Welke auto is het best voor de bergen?

Als u in een bergachtig gebied woont, of u wilt gewoon een weekendauto waarmee u de hoogte in kunt, dan zijn er veel opties om uit te kiezen. Bijna elke SUV is verkrijgbaar met vierwielaandrijving en een grote bodemvrijheid, maar sommige zijn beter dan andere.

Naast SUV’s, zijn verhoogde hatchbacks en crossovers ook een vrij gemeenschappelijk gezicht in vele bergachtige gebieden omdat zij comfort en on-road naleving combineren met een verhoogde bodemvrijheid voor perfecte off-roading mogelijkheden.

De Subaru Outback, Ford Expedition, Honda CR-V, Jeep Grand Cherokee zijn dan ook niet voor niets courante opties voor dergelijke doeleinden. Maar als u een luxueuzere bergbeklimmer wilt, zijn een Mercedes G-Klasse of de Range Rover beide even capabel en comfortabel.

Of u nu een auto zoekt om mee te skiën of om permanent in te verblijven in de bergen, al deze auto’s kunnen zonder problemen sneeuw, landwegen en oneffen terrein doorkruisen. Naast de off-road capaciteiten, zijn ze ook redelijk meegaand op de weg.

Subaru Outback

De Subaru Outback is een no-nonsense doe-alles type auto. Het comfort is voldoende, de ruimte is groot genoeg en de mogelijkheden zijn enorm. De Outback biedt een geweldig zicht en is praktisch omdat hij heel veel spullen in zijn laadruimten weet te proppen.

De Outback biedt een permanente legendarische Subaru vierwielaandrijving die alle soorten terreinen kan doorkruisen zonder te zweten. Naast de terreincapaciteiten is de Outback ook ruim genoeg om in de auto te kamperen, en hij is ook redelijk gezinsvriendelijk.

Ford Expedition

De Ford Expedition is een standaard gezinsauto in de VS, en het is gemakkelijk te zien waarom, omdat het biedt veel ruimte, comfort, en off-road mogelijkheden. Hoewel de Explorer is vooral ontworpen om te verblijven in een voorstad familie oprit, kan het worden gebruikt om te gaan door een bos van lastige weersomstandigheden.

  Welke auto heeft de grootste bestuurdersstoel?

Het beste ding over een Ford Expedition is de mogelijkheid om te pakken in uw hele gezin, uw hond, en een bos van ski-uitrusting en gewoon gaan waar je maar wilt. Hoewel de Explorer is niet gemaakt voor een ernstige off-roading, maar als je tegenkomt gewone sneeuw en landweggetjes, moet je geen zorgen te maken.

Honda CR-V

De Honda CR-V is min of meer hetzelfde als de Ford Explorer als het gaat om de doelgroep en de algemene voorstad gebruik scenario. De CR-V is zuinig met brandstof, maar nog steeds pittig genoeg, terwijl het aanbieden van zitplaatsen voor maximaal 5 en een bos van de kofferbak ruimte ook.

De CR-V is standaard uitgerust met een automatische transmissie, waardoor de CR-V ongeacht het terrein gemakkelijk te besturen is. Het is geen wonder dat de CR-V zo ongelooflijk populair is in de VS, en wat de bergen betreft, is de CR-V ruimschoots in staat om de meeste soorten wegdek te bedwingen.

Mercedes Benz G-Klasse

De Mercedes Benz G-Klasse is tegenwoordig een beetje een statement auto, maar dat wil niet zeggen dat de G-Klasse niet in staat is tot extreem terreinwerk. De wortels van de G-Klasse liggen diep in het militaire gebruik, en dat is te zien zodra je op rotsen, sneeuw of modder stuit.

Als je dat combineert met geweldige luxe, geweldige motoren en een geweldig design, lijkt de G-Klasse een perfecte auto. Het enige grote nadeel van de G-Klasse is de hoge instapprijs, maar je krijgt wel veel luxe, en vrijwel iedereen houdt van een G-wagon.

  Moet ik mijn auto wassen voordat ik hem roestvrij maak?

Range Rover

Een van de grootste concurrenten van de G-Klasse is de Range Rover. De Range Rover rijdt iets luxueuzer dankzij een aerodynamischer ontwerp dat minder last heeft van veel windgeruis dan de G-Klasse. Hij ziet er geweldig uit en rijdt geweldig, maar hij kost wel evenveel als een G-Klasse, maar dat is het zeker waard.

Afgezien van de schijnbaar twijfelachtige betrouwbaarheid, voldoet de Range Rover aan alle denkbare eisen. Ook al ziet hij er luxueus uit en is hij vooral bedoeld voor gebruik op de weg, toch is de Range Rover ook offroad ongelooflijk capabel, dankzij de vele offroad-gerelateerde voorzieningen en technologische oplossingen. Zo veel zelfs dat hij de G-Klasse een run voor zijn geld geeft.

FAQ Sectie

Welke auto’s moeten vermeden worden voor bergritten?

Een sedan is niet gemaakt voor bergwegen, maar er zijn een paar uitzonderingen. Hatchbacks zijn ook een no-go, omdat ze meestal alleen voorwielaandrijving hebben, een lage bodemvrijheid en vrij laagprofiel banden. Op een paar uitzonderingen na, gemaakt door Subaru, moeten deze auto’s worden vermeden om in de bergen te rijden.

U moet ook SUV’s met voorwielaandrijving vermijden, omdat ze niet zo capabel zijn als men van een SUV zou verwachten. Dat gezegd hebbende, alles zonder vierwielaandrijving is gedoemd om vast te komen zitten op besneeuwde wegen. Naast de aandrijflijn moet u in de winter nooit de bergen in gaan op zomer-/all-seasonbanden.

  Wat is de beste en langdurigste auto luchtverfrisser?

Schaadt off-road rijden uw auto?

Off-roading kan uw auto zeker beschadigen, maar als u het veilig doet met een speciaal gemaakte auto, hoeft u zich niet veel zorgen te maken als u weet wat u doet. Desalniettemin is elk extreem terrein niet veilig, zelfs niet wanneer u in een Mercedes Benz G-Klasse rijdt.

De kans op beschadiging van uw auto tijdens het off-roaden is aanzienlijk hoger, en vanwege dit, veel verzekeringsmaatschappijen zijn ofwel scherp om u hogere premies in rekening brengen of ze niet alle kosten in verband met off-road gebruik te dekken. Zorg ervoor dat u een auto krijgt met een behoorlijke bescherming aan de onderkant, want dit is de sleutel als u uw auto veilig wilt houden.

Wat zijn de belangrijkste aspecten van een goede bergauto?

Een goede auto voor in de bergen heeft minstens permanente vierwielaandrijving. Naast de vierwielaandrijving zijn ook een verhoogde rijpositie en bodemvrijheid essentieel. Superieur zicht en ophanging zijn ook vrij belangrijk als het gaat om het rijden op ruw bergterrein.

Daarnaast worden auto’s met een lage versnellingsbak zoals de Range Rover en de Mercedes Benz G-Klasse ook als essentieel beschouwd. Extra bescherming aan de onderkant, sperdifferentiëlen, veel speling op de wielen en veel koppel zijn ook ongelooflijk belangrijk als het gaat om ernstige off-road rijomstandigheden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts