Welke auto’s zijn goed voor zwaarlijvige bestuurders?

Wanneer u veel essentiële producten koopt, zoals overhemden, schoenen of zelfs mobiele telefoons, zoekt u naar een product dat precies aan uw behoeften voldoet, een product dat precies de maat heeft die u zoekt. Maar met auto’s heb je niet de mogelijkheid om alles aan je behoeften aan te passen.

Dit betekent dat je enigszins gedwongen bent compromissen te sluiten, en zeker als je zwaarlijvig bent. Obesitas vereist dat u veel aanpassingen in uw leven doet, en alle gebruikelijke compromissen die u met auto’s associeert, zijn nu nog meer uitgesproken door de toegenomen comfortniveaus en veiligheidsrisico’s.

De beste subcompacte auto voor zwaarlijvige bestuurders is daarom de Honda Fit of de Toyota Yaris. Als u een compacte sedan wilt, is iets als een Subaru Impreza of de Chevy Cruze geschikt voor vrij grote personen.

De middelgrote Kia Optima sedan of de luxueuzere E-Klasse zijn de ruimste in hun segment. Als u de ruimste sedan op de markt wilt, spant de Audi A8 de kroon, maar hij wordt op de voet gevolgd door de Mercedes S-Klasse. Als u een SUV wilt, ga dan voor de Cadillac Escalade of de Toyota Land Cruiser.

Honda Fit

Hoewel je nooit zou verwachten dat een subcompacte auto ruim genoeg is voor zwaarlijvige mensen, is de Honda Fit precies dat. Deze subcompacte hatchback heeft 51,5 inch heupruimte, wat meer is dan veel sedans en SUV’s bieden, en zeker ruim genoeg voor de meeste mensen met overgewicht.

Heupruimte is niet het enige belangrijke aspect bij het kiezen van een auto die geschikt is voor zwaarlijvige mensen. Een dergelijke auto moet ook een behoorlijke hoeveelheid beenruimte en hoofdruimte bieden, en dat doet de Honda Fit zeker. De beenruimte is gemeten op 41.4 inches, en de hoofdruimte is gemeten op 39.5 inches, beide zijn toonaangevend in zijn klasse.

  Waarom knipperen auto's met hun lichten naar mij?

Subaru Impreza

De Subaru Impreza is voor veel dingen een geweldige auto. Hij kost relatief weinig, biedt een degelijke kwaliteit, sterke restwaarden en is leverbaar met een legendarisch AWD-systeem. Maar naast deze algemene voordelen biedt de Impreza ook veel ruimte, wat essentieel is voor zwaarlijvige mensen.
Het 2020 Impreza-model biedt tot 56,7 inch heup-/schouderruimte en dat is de beste in zijn klasse. Bovendien biedt de Impreza ook een even superieure beenruimte van 43,1 inch en ongeveer 40 inch hoofdruimte.

Kia Optima

In de afgelopen jaren heeft Kia duidelijk een tandje bijgezet als het gaat om merkperceptie, marktpositionering, algehele kwaliteit en afwerking. Maar boven alles heeft Kia altijd geprobeerd om veel ruimte te bieden voor niet al te veel geld.

Dat gezegd zijnde, biedt de Kia Optima middelgrote sedan 56 inch heupruimte, wat toonaangevend is in zijn klasse en perfect voor zwaarlijvige mensen. Naast de indrukwekkende heupruimte biedt de Optima ook tot 45,5 inch beenruimte en 40 inch hoofdruimte.

Audi A8

Maar als u zo weinig mogelijk compromissen wilt sluiten, kunt u overwegen om de Audi A8 te kopen. Dankzij een verfijnd interieur en exterieur design, hoogwaardige materialen, een comfortabele rijervaring, en veel technologie, de A8 is zeker een van de meest indrukwekkende sedans die er zijn.

Naast de algemene voordelen die een A8 biedt, biedt hij ook heel wat ruimte voor zwaarlijvige mensen. 62,2 inch heupruimte voor de bestuurder maakt de A8 de ruimste auto voor zwaarlijvige mensen. 41,5 inch beenruimte voorin is niet zo superieur, maar voor de meeste mensen is het voldoende. De hoofdruimte wordt gemeten op 38,3 inch, wat ruim voldoende moet zijn.

  Wat is de levensduur van een hybride auto?

Cadillac Escalade

Waarschijnlijk de meest bekende SUV voor zwaarlijvige mensen is de Cadillac Escalade, en om eerlijk te zijn, gaan deze twee hand in hand. De Escalade is enorm groot van binnen en van buiten, hij is ook gemakkelijk om in en uit te stappen en hij biedt een enorme laad- en passagiersruimte met behoud van luxe, comfort en technologie.

De heupruimte voor de bestuurder bedraagt 61,7 inch, de beenruimte voor de bestuurder is gemeten op 45,5 inch en de hoofdruimte voor de bestuurder is gemeten op een even indrukwekkende 42,3 inch. Er is waarschijnlijk geen betere optie om te overwegen dan de Cadillac Escalade, vooral de nieuwste generatie, omdat deze alles biedt wat een luxe SUV biedt, en nog veel meer.

FAQ Sectie

Welk type auto moet ik vermijden als ik zwaarlijvig ben?

Nou, in de meeste gevallen moet u nooit kijken naar het kopen van supercars of sportwagens, en in de meeste gevallen, moet u ook kleinere hatchbacks overslaan. Supercars en sportauto’s zijn meestal compact van binnen en van buiten omwille van de prestaties, en ze zijn ook veel te laag waardoor ze moeilijk zijn om in en uit te stappen.

Crossovers en Coupé-SUV’s zijn soms lastig te begrijpen omdat je zou verwachten dat ze veel ruimte bieden, maar vaker wel dan niet bieden ze eigenlijk ondermaats praktisch nut, hoofdruimte vooral. Als u moeite heeft om in een bepaalde auto te passen, koop hem dan niet, hoe goed de auto of de prijs ook is.

  Waarom ruikt mijn auto naar rotte eieren?

Waar moet een zwaarlijvig persoon op letten als hij een nieuwe auto koopt?

Eerst en vooral, maak een proefrit in de auto. Veel auto’s zijn bedrieglijk als het op binnenruimte en praktische bruikbaarheid aankomt, en dat kan een groot probleem zijn voor iemand met overgewicht. Zorg ervoor dat u voldoende ruimte hebt en dat u veilig achter het stuur kunt zitten.

Bovendien moet u altijd uw veiligheidsgordel kunnen omgespen zonder extra inspanning. De stoelen moeten u op uw plaats houden en mogen niet te strak zitten. Zorg ervoor dat u altijd voldoende ruimte hebt om u om te draaien.

Lopen zwaarlijvige mensen meer risico bij het autorijden?

Zwaarlijvige mensen lopen meer risico bij zowat alles wat ze doen, en dat geldt ook voor autorijden. Volgens een studie van de universiteit van Michigan hebben zwaarlijvige mensen zonder gordel een grotere kans om bij een auto-ongeluk om het leven te komen dan mensen met een gemiddelde lengte zonder gordel.

Zwaarlijvige mensen zijn meestal ook trager om te reageren en te handelen in een noodgeval. Bovendien lopen zwaarlijvige mensen ook meer risico op het ontwikkelen van allerlei ziekten en verwondingen die zich kunnen vertalen naar het autorijden. Airbag verwondingen zijn ook ernstiger bij zwaarlijvige mensen omdat er meestal minder ruimte tussen hen en de airbags.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts