Wat zijn de moeilijkste auto’s om aan te werken?

In tegenstelling tot vroeger zijn de auto’s van vandaag een hele uitdaging om aan te werken. Dus, voordat u een auto van uw keuze koopt, moet u uitzoeken of de auto gemakkelijk of moeilijk te bewerken is. Maar welke auto’s zijn het moeilijkst om aan te werken?

De moeilijkste auto’s om aan te werken zijn de Mini Cooper, Toyota MR2, Renault Le Car, Mercedes-Benz 600 Grosser, en Ford F-250. Deze auto’s zijn moeilijk om aan te werken omdat ze veel tijd, toewijding en moeite kosten om ze te repareren en onderhouden.

Daar komt nog bij dat de meeste van deze auto’s een kleine of slecht ontworpen motor hebben die veel aandacht nodig heeft om aan te werken. Als gevolg hiervan kunnen doe-het-zelvers of beginnende monteurs het erg moeilijk vinden om zelfs de eenvoudigste reparaties uit te voeren.
Hier zijn de moeilijkste auto’s om aan te werken:

De Mini Cooper

Het is geen verrassing dat de Mini Cooper een van de moeilijkste auto’s is om aan te werken. Dit komt omdat de Mini Cooper een van de meest onbetrouwbare auto’s op de markt is. Bovendien heeft hij een kleine motor die moeilijk te bereiken is. Dit maakt het voor monteurs moeilijk om er bij te komen, zelfs voor eenvoudige reparaties.

Wat meer is, de Mini Cooper heeft onderdelen die de neiging hebben om vaker kapot te gaan. Helaas heeft dit probleem invloed op bijna alle Mini Coopers, waardoor het een van de moeilijkste auto’s is om aan te werken. Bovendien is de auto zeer onbetrouwbaar.

Toyota MR2

Niemand zou ooit denken dat een Toyota op de lijst van moeilijkste auto’s om aan te werken zou komen. Echter, de Toyota MR2 deed het gewoon. Ook al zijn andere Toyota modellen betrouwbaar en makkelijk om aan te werken, dit model is dat niet.

  Beste hybride auto voor rijden in de winter

De Toyota MR2 heeft een middenmotor, turbocompressor en voorwielaandrijving. Dit maakt het moeilijk om te rijden en de aandrijflijn te onderhouden. Bovendien hebben deze wagens gewoonlijk problemen met hun waterleiding die de turbocompressor koelt, wat uiterst moeilijk is om aan te werken.

Renault Le Car

Renault Le Car is misschien geen populaire naam in de VS, maar in Europa was het dat wel in de jaren 1970. Deze auto concurreerde met de Honda Civic en VW Rabbit voor het beste brandstofverbruik. Dit model is echter nergens meer te vinden vanwege de problemen die het had.

Wat de Renault Le Car zo moeilijk maakt om aan te werken is de kleine motorruimte. Dit is een nachtmerrie voor monteurs en ze zijn zeer kostbaar om te repareren.

Mercedes-Benz 600 Grosser

Mercedes-Benz, BMW, en Audi staan bovenaan de lijst van de moeilijkste auto’s om aan te werken. De Mercedes-Benz 600 Grosser is de moeilijkste Benz om aan te werken. In tegenstelling tot andere Mercedes-modellen is deze auto niet afhankelijk van elektronica, maar van een hydraulisch druksysteem dat de reparatie en het onderhoud bemoeilijkt.

Range Rover Velar

Land Rover Range Rover produceert enkele van de mooiste en meest geavanceerde SUV’s op de markt. Toch zijn dit de moeilijkste SUV’s om aan te werken, want voor een klein probleem kan het nodig zijn de hele auto te demonteren. Alleen al voor het verversen van de olie zijn bijvoorbeeld computersystemen nodig.

Ford F-250

De Ford F-250 mag dan mooi en krachtig zijn, maar er aan werken is geen grapje. Als u een eenvoudige reparatie aan deze auto wilt uitvoeren, moet u de hele cabine van het frame verwijderen. Dit op zich is al een nachtmerrie en een omslachtige taak.

  Hoeveel bodemvrijheid heb je nodig voor verkeersdrempels?

Audi Allroad

Audi is een van de moeilijkste luxe auto’s om aan te werken. Het is zelfs moeilijker dan BMW en Mercedes. De Audi Allroad is een nachtmerrie voor monteurs. Je moet de auto in “Service Stand” zetten om hem te repareren en de voorkant eraf halen voor allerlei onderhouds- en reparatiewerkzaamheden.

Dodge Stratus

Als je toevallig een Dodge Stratus hebt als je eerste auto, dan zul je misschien nooit meer van je leven een auto bezitten. Niet alleen is de Dodge Stratus moeilijk om aan te werken, maar ook het starten van deze auto is een nachtmerrie. Een simpel ding zoals het vervangen van de batterij van de auto is zeer uitdagend.

Aston Martin Lagonda

Een andere moeilijke auto om aan te werken is de Aston Martin Lagonda. Deze klassieke auto was een van de meest populaire luxe auto’s in de jaren 80. Maar hij is ook een van de moeilijkste auto’s om aan te werken. Zelfs in de jaren ’80 was het moeilijk om reserveonderdelen te vinden en hadden monteurs het moeilijk om hem te repareren.

Jaguar XJS V12

Ook al is de Jaguar XJS V12 de goedkoopste V12 auto die je ooit in handen hebt gehad, vermijd hem zoals je een virus zou vermijden. De XJS V12 heeft een gecompliceerde motor en de toegang tot eenvoudige onderdelen is een ware nachtmerrie. U kunt uren of zelfs dagen bezig zijn met deze auto.

FAQ

Wat zijn de makkelijkste auto’s om aan te werken?

Als u het beu bent dagenlang op de reparatie van uw auto te wachten, bespaart u met een van deze auto’s tijd en geld. Deze auto’s kunnen binnen een paar uur worden gerepareerd. Bovendien kunt u zelfs kleine problemen oplossen. Ze omvatten Toyota Corolla, Honda Accord, Jeep Wrangler, Subaru BRZ, en Chevrolet Cruze.

  Luxe auto's met lage onderhoudskosten

Wat is het moeilijkste aan een auto om te repareren?

Er is geen specifiek antwoord omdat de verschillende automerken en modellen verschillende te repareren onderdelen hebben. Het moeilijkste aan de meeste auto’s om te repareren zijn echter de motor, de transmissie, de koppeling, de bougies, de airconditioner en de carrosserie. Met de meeste van deze onderdelen bent u enkele uren bezig.

Wat is de makkelijkst te onderhouden auto?

De makkelijkst te onderhouden auto mag niet veel problemen hebben en moet zuinig zijn. Als u minder geld wilt uitgeven aan het onderhoud van uw auto, zijn dit de auto’s die u moet overwegen. Het gaat om de Honda Civic, Toyota Corolla, Honda Fit, Nissan Altima en Toyota Camry.

Welke auto’s gaan het langst mee?

Volgens veel consumenten zijn auto’s die het langst meegaan meestal van merken zoals Toyota, Honda, Lexus, Mazda, en GMC. Automodellen zoals Toyota Corolla, Honda Accord, Mazda MX-5 Miata, Honda Fit, en Subaru Forester gaan het langst mee. Dankzij hun uitstekende bouw en ze zijn ook betrouwbaar.

Conclusie

Voordat u uw zuurverdiende geld uitgeven aan een van de bovenstaande auto’s, moet u bereid zijn om uw tijd en geld te wijden aan het werk aan deze auto’s. En als u graag auto’s repareert, blijf dan weg van één van de bovenstaande auto’s.
Niet alleen zijn deze auto’s moeilijk te repareren, maar ze gaan ook gemakkelijk kapot en zijn duur om te repareren. Wees dus niet verbaasd als een monteur u meer in rekening brengt dan de gemiddelde kosten voor het repareren van een standaard auto.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts