Welke auto heeft de grootste bestuurdersstoel?

Bij het zoeken naar een ruime auto concentreren mensen zich iets te veel op been- en hoofdruimte, en vergeten ze meestal de schouder- en heupruimte. Maar deze afmetingen zijn in de meeste gevallen net zo belangrijk als hoofd- en beenruimte.

Hoewel het misschien lijkt dat een auto met 50 inch heupruimte ruim klinkt, is het dat niet. Ik bedoel, het is genoeg voor de meerderheid van de mensen die er zijn, maar het komt niet in de buurt van de maximale hoeveelheid die sommige auto’s bieden.

En de auto met de grootste bestuurdersstoel die er is, is de nieuwe Audi A8. Naast de A8, de nieuwe 2021 Mercedes Benz S-Klasse en de Kia K5 bieden ook superieure heup ruimte. Maar deze worden op de voet gevolgd door de Genesis G90, Volvo S90, en de Chrysler 300.

Naast heupruimte is ook schouderruimte belangrijk. En de Dodge Challenger en de Hyundai Sonata zijn de beste van het stel. Zorg ervoor dat u zich goed informeert over een specifiek model waarin u geïnteresseerd bent, want soms zijn deze auto’s verkrijgbaar met een paar verschillende zitopties.

Audi A8

De Audi A8 is Audi’s vlaggenschip sedan. En als zodanig probeert de A8 het allerbeste te bieden wat Audi te bieden heeft, terwijl men ook in gedachten houdt dat de A8 een geweldige executive luxe cruiser voor de lange afstand moet zijn. Voor dergelijke doeleinden moet de auto comfortabel zijn, en de beste manier om dat te doen is door een set pluche, fauteuil-achtige zetels aan te bieden.

En de voorstoelen van de A8 hebben een breedte van maar liefst 62,3 inch, waarmee de A8 de kampioen van de grote zetels is. Naast enorme zetels biedt de A8 ook pluche materialen zoals leder, hout en aluminium. Er zijn ook tal van technologie- en comfortvoorzieningen beschikbaar om het niveau van luxe en gemak op langere ritten te verhogen.

  Tien auto's die je beter niet nieuw kunt kopen (koop ze tweedehands)

Mercedes Benz S-Klasse

De nieuwe 2021 Mercedes Benz S-Klasse is gemaakt om de beste te zijn in veel verschillende aspecten, en dat is hij zeker. De W223-generatie S-Klasse biedt absoluut alles wat u van een luxe auto mag verwachten en meer. 3D-instrumentenclusters, vierwielbesturing, AI-camera’s en navigatiesystemen om er maar een paar te noemen.

Maar de belangrijkste focus van de S-Klasse was altijd om zo comfortabel mogelijk te zijn, en de nieuwe S-Klasse biedt 60,6 inch heupruimte, wat de S-Klasse de Mercedes met de grootste bestuurdersstoel maakt. Als je ziet hoe groot de nieuwe S-Klasse is, is het geen verrassing dat hij ook de grootste zetels heeft.

Kia K5

Maar als je iets kleiners en minder duur wil, is de Kia K5 zeker een goede optie. De K5 biedt 56,6 inch heupruimte en dat maakt de stoelen in de K5 tot een van de ruimste die er zijn, en zeker de ruimste stoelen in een compacte sedan.

Naast voldoende ruimte ziet de K5 er van binnen en van buiten 21e eeuws uit en als je bedenkt hoezeer Kia zijn marktpositionering en vooruitzichten probeert te verbeteren, is de K5 ook redelijk betrouwbaar maar betaalbaar in aanschaf. De K5 is zeker een van de beste betaalbare sedans geld kan kopen op dit moment, en het is veel beter dan de Kia Optima die hij vervangt.

  Wat moet u NIET zeggen tegen een autoverkoper?

Toyota Mirai

Als u een individu bent die graag opvalt en geniet van iets wat bijna niemand anders doet, dan is de Toyota Mirai de perfecte auto voor u. De Mirai is gebaseerd op Toyota’s Fuel Cell Technology, aangedreven door waterstof, en dit is een van de meest interessante auto’s op de markt vandaag.

Naast de FCV-aandrijflijn is de Mirai een auto die er geweldig uitziet, iets wat niet gezegd kon worden van het vorige generatie model. De stoelen in de Mirai zijn maar liefst 56,5 inch breed en dat maakt de Mirai technisch gezien de waterstofauto met de grootste zitplaatsen.

Dodge Challenger

Hoewel de breedte van de zetel belangrijk is, is het niet het enige dat belangrijk is om te bepalen hoe breed een autostoel is. Je moet ook rekening houden met schouderruimte, hoewel de meeste auto’s die er zijn (met een paar supercar uitzonderingen) bieden genoeg schouderruimte voor 99% van de bevolking.

Het is geen verrassing dat de Dodge Challenger enorme zitplaatsen biedt, want de Dodge Challenger is een van de grootste auto’s op de markt op dit moment, vooral als je bedenkt dat hij slechts twee deuren heeft. Naast de zitplaatsen is de Challenger tot op zekere hoogte comfortabel, maar nergens in de buurt van de S-Klasse of de A8.

FAQ Sectie

Wat is een goede auto voor mensen met overmaten?

Als u wat groter bent, is de kans groot dat u het beste een SUV kunt kopen. En auto’s zoals de Honda CR-V zijn gemaakt om veel bestuurdersruimte te bieden. De laadruimte en de passagiersruimte achterin zijn ook beter dan in de meeste van zijn concurrenten.

  Beste hybride auto's voor lange bestuurders

Andere auto’s zoals de Dodge Durango, Toyota Land Cruiser, of de Chevy Equinox zijn ook goede opties voor grotere bestuurders. Zorg er gewoon voor dat u een proefrit maakt voordat u de auto gaat besturen, want er is geen precieze manier om te zeggen of een specifieke auto comfortabel genoeg voor u zal zijn.

Wat is een goede auto voor lange mensen?

Als u langer dan 1,80 m bent, moet u de auto eerst grondig testen voor u hem koopt. Als u uw zetel helemaal naar achteren moet schuiven om gemakkelijk in de auto te passen, overweeg zulke auto’s dan alleen als u niet van plan bent om vaak achterpassagiers te vervoeren.

Auto’s zoals de Hyundai Sonata, Nissan Leaf, Ford Flex, Kia K5, GMC Yukon, Nissan Rogue zijn allemaal auto’s waar lange mensen in passen dankzij veel hoofd- en beenruimte.

Passen te grote en lange mensen in supercars?

Als u zwaarlijvig bent, is de kans groot dat u zich in een supercar zult kunnen wringen, maar comfortabel zal het niet zijn. Aan de andere kant, als je een lange persoon, bent u minder waarschijnlijk in staat zijn om een supercar te rijden in vergelijking met een zwaarlijvig individu.

Het hangt allemaal af van de supercar in kwestie, maar Lamborghini’s bijvoorbeeld zijn gemaakt voor mensen die minder dan 6 meter lang zijn. Ook al kan een persoon van 1,80 meter in een Lambo zitten en rijden, het zal er niet mooi uitzien.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts