwaar, en daarom is de ML geschikt voor vrij brede banden. Voor het rijden in de zomer zijn de meeste banden gericht op het bereiken van een zo hoog mogelijk niveau van grip zonder dat dit ten koste gaat van het comfort.

Zomerbanden moeten bestand zijn tegen hitteontwikkeling op A-, B- of C-niveau, waarbij de banden met A-niveau de meeste weerstand bieden en de banden met C-niveau de minste. Zomerbanden leveren ook de beste prestaties, maar zonder de aanzienlijke slijtage die kenmerkend is voor ultra-performancebanden.

Specifieke prestatiegerichte zomerbanden die voor de ML350 worden aanbevolen, zijn Pirelli P-Zero Rosso-banden, de Atturo AZ850/800 en de Bridgestone Dueler H/P Sport. Voor toerritten in de zomer worden voor de ML350 modellen de Goodyear EfficientGrip ROF banden aanbevolen.

  Is een Mercedes een goede eerste auto?

Als u in de zomer wilt genieten van topprestaties zonder aan comfort in te boeten, bieden specifieke banden zoals de beproefde Goodyear Eagle F1-banden of de al even bekende Pirelli P-Zero’s zeker voldoende grip. Andere ultra-high performance banden voor de ML350 zijn de Continental ContiSport Contacts of de Michelin Latitude Sport 3.

Beste winterbanden voor de ML350

Het kiezen van de juiste winterband voor uw ML350 is sterk afhankelijk van de regio waarin u woont, de hoeveelheid sneeuw en ijs, en het temperatuurbereik dat u in de winter waarschijnlijk zult hebben. Winterbanden worden anders gemaakt, met een ander doel voor ogen.

Terwijl zomerbanden meestal een verbazingwekkende grip, comfort en geruisloosheid bieden, zijn winterbanden meestal bedoeld om het hoogste niveau van veiligheid en zekerheid op gladde oppervlakken te bereiken. Dit is vooral belangrijk als u van plan bent met uw ML door sneeuw of ijs te rijden, of als u van plan bent de ML voor langere, frequentere ritten te gebruiken.

Specifieke sneeuw- en ijsbanden variëren van de bekende Michelin Latitude X-Ice Xi2 of de Continental WinterContact SI-banden tot de Pirelli Scorpions. Sommige banden zoals de Bridgestone Blizzak DM-V2, Dunlop SP Winter Sport 3D of de Yokohama IceGuards worden ook aanbevolen voor rijden op sneeuw en ijs.

Als u van plan bent om met uw ML350 in zeer ijzige omstandigheden te rijden, zijn spijkerbanden ook een optie. Spijkerbanden zijn echter speciaal gemaakt voor extreem gladde omstandigheden, en ze zijn niet gemaakt voor veelvuldig gebruik op verharde oppervlakken. Opties voor spijkerbanden voor de ML350 zijn de Hankook Winter Pike, Toyo Observe G3-ICE of de Atturo AW-730.

  Wat is de beste Mercedes voor lange bestuurders?

De beste vierseizoenen- en ultraperformancebanden voor de ML350

All-seasonbanden zijn gemaakt om het midden te houden tussen de extreme winterbanden voor sneeuw en ijs en de zachtste zomervriendelijke banden voor hete, in de zon geplaveide oppervlakken. Hoewel vierseizoenenbanden niet kunnen concurreren met hun specifieke koude of warme tegenhangers, kunnen ze in de meeste situaties toch behoorlijke prestaties leveren.

De beste vierseizoenenbanden voor de ML350 zijn de Bridgestone Dueler H/L Alenza Plus, Michelin Premier LTX, Toyo Celsius CUV, Continental 4X4 Contact, Goodyear Eagle LS-2 ROF, Dunlop Grandtrek Touring A/S, Michelin Cross-Climate SUV of de Pirelli Scorpion Verde All Season.

Ultra-performance banden zijn gemaakt om het hoogste prestatieniveau te bieden, maar ze lijden er wel onder als het gaat om slijtage, comfort en levensduur. Ultra-performance banden zijn geschikt voor gebruik op het circuit en op de weg, maar ze zijn niet gemaakt voor sneeuw en ijzige omstandigheden.

De beste ultra-performance banden voor de ML350 zijn de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2’s of 3’s, Continental ContiSportContact 5’s, Pirelli P Zero PZ4, Hankook Ventus S1 evo2 SUV, Michelin Pilot Sport 4 SUV.

FAQ Sectie

Waarom kosten SUV banden meer dan gewone banden?

Veel SUV-banden kosten zelfs het dubbele van wat u zou moeten betalen als u een sedan had gehad. Dat komt vooral omdat de banden voor SUV’s groter en steviger zijn, en soms bedoeld zijn voor licht tot zwaar terreingebruik.

  Welke Mercedes SUV is een 7-zitter?

Veel andere variabelen kunnen ook van invloed zijn op de uiteindelijke prijs die u betaalt in een bandenwinkel. Zo zijn de verzendkosten meestal hoger voor SUV’s, omdat SUV-banden meestal groter en zwaarder zijn, en ze moeten misschien ook beter worden uitgebalanceerd.

Wat is de gemiddelde levensduur van SUV banden?

Veel variabelen kunnen de levensduur van SUV-banden beïnvloeden, maar men is het er algemeen over eens dat banden minstens om de 6 jaar moeten worden gecontroleerd of zelfs vervangen. En u moet uw banden zeker om de 10 jaar vervangen, ongeacht hoeveel profiel er nog over is.

Moderne banden hebben specifieke aanduidingen die u de leeftijd van de band vertellen. Sommige SUV’s zijn zwaarder dan andere, sommige worden vooral op de weg gebruikt, terwijl andere regelmatig zwaardere terreinen doorkruisen. Al deze variabelen kunnen de gemiddelde levensduur van een band drastisch verminderen.

Wat zijn de slechtste banden voor een ML350?

Voor het geval u het zich afvraagt, een paar online verkooppunten zijn razend enthousiast over goedkope bandenalternatieven van Chinese makelij voor respectabele, bekende merken als Continental, Michelin of Pirelli. Sommige van die merken heten Chaoyang of iets dergelijks, en het grootste deel van het internet is niet dol op dit soort banden.

Er is een algemene consensus over goedkope banden, net zoals er een algemene consensus is over goedkope alternatieven voor alles. Geld praat, en je krijgt waar je voor betaalt. En je moet nooit goedkoop uit op een van de meest belangrijke aspecten van autobezit, zoals banden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts