Welke Ford Kuga-motor is het beste?

Ford Kuga

Bij de Ford Kuga kan de keuze van de juiste motor het verschil maken. Met talloze opties om uit te kiezen kan het lastig zijn om te bepalen welke motor het beste bij jouw rijstijl en voorkeuren past. Van brandstofefficiëntie tot indrukwekkend vermogen, elke motor heeft zijn voor- en nadelen.

Wat de motorkeuze betreft, heb je in principe de keuze uit de populaire EcoBoost-benzinemotoren, EcoBlue-dieselmotoren en PHEV-modellen van Ford. Er zijn nogal wat verschillen tussen deze drie categorieën die inherent zijn aan de verschillende soorten aandrijving.

De beste Ford Kuga-motor voor jou zal dus niet voor iedereen de beste zijn. Dit betekent dat je je dagelijkse gebruiksscenario’s en de manier waarop je je auto gebruikt moet evalueren. Wie vooral in de stad rijdt, is beter af met een PHEV of benzinemodel, terwijl wie meestal lange afstanden rijdt, de voorkeur geeft aan een dieselmotor.

Andere belangrijke factoren zoals opladen, benzineprijzen, uitstoot, vermogen en rijgevoel spelen allemaal een rol bij de beslissing welke Ford Kuga-motor het beste is. Om de beste Ford Kuga-motor voor jou te vinden, moet je dit artikel lezen, want we gaan dieper in op Ford Kuga benzine vs diesel vs PHEV aandrijflijnen.

Het is belangrijk om de juiste motor te kiezen als je een tweedehands Ford Kuga koopt, maar dat is niet het enige. Dit zijn de jaren die je moet kiezen als je een tweedehands Ford Kuga koopt.

EcoBoost Ford Kuga-motoren

De Ford Kuga heeft een reeks EcoBoost benzinemotoren die bekend staan om hun kracht en efficiëntie. De 1.5-liter EcoBoost is een populaire keuze en levert een balans tussen prestaties en brandstofbesparing. De 1.5L is tegenwoordig een van de populairste motoren bij Ford in kleinere auto’s omdat hij efficiënt, stil en redelijk populair is.

  BMW X6 VS Ford Explorer - wat is beter?

Met vermogens die variëren van 120 tot 182 pk voldoet de 1.5L aandrijflijn aan de meeste rijbehoeften. Voor wie op zoek is naar meer vermogen, zorgt de 2,0-liter EcoBoost-motor, verkrijgbaar in verschillende varianten van 180 tot 250 pk, voor een pittige rijervaring.

Beide motoren maken gebruik van turbocompressie en directe brandstofinjectietechnologie voor snelle acceleraties en een lager brandstofverbruik. Deze benzinemotoren zijn het meest geschikt voor wie meestal in de stad rijdt, maar ook vaak lange afstanden aflegt.
De 2.0L is de sportieve keuze voor de bestuurder, terwijl de 1.5L de zuinige benzinemotor is die voor de meeste mensen zal volstaan.

EcoBlue dieselmotoren Ford Kuga

Vergeleken met benzine heeft diesel een paar duidelijke voordelen en een paar nadelen. Dieselbrandstof heeft een hogere vermogensdichtheid, wat betekent dat dieselmotoren meer energie halen uit een vergelijkbare hoeveelheid brandstof, waardoor ze vaak 10-30% efficiënter zijn. Hierdoor zijn ze perfect voor langeafstandsritten en lange snelwegritten.

Aan de andere kant zijn dieselmotoren niet de beste als het op prestatiegericht rijden aankomt, omdat ze niet snel genoeg toeren maken en vaak wat trager aanvoelen dan benzinemotoren. Je kunt kiezen voor de 2.0L dieselmotor met vermogens die variëren tussen 118pk en 187pk. De middenmotor met 148 pk lijkt een vrij populaire optie te zijn, omdat deze motor efficiëntie en vermogen het beste in balans houdt.

De 118pk motor is een beetje zwak, terwijl de 187pk motor het dichtst in de buurt komt van een benzinemotor in een Ford Kuga zonder dat je daadwerkelijk een benzinemotor hoeft te kopen. Hoe dan ook, als je meestal cruiset en lange afstanden aflegt met de maximumsnelheid, is de 187pk sterke 2.0L dieselmotor waarschijnlijk het beste van twee werelden.

  Veel voorkomende Ford Ranger 3.2 Motorproblemen

Ford Kuga PHEV

Het PHEV Ford Kuga model gebruikt een 2.5L Duratec motor gekoppeld aan een elektromotor voor een gecombineerd vermogen van 225pk, slechts 23g Co2/100km en een volledig elektrische actieradius van ongeveer 32 mijl. Dit lijkt erg aantrekkelijk, maar het heeft alleen zin om een PHEV te kopen als je hem ook echt als hybride gaat gebruiken.

Dat betekent dat je hem moet opladen wanneer je maar kunt, zodat je altijd kunt profiteren van de elektrische aandrijflijn. Als je de auto niet constant oplaadt, krijg je deze resultaten niet, of niet eens in de buurt van deze resultaten, wat betekent dat je een meerprijs betaalt, maar niet de voordelen krijgt.

Daarom is een PHEV veruit de beste aandrijflijnoptie van allemaal als je wat geld kunt besparen via stimuleringsmaatregelen en belastingverlagingen of als je hem constant oplaadt en niet voortdurend gebruikt voor langeafstandsritten. In elke andere situatie ben je het beste af met een benzine- of dieseloptie.

Dit zijn de veelvoorkomende problemen die Ford Kuga Turbo krijgt

FAQ

Zijn Ford Kuga benzinemotoren betrouwbaarder dan dieselmotoren?

Aan de ene kant zijn dieselmotoren robuuster omdat ze bestand moeten zijn tegen hogere compressieverhoudingen en zwaardere belastingen, waardoor ze robuuster zijn dan de meeste benzinemotoren. Benzinemotoren zijn echter eenvoudiger gebouwd, wat betekent dat ze minder onderdelen hebben die defect kunnen raken en problemen kunnen veroorzaken.

De betrouwbaarheid van een motortype hangt af van factoren zoals onderhoud, het naleven van onderhoudsintervallen en rijomstandigheden. Het gaat er dus om hoe goed deze motoren worden onderhouden en u kunt verwachten dat ze uiteindelijk allebei problemen zullen krijgen.

  Veel voorkomende problemen met Ford F-150 Lightning

Moet ik een Ford Kuga PHEV kopen?

Plug-in hybrides aanraden is niet zo eenvoudig als de meeste mensen denken, want de meeste merken houden iedereen voor de gek met hun schattingen over efficiëntie en brandstofverbruik. Ten eerste ga je ook elektriciteit gebruiken, wat betekent dat je “brandstofrekening” niet zo laag zal zijn als iedereen denkt.

Ten tweede zijn hybride auto’s de slechtste aandrijflijnen van allemaal als ze niet constant worden opgeladen en constant afhankelijk zijn van de accu om de auto van energie te voorzien. Als je ze niet oplaadt, zul je geen voordelen in efficiëntie behalen terwijl je ook in een veel complexere auto rijdt met veel hogere potentiële reparatierekeningen.

Hoe goed is de Ford Kuga?

Voor wie een relatief betaalbare, goed uitgeruste en redelijk krachtige familie crossover/SUV wil, is de Ford Kuga eigenlijk een heel goede keuze. Je kunt kiezen uit diesel-, benzine- en PHEV-varianten met verschillende vermogens om je ervaring perfect af te stemmen op je voorkeuren.

De Kuga biedt ook goede voorzieningen op het gebied van technologie, veiligheid en gemak, allemaal verpakt in een mooi pakket, zowel van binnen als van buiten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts