Welke Ford Kuga-jaren moet je vermijden?

Ford Kuga

Een tweedehands auto kopen kan een geweldige manier zijn om geld te besparen, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn en je onderzoek te doen voordat je een aankoop doet. Een van de populairste tweedehands auto’s op de markt is de Ford Kuga SUV, die sinds 2008 verkrijgbaar is.

Hoewel de Kuga over het algemeen goed is ontvangen door autokopers, zijn er bepaalde modeljaren met opmerkelijke problemen waardoor je misschien twee keer nadenkt over de aankoop ervan. Van transmissieproblemen tot veiligheidsproblemen, deze problemen kunnen variëren afhankelijk van het jaar en de uitvoering.

Als je op zoek bent naar een tweedehands Kuga, is het belangrijk om te weten welke jaren je moet vermijden om de meest betrouwbare en veilige auto voor je geld te krijgen. In deze uitgebreide gids leggen we uit welke Ford Kuga-jaren je beter links kunt laten liggen en geven we tips over waar je op moet letten bij het kopen van een gebruikte Kuga.

De lijst begint met Ford Kuga-modellen uit 2015, 2012 en 2013, omdat deze drie modeljaren van alle modellen de meeste problemen lijken te hebben. Het is vermeldenswaard dat deze modeljaren nog steeds geweldige opties voor tweedehands auto’s kunnen zijn, maar je moet extra voorzichtig zijn met deze.

Ford Kuga 2015

Er zijn nogal wat meldingen over de Ford Kuga 2.0L dieselmodellen van 2014 en 2015 die last hebben van oververhitting en mogelijk catastrofale olielekkages die kunnen leiden tot totale motorschade of misschien zelfs brand. Ford heeft kennis genomen van dit probleem, wat betekent dat je hen kunt vragen of de auto waarin je geïnteresseerd bent door dit probleem is getroffen.

De transmissie is ook gevoelig voor problemen zoals ruw schakelen, slippen en aarzelen, terwijl de elektrische systemen niet veel beter zijn. Hoewel het 2015-model niet zo gevoelig is voor problemen met de turbolader als eerdere modellen, zijn er nog steeds veel meldingen geweest over de 2015 Kuga met totale storingen aan de turbolader.

  Alles over de 2023 Ford Edge

Al met al, als je in de markt bent voor een 2015 Kuga, moet je eerst je aandacht richten op het motorcarterprobleem terwijl je ook een diepe duik neemt in de onderhouds- en reparatiegeschiedenis van de auto. Als de auto goed is onderhouden, zijn er geen redenen waarom je er geen zou kopen als de prijs goed is.

Ford Kuga 2012

De Ford Kuga van 2012 heeft te kampen gehad met grote problemen met de turbocompressor en het transmissiesysteem. Veel eigenaren meldden problemen met de wastegate actuator van de turbocompressor, wat resulteerde in een reeks problemen. Storingen in de wastegate actuator leidden tot vermogensverlies, verminderde acceleratie en in extreme gevallen zelfs motoruitval.

Dergelijke complicaties traden op wanneer de turbocompressor er niet in slaagde de laaddruk effectief te regelen, wat leidde tot een onevenwichtig lucht-brandstofmengsel en een overmatige belasting van motoronderdelen. Motorstoring, een dure reparatie die soms vervanging van de motor noodzakelijk maakt, was een mogelijk gevolg.

Verder waren er ook meldingen van problemen met de transmissie van de Ford Kuga 2012. Het ging onder meer om ruw schakelen, aarzelen en slippen, wat een negatieve invloed had op de rijervaring. Sommige bestuurders ondervonden problemen bij het inschakelen van bepaalde versnellingen, terwijl anderen last hadden van schokkerig of vertraagd schakelen.

Ford Kuga 2013

De 2013 Ford Kuga deelt veel van zijn problemen met de 2012 Kuga, wat betekent dat het probleem met de turbolader ook relevant is voor de 2013 Kuga. Naast het turbocompressorprobleem lijkt het 2013-model ook soms last te hebben van oververhitting van de motor, maar niet zo erg als de 2015 Kuga.

  Alles over 2023 Ford Escape

Bovendien hebben sommigen ook problemen gemeld met vervelende koelvloeistoflekken, wat een enorme ramp kan zijn als de motor zelf al gevoelig is voor oververhitting. De 2013 Kuga zou wel eens het slechtste modeljaar van allemaal kunnen zijn, dus wees extra voorzichtig als je er een wilt kopen.

Het positieve nieuws voor de 2013 Kuga is dat deze problemen niet zo vaak werden gemeld als bij de 2012 Kuga, wat zou kunnen betekenen dat Ford in de tussentijd iets heeft gedaan om het probleem effectiever te bestrijden.

Overweeg je een Ford Kuga te kopen? Dan moet je dit lezen over Ford Kuga Turbo problemen en Ford Kuga Transmissie problemen.

FAQ

Welk modeljaar van de Ford Kuga moet ik kopen?

Hoewel alle modeljaren van de Kuga hun eigen voor- en nadelen hebben, kun je als je een gebruikte Kuga wilt kopen overwegen om naar de latere modeljaren te kijken, zoals het model van de derde generatie van 2019 (in Noord-Amerika bekend als de vierde generatie Escape).

De derde generatie Kuga/Escape beschikt over een reeks nieuwe functies en verbeteringen en heeft positieve beoordelingen gekregen van experts uit de industrie. Maar zoals bij elk voertuig moet je het goed inspecteren, je inlezen over mogelijke problemen voor dat specifieke jaar en model en het door een monteur laten nakijken om er zeker van te zijn dat je het meest betrouwbare en veilige voertuig voor je geld krijgt.

Is de Ford Kuga een slechte auto?

Nee, de Ford Kuga is helemaal geen slechte auto. Dat is wel duidelijk, want het is een van de best verkochte crossover SUV’s in Europa. Het PHEV-model van de Kuga is een van de best verkochte hybride crossovers in het algemeen en dat is een enorme prestatie voor elke auto.

  Audi vs Ford betrouwbaarheid - Wat is beter

In wezen biedt de Kuga een zeer verleidelijk pakket met een behoorlijke hoeveelheid ruimte, veel veiligheidspakket, veel technologie, efficiënte en geavanceerde aandrijflijnen en een zeer chique uiterlijk. De Ford Kuga is dan ook een zeer goede auto met veel pluspunten. Het is waar dat sommige modeljaren van de Kuga slechter zijn dan andere, maar over het algemeen is de Kuga een heel goede auto.

Kun je een elektrische Ford Kuga kopen?

Vanaf begin 2023 is er geen Ford Kuga EV, maar je kunt wel kiezen voor een plug-in hybride versie van de Kuga, waarmee je tot 31 mijl kunt afleggen met alleen elektrische energie. Dit is genoeg voor het dagelijkse woon-werkverkeer voor de meeste mensen, wat betekent dat als je de stekker elke avond in het stopcontact steekt, de PHEV Kuga door en door als EV kan worden gebruikt.

De nieuwe Ford Kuga staat voor de deur en Ford zou hem kunnen gaan aanbieden als een volwaardige EV die onder de vergelijkbaar grotere Ford Mustang EV past.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts