Welke auto verving de Volvo C30?

De Volvo C30 werd vervangen door de Volvo V40. De V40 zal worden vervangen door de elektrische Volvo C40.

De Volvo C30 werd in 2013 uit productie genomen vanwege de onbevredigende verkoopcijfers. De V40 werd voor het eerst geïntroduceerd in 2012, en hij kreeg een facelift in 2016, die de C30 volledig verving. De V40 werd ook in 2019 stopgezet, en hij gaat vervangen worden door de volledig nieuwe volledig elektrische auto, de Volvo C40.

Volvo V40

De Volvo V40 is een compacte executive auto die in Europa ook wel bekend staat als een C-segment auto. De auto maakte zijn debuut in 2012 op de Autosalon van Genève. De V40 was een 5-deurs hatchback, gebouwd op het Global C-platform. De auto had dezelfde frameloze achterruit als zijn voorganger, de C30. Helaas heeft de auto het niet gehaald tot de Amerikaanse markt.

Naast de gewone V40 werd ook het V40 Cross Country model geïntroduceerd. In dit model was de motor krachtiger, en hij had meer beschermende carrosseriepanelen met een grote bodemvrijheid. De auto kreeg ook een facelift in 2016. Hij had dezelfde Thor’s hammer koplampen die ook in de andere Volvo’s aanwezig zijn.

Veiligheidsvoorzieningen

Volvo auto’s zijn altijd een rolmodel geweest voor hun veiligheidsvoorzieningen. Ze bieden topkwaliteit en state-of-the-art veiligheidsvoorzieningen, die ook een groot verkoopargument zijn voor Volvo. Ook de V40 is geen uitzondering. De auto is uitgerust met het IntelliSafe veiligheidspreventiesysteem, evenals vele andere veiligheidsvoorzieningen, waaronder:

 • Rolkooi
 • Dodehoekdetectiesysteem
 • Airbags met opblaasbaar gordijn
 • Remsystemen op basis van lasers
 • Systemen voor voetgangerdetectie
 • Antiblokkeersysteem met EBD

Exterieur

Het exterieur van de auto is niet zoals dat van de oudere Volvo’s die er nogal hokkerig uitzagen. De Volvo V40 had een briljant carrosserieontwerp met beschermende carrosseriepanelen. De achterkant had ook dezelfde frameloze achterruit die aanwezig was in de C30.

  Zijn Volvo's moeilijk in te breken?

Het gefacelifte model introduceerde koplampen in de vorm van de hamer van Thor, die standaard zijn in alle nieuwere Volvo-modellen zoals de XC90 of S90. De grills aan de voorkant werden ook lichtjes gewijzigd in het nieuwe gefacelifte model.

Prestaties

De auto werd geleverd met twee benzinemotoren, een 1.6L EcoBoost I4 en een 2.5-liter I5 motor. De auto was voorwielaangedreven, waardoor hij een goed brandstofverbruik had. Vanaf 2014 begon Volvo ook zijn eigen nieuwe Drive E-motor uit zijn VEA-programma toe te voegen.

Betrouwbaarheid

Volvo’s worden over het algemeen beschouwd als duurzame en betrouwbare auto’s. De duurzame motoren en de veiligheidsvoorzieningen van de Volvo’s maken ze tot uiterst betrouwbare auto’s. De auto scoort gemiddeld op betrouwbaarheidsonderzoeken, maar werd in 2012 door Euro NCAP uitgeroepen tot de veiligste auto.

De betrouwbaarheid van de auto is ook behoorlijk. Er zijn slechts ongeveer 9,5% meldingen van autobezitters over grote problemen. De garantievoorwaarden zijn ook vrij goed voor deze auto. Het standaard garantie pakket is drie jaar met 60.000-mijl. Dit alles maakte het een betrouwbare auto.

Stopzetting

De laatste tijd richt Volvo zich alleen nog maar op het maken van elektrische auto’s. Volvo heeft zijn visie voor 2030, wanneer ze volledig elektrisch zullen gaan, en stoppen met het maken van auto’s op benzinebasis, zelfs geen hybrides. Dit, in combinatie met de slechte verkoop van de V40, heeft geleid tot het stopzetten van de productie van deze auto.

Volvo C40: de elektrische toekomst van Volvo

Volvo kondigde aan dat de V40 in de nabije toekomst zou worden vervangen door een andere auto en die auto is de nieuwe Volvo C40. De Volvo C40 is de tweede toevoeging aan hun elektrische voertuigen. Het is een subcompacte luxe crossover SUV die in feite een grote elektrische versie is van de Volvo C30.

  Zijn Volvo's gemakkelijk om aan te werken?

De auto is nu in de productiefase, en zal in 2022 op de markt komen. Hij heeft een krachtige lithium-ion batterij die een geschatte actieradius heeft van meer dan 200 mijl. De auto zal supersnel zijn, in staat van 0 tot 60 mph in slechts 4,5 seconden. De C40 wordt standaard geleverd met vierwielaandrijving.

De C40 zal de allereerste Volvo zijn die alleen in de volledig elektrische versie verkrijgbaar is. Hij heeft een groot accupakket van 78kWh lithium-ion. De batterij kan in slechts 40 minuten voor 80 procent worden opgeladen met een 150 kW-lader. De actieradius zou kunnen toenemen met nieuwe software-updates. Om Volvo’s nieuwe “Care by Volvo”-programma uit te breiden, gaan ze de C40 alleen online beschikbaar maken.

Volvo’s toekomst

Volvo gaat in de nabije toekomst een volledig elektrische autofabrikant worden. Ze hebben de V40 juist met dit doel uit productie genomen. Ze hebben ook andere nieuwe modellen aangekondigd alleen voor hun elektrificatie programma. De aankondiging van de C40 en de XC40 recharge maakt duidelijk dat ze in de nabije toekomst alleen nog elektrische auto’s gaan produceren.

FAQ

Welke andere autobedrijven gaan volledig elektrisch?

Elektrische auto’s zijn de toekomst van de auto-industrie. De transportsector stoot enorm veel koolstof uit en de autobedrijven moeten overschakelen op elektrische wagens. Dit zijn enkele autofabrikanten die van plan zijn om binnenkort elektrisch te gaan rijden:

 • Jaguar – Zij zijn van plan om tegen 2025 alleen nog maar elektrische voertuigen te maken.
 • Bentley – is van plan om hun eerste EV te maken in 2025 en ze zullen alleen nog maar EV’s verkopen tegen 2030.
 • Lotus – is van plan om volledig elektrisch te gaan in 2030.
 • Cadillac – zij zullen alleen nog EV’s verkopen tegen 2030.
 • Volvo – is van plan om tegen 2030 alleen nog maar elektrische auto’s te verkopen.
  Hoe betrouwbaar zijn Volvo SUV's?

Gaat Volvo de concurrentie aan met Tesla?

Tesla is een producent van elektrische auto’s die bekend staat om zijn sportief ogende auto’s en hoge snelheden en acceleratie. Volvo is van plan om tegen 2030 volledig elektrisch te gaan, en ze hebben ook een prestatiemerk, Polestar, dat met Tesla zal concurreren.

Polestar maakt hybride auto’s sinds 2017, en ze hebben onlangs hun eerste EV uitgebracht, de Polestar 2. De Polestar 2 concurreert met de Tesla Model 3. Polestar gaat ook zijn eerste volledig elektrische SUV maken. Daarom zal Tesla de komende jaren zware concurrentie krijgen.

Wat zijn de best verkochte hatchbacks in de VS?

Hatchbacks staan bekend om hun zuinigheid en kleine afmetingen. Het zijn meestal gezinsauto’s. Enkele van de beste hatchbacks in de VS zijn:

 • Mazda Mazda3
 • Hyundai Veloster
 • Chevrolet Bolt
 • MINI Cooper
 • Mitsubishi Mirage

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts