Wat zijn de nadelen van het bezit van een Tesla?

Tesla is een van de populairste automerken op de markt. Dankzij zijn strakke design, geavanceerde technologie en uitstekende actieradius. Tesla heeft echter ook een aantal nadelen waar geïnteresseerde kopers van op de hoogte moeten zijn voordat ze definitief de stap zetten.

Enkele van de meest voorkomende tekortkomingen van een Tesla zijn problemen met de bouwkwaliteit, hoge reparatiekosten, hoge initiële prijs, saai interieur, gebrek aan servicecentra, degradatie van de batterij, langere reparatietijd en een laag sleepvermogen. Dus, als u van plan bent om een Tesla te bezitten, wees er dan klaar voor om met deze tegenslagen te kampen.

Hier zijn de nadelen van het bezit van een Tesla in detail uitgelegd:

Problemen met de bouwkwaliteit

Een van de grootste uitdagingen voor Tesla-eigenaars zijn problemen met de bouwkwaliteit. De vraag naar Tesla is snel gestegen en dwong het bedrijf om de productie op te voeren, wat heeft geresulteerd in productie van lage kwaliteit. Als uw auto desondanks een constructieprobleem heeft, kunt u hem altijd retourneren en laten repareren.

Het goede nieuws is dat niet alle Tesla’s problemen hebben met de bouwkwaliteit, want dit probleem komt vaak voor bij Tesla Model 3, Model Y en Model X. Tesla Model S heeft de minste gevallen van problemen met de bouwkwaliteit. Neem dus de tijd bij het kopen van een Tesla om een model te vinden met weinig of helemaal geen problemen.

Enkele van de meest voorkomende problemen zijn lakwerk, gaten in panelen, slecht uitgelijnde sierstrips en rammels.

Hoge reparatiekosten

Omdat het een luxe auto is, is het repareren of onderhouden van een Tesla niet goedkoop. Dus als u besluit om er een aan te schaffen, moet u bereid zijn om wat geld opzij te zetten om de auto te repareren als hij kapot gaat. Integendeel, Tesla is iets goedkoper in onderhoud dan andere luxewagens, zoals Audi, Mercedes-Benz en BMW.

  Is de vierwielaandrijving van Tesla de moeite waard?

Hoge initiële prijs

Een ander negatief punt aan het bezit van een Tesla zijn de hoge initiële kosten. Aangezien Tesla een luxewagen is, zal je de bank moeten breken om hem te bezitten. Het goedkoopste Tesla-model, de Tesla Model 3 Standard Range Plus, kost ongeveer 38.000 dollar. Elon Musk heeft echter beloofd een auto te maken die ongeveer 25.000 dollar zal kosten.

Saai interieur

Als u een Mercedes-Benz, Porsche, BMW of zelfs Audi hebt gehad, zult u zich realiseren dat het interieur van de Tesla tekortschiet. Als luxe auto moet Tesla beter zijn best doen om een luxueus en comfortabel interieur te bieden. Op dit moment is het eenvoudig en sober, wat een minpunt is voor deze prachtige EV.

Gebrek aan servicecentra

De grootste kopzorg van een Tesla is het dagenlang wachten op de reparatie van je auto. Aangezien er niet veel Tesla service centra zijn en ze geen dealers hebben, kan het zijn dat je dagen moet wachten voordat je auto gerepareerd is. Bovendien moet u eerst een afspraak maken.

Batterijdegradaties

Als u in koude gebieden woont, is batterijdegradatie een ernstig probleem en moet u uw batterij mogelijk binnen een kortere periode vervangen. Hoe dan ook, Tesla’s batterij zal nog steeds minstens 10% van zijn bereik verliezen binnen een paar jaar van eigendom.

Langere reparatietijd

Afgezien van de dure reparaties en een paar servicecentra, is de tijd die het kost om uw Tesla te repareren krankzinnig. Dit komt omdat Tesla druk bezig is de productie op te voeren, maar dit gaat niet gelijk op met het aantal nieuwe servicecentra dat wordt geopend.

  Wat zijn de beste elektrische auto's qua veiligheid en betrouwbaarheid?

Lage trekkracht

Hoewel je met een Tesla kunt slepen, betekent dit dat je minstens 50% van je actieradius opoffert, wat belachelijk is. Als uw Tesla bijvoorbeeld een actieradius van 320 mijl heeft, zult u slechts een actieradius van 160 mijl hebben. Daarom zult u niet in staat zijn om zware apparatuur te trekken zoals benzineauto’s dat doen.

Wat zijn de positieve kanten van een Tesla?

Ondanks het feit dat Tesla een aantal tegenslagen heeft, heeft het ook een aantal positieve punten, waaronder lage eigendomskosten, uitstekend design of stijl, gebrek aan dealership, veilige auto’s, self-driving technologie, laag afschrijvingsniveau, en een geavanceerd infotainmentsysteem. Al deze geweldige functies maken het rijden met een Tesla leuk.

FAQ

Hebben Tesla’s veel problemen?

Nee, Tesla heeft niet veel problemen zoals andere luxe automerken en modellen. Dat komt omdat Tesla minder bewegende onderdelen heeft dan de meeste luxe auto’s; er zijn dus maar weinig dingen om u zorgen over te maken. Tesla heeft echter ook zijn eigen veelvoorkomende problemen, zoals de bouwkwaliteit.

Zijn Tesla-eigenaren tevreden met hun auto?

Ja, Tesla-eigenaars zijn tevreden met hun auto’s, ondanks de negatieve uitdagingen waarmee ze dagelijks te maken krijgen. Dankzij de zeer geavanceerde functies die Tesla biedt, uitzonderlijke prestaties, veiligheid en comfort. Bovendien heeft Tesla de beste actieradius onder de elektrische auto’s, waardoor het de beste optie is voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare luxe EV.

Hoe lang gaan Tesla’s mee?

Tesla’s kunnen meer dan 20 jaar meegaan als ze goed onderhouden worden. Aangezien de levensduur van elektrische auto’s afhangt van de duurzaamheid van de batterij, zullen de meeste Teslas tussen 300.000 en 500.000 mijl meegaan. Het gerucht gaat echter dat Tesla bezig is met het ontwerpen van een batterij die meer dan een miljoen mijl meegaat.

  Hoe laad je een Tesla op in geval van nood?

Als Tesla erin slaagt om een batterij te ontwikkelen die meer dan een miljoen mijl meegaat, zal dat een fantastische mijlpaal zijn. Maar op dit moment is het zo dat als je Tesla-batterij na 300.000 mijl degradeert, je hem zult moeten vervangen door een nieuwe, wat vrij kostbaar is. Integendeel, de carrosserie van de auto kan sneller verslijten dan de accu.

Zijn Teslas duur om te repareren?

Dat hangt af van wat u repareert. Als u eenvoudige auto-onderdelen repareert, bent u een paar dollar kwijt. Maar als het om een ernstig probleem gaat, zult u veel moeten uitgeven. Trouwens, uw auto laten repareren in een Tesla service center is het moeilijkste deel omdat u dagen of zelfs weken moet wachten.

Conclusie

Als u van plan bent om een Tesla aan te schaffen, is het belangrijk om de positieve en negatieve punten te kennen voordat u voor de auto betaalt. Enkele van de belangrijkste tegenslagen die u zult ervaren als een Tesla-eigenaar zijn de hoge initiële prijs, hoge onderhoudskosten, langere reparatietijd, saai interieur, degradatie van de batterij, de bouwkwaliteit, het gebrek aan servicecentra en het lage sleepvermogen.

Als u bereid bent om deze uitdagingen aan te gaan, dan kunt u het Tesla-model van uw keuze aanschaffen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts