Welke hatchback auto heeft de beste bodemvrijheid?

Hoewel hatchbacks niet gemaakt zijn voor off-road gebruik, zijn sommige meer dan geschikt om oneffen terrein te doorkruisen. Voor zo’n prestatie zou je een hatchback moeten overwegen die voldoende bodemvrijheid biedt, maar toch geen last heeft van veel windgeruis op de snelweg.

Misschien omdat de wegen in uw omgeving slecht zijn, of omdat u een auto wilt die overal naartoe kan als de situatie daarom vraagt. En voor zulke doeleinden is een hatchback misschien niet het beste idee, maar wees gerust, er zijn een paar opties die precies dat doen.

De Subaru Crosstrek is een hatchback met een bodemvrijheid tot 8,7 inch, wat zelfs genoeg is voor serieus terreinrijden. De nieuwe Fiat Punto is ook een auto met een behoorlijke bodemvrijheid van 7,6 inch.

De Kia Soul, Nissan Leaf, en de Ford Fiesta bieden tot 6 centimeter bodemvrijheid, en de Hyundai i20 biedt tot 6,6 centimeter. Als u een luxere optie wilt, biedt de Audi A3 een bodemvrijheid van maximaal 6,3 inch, wat de beste is in zijn categorie.

De Subaru Crosstrek

De Subaru Crosstrek is een hatchback die de hoogste bodemvrijheid biedt van alle auto’s die vandaag de dag te koop zijn. 8,7 inch bodemvrijheid is hoger dan een behoorlijk aantal echte SUV’s. En het komt niet als een verrassing dat een Subaru zo’n prestatie levert, want dit merk is altijd ongelooflijk capabel geweest in het terrein.

De Crosstrek biedt ook voldoende ruimte en een redelijk comfortabel onderstel. Dat betekent dat de Subaru Crosstrek niet lijdt als het gaat om rijden op de snelweg. Het interieur van de nieuwe Crosstrek is een enorme verbetering ten opzichte van de oudere generatie en het hele pakket lijkt veel waarde te bieden.

  Welke Duitse auto is het meest betrouwbaar

Fiat Punto

De Fiat Punto is een ongelooflijk populaire auto in sommige landen over de hele wereld, vooral in India waar de wegen op zijn zachtst gezegd ondermaats zijn. En de nieuwe Fiat Punto slaagt er zeker in om over dergelijke wegen te flaneren met een bodemvrijheid van 7,6 inch.

Dergelijke bodemvrijheid is niet gebruikelijk in het hatchback segment, wat de reden van het bestaan van de Punto nog eens onderstreept. Naast de hoge bodemvrijheid biedt de nieuwe Punto een decent vormgegeven exterieur en interieur en veel moderne technologieën.

Ford Fiesta

De Ford Fiesta is een van de populairste auto’s ter wereld, en het is gemakkelijk te zien waarom, omdat deze compacte hatchback een moderne styling en technologie biedt voor een prijs die voor het grootste deel van de bevolking gemakkelijk bereikbaar is.

En de maximale bodemvrijheid van de Ford Fiesta is ongeveer 6 inch hoog. 6 inch bodemvrijheid is ruim voldoende om met gemak over elke verkeersdrempel heen te rijden, en vrijwel geen enkel gat zou de onderkant van de auto ooit mogen raken.

Hyundai i20

De Hyundai i20 is een kleine hatchback die er toch in slaagt een hoge bodemvrijheid te bieden, maar liefst 6,6 inch, waarmee de i20 aan de top staat van de club van kleine hatchback-grondspeling. Naast de hoge bodemvrijheid biedt de i20 een relatief aantrekkelijk design van binnen en van buiten en genoeg ruimte voor de meeste klanten die er zijn.

  Beste auto voor iemand die niet veel rijdt

De i20 schiet wat tekort op het gebied van luxe en laadruimte, maar dat was ook nooit de bedoeling van de i20. Maar toch zou de i20 de meeste klanten tevreden moeten stellen, zeker als je de prijs in overweging neemt. De i20 wordt ook vooral in India gekocht, wat nog eens onderstreept waarom de i20 met zo’n grote bodemvrijheid wordt aangeboden.

Audi A3

Maar als je een luxueuzere hatchback wilt die toch een behoorlijke bodemvrijheid biedt, dan is de Audi A3 de juiste keuze dankzij een bodemvrijheid van 6,3 inch. Ter vergelijking: de Mercedes A-Klasse komt een beetje tekort en de BMW 1-serie is de slechtste van het stel met een bodemvrijheid van maximaal 6 inch.

Naast de bodemvrijheid biedt de Audi A3 een premium uitstraling die gepaard gaat met veel comfort en luxe voorzieningen. De kwaliteit van het interieur is hoog, en het comfortniveau ligt ver boven dat van alle andere auto’s in dit artikel. Ook al is de A3 niet gemaakt om off-road te gaan, een gravelweg is waar Quattro Audi’s zijn geboren.

FAQ sectie

Hoe hoog zijn verkeersdrempels gemiddeld?

De hoogte van een verkeersdrempel wordt meestal geassocieerd met hoeveel u moet afremmen om er overheen te gaan. In de meeste landen varieert de hoogte van verkeersdrempels van 3 tot maximaal 6 centimeter. Maar meestal is een woonwijk de enige plek waar je een verkeersdrempel van 5 cm hoog kunt vinden.

In sommige landen wordt de hoogte van verkeersdrempels bepaald door de federale wetgevende macht, maar andere landen beslissen over de hoogte op een meer lokaal niveau. Niettemin, 3 tot 6 inches is het gemiddelde in de meeste landen. Hoger dan dat zou een SUV vereisen.

  Wat is de meest comfortabele gezinsauto?

Welke soorten auto’s zijn het best in India?

Ook al kunt u een hatchback overwegen, een SUV of een crossover is de beste optie voor plaatsen zoals India omdat de wegen daar van vrij lage kwaliteit zijn. Het kopen van een grote SUV is niet zo’n goed idee als de meeste wegen zijn ook vrij dichtgeslibd, en het besturen van een enorme SUV in dergelijke omstandigheden is stressvol.

Een andere goede optie zou zijn om te kiezen voor een sedan / station, zoals de Audi A4 All-road of de Golf All-track. Beide zijn een mix van een crossover en een stationwagen, en beide kunnen ook licht off-roaden.

Hoeveel bodemvrijheid is genoeg voor echt off-road?

Ook al bieden al deze auto’s de grootste bodemvrijheid in hun klasse, terreinrijden is een heel ander paar mouwen. Voor zulke doeleinden moet u minstens 8 inch bodemvrijheid hebben, anders kunt u vast komen te zitten of uw auto ernstig beschadigen.

Heuvels, modder, rotsen en dergelijke kunnen uw auto vrij gemakkelijk beschadigen, vooral als u niet goed bekend bent met het gebied in kwestie. Als u een kleinere, relatief betaalbare auto wilt die uitstekende terreincapaciteiten biedt, ga dan voor een goede oude Jeep Wrangler.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts