Welke hybride auto heeft de grootste actieradius?

De verzadiging van de hybride markt begint stilaan vorm aan te nemen. Er zijn dan ook heel wat hybrides op de markt, en sommige zijn beter dan andere. Bijna 12 jaar geleden werd de Chevy Volt de allereerste plug-in hybride in productie in de VS, en tot 2019 zijn er maar liefst 5,4 miljoen hybrides verkocht.

Op dit moment wordt 400 mijl op een enkele reis als indrukwekkend beschouwd voor een EV, maar een hybride kan daar ver overheen gaan. Dat gezegd zijnde, de Kia Optima Hybrid is gewaardeerd voor 713 mijl, terwijl de Hyundai Ioniq Blue Edition die kan gaan zo ver als 700 mijl.

Achter de club van 700 mijl staat de Toyota Camry Hybrid LE met een maximum van 689 mijl, terwijl zijn broer Prius Eco goed is voor 655 mijl. De Chevy Malibu Hybrid is goed voor 637 mijl en de titel van SUV met het grootste bereik gaat naar de Kia Niro FE die 618,8 mijl kan afleggen.

Het is vermeldenswaard dat deze bereik schattingen zijn meestal geassocieerd met de stad rijden, omdat hybride auto’s hebben de neiging om te lijden op de snelweg. Als u zich afvraagt welke hybride de grootste actieradius heeft, is het de BMW i3 met een actieradius van 153 mijl, terwijl de Honda Clarity op de tweede plaats slechts 47 mijl kan afleggen.

Kia Optima Hybrid

De Kia Optima Hybrid heeft slechts gemiddelde hybride EPA-waarderingen met 39 MPG in de stad, 45 MPG op de snelweg en 41 MPG gecombineerd, maar waar de Optima het aflegt is de brandstoftank van 16 gallon. Naast efficiency biedt de Optima diverse gewenste gemakken en luxe voorzieningen voor een betaalbare prijs.

  Welke kleine SUV heeft de meeste pk's?

Android Auto, Apple Car Play, een achteruitrijcamera en een 7-inch touchscreen zijn standaard leverbaar, terwijl u kunt kiezen uit tal van extra voorzieningen. De ruimte is genereus, zowel voor de passagiers als voor de lading, en de Optima ziet er ook nog eens goed uit.

Honda Ioniq Blue Edition

De Hyundai Ioniq Blue is een van de meest betaalbare hybrides op de markt. Hoewel de Ioniq slechts een 12-gallon tank heeft, levert hij 57MPG in de stad, 59MPG op de snelweg en 58MPG gecombineerd, waarmee de Ioniq de meest efficiënte hybride hatchback van de hele IONIQ familie is.

De Ioniq Blue kost ongeveer $23k en is standaard voorzien van dual-zone climate control, een 7-inch touchscreen, Android Auto, Apple CarPlay, Bluetooth, keyless go, en High Def radio. De Ioniq is een perfecte hybride voor iemand die een geweldige stad runaround wil voor niet al te veel geld.

Toyota Camry Hybrid LE

De Honda Camry Hybrid LE is een van de beste hybride auto’s voor lange afstanden. Met 51 MPG in de stad, 53 MPG op de snelweg, en 52 MPG gecombineerd, de Camry LE is goed voor ongeveer 689 mijl, waardoor het de beste lange afstand auto die Toyota momenteel maakt.

Als je dat koppelt aan standaard veiligheidspakketten met functies zoals adaptieve cruise control, automatisch grootlicht, lane-keeping, voetgangersdetectie, en nog veel meer, is de Camry een geweldige familie sedan met een even indrukwekkende lange afstand stamboom.

Toyota Prius ECO

Het is onmogelijk om over efficiëntie te praten zonder de Toyota Prius te noemen. Ook al is de Prius niet langer de zuinigste auto in de VS, hij verdient nog steeds een top-5 plaats in bijna elke zuinigheidscategorie. Met een maximum van 58 MPG en een 11,3-gallon benzinetank, is de Prius ECO goed voor 655 mijl.

  Wat is de levensduur van een hybride auto?

De Toyota Prius is een auto die bij iedereen bekend staat om zijn betrouwbaarheid, efficiëntie en saaiheid. Dus als dat iets is waar je van houdt, moet je zeker eens kijken naar de Prius Eco.

Chevrolet Malibu Hybrid

De Chevrolet Malibu Hybrid is een van de beste auto’s van Amerikaanse makelij voor de lange afstand, want de actieradius van de Malibu Hybrid wordt geschat op 637 mijl. De EPA-waarderingen zijn 49 MPG in de stad, 43 MPG op de snelweg en 46 MPG gecombineerd, waardoor de Malibu een goede kanshebber is. Je moet echter ook rekening houden met de 13-gallon brandstoftank.

Naast efficiëntie in overvloed, is de Malibu net als alle andere Chevy Malibu’s die er zijn. Dat betekent dat hij standaard wordt geleverd met veel handige apparatuur zoals Android Auto, Apple Car Play, Wifi-Hotspot en een nieuw ontworpen 8-inch infotainment breedbeeldscherm. Wat het uiterlijk betreft, ziet de Malibu er beter uit dan zo’n beetje elke andere auto op deze lijst.

FAQ Sectie

Zijn hybrides goed voor lange afstanden?

Hybrides zijn niet geschikt voor lange afstanden omdat ze kleinere elektromotoren hebben die in theorie de verbrandingsmotor zouden moeten ontlasten. Een kleinere elektromotor is echter niet in staat om een auto van een behoorlijke omvang gedurende enige tijd constant op de snelweg te laten rijden.

Dit betekent dat het grootste deel van de belasting op de verbrandingsmotor komt te liggen, wat ten koste gaat van de efficiëntie. Bovendien is regeneratie remmen vrijwel nutteloos op de snelweg, dus is de elektrische-only modus ook.

  Verliezen elektrische auto's lading als ze geparkeerd staan?

Hoe de actieradius van een hybride auto vergroten?

Om de actieradius van een hybride auto te maximaliseren, moet u vlot en met constante snelheid rijden zonder snelheden boven de 60 km/u te halen. U moet het regeneremmen maximaliseren, wat betekent dat u de meest agressieve regeneratiemodus moet inschakelen en moet proberen het gebruik van wrijvingsremmen te vermijden als u dat veilig kunt doen.

Verder moet u de airco behoudend gebruiken en proberen de ramen gesloten te houden. Zorg ervoor dat u de auto niet overpakt, want meer gewicht is slecht voor de efficiëntie. Vervang uw banden op de aanbevolen intervallen om de beste wrijving te krijgen. Het belangrijkste is dat u vriendelijk bent voor uw batterij, want na verloop van tijd is de degradatie van de batterij uiterst relevant.

Kan men een hybride auto tunen?

Een hybride auto kan inderdaad getuned worden om meer vermogen te leveren, maar dit proces vereist een beetje meer delicatesse en toewijding. Als u het vermogen van een goed gebruikte hybride met een hoog kilometrage wilt verhogen, kunt u het beste de batterijen vervangen, omdat de batterijen na verloop van tijd slechter worden.

De elektromotor zelf kan ook worden afgesteld, maar dit is niet aan te raden omdat het hybride systeem hierdoor in de war kan raken als het niet correct wordt afgesteld. De gemakkelijkste en minst schadelijke manier om een hybride te tunen is de motor te tunen of een andere remap op de ECU te installeren, maar dit zal de efficiëntie belemmeren.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts