Welke hybride auto heeft de meeste pk’s?

Hybride auto’s zijn gemaakt om efficiënt te zijn, wat meestal betekent dat ze nogal saai en traag zijn. Maar niet alle hybrides zijn gelijk, en sommige zijn de krachtigste auto’s ter wereld.

Hoewel de snelste auto’s ter wereld elektrisch zijn, en de auto’s met de hoogste topsnelheid uitsluitend worden aangedreven door verbrandingsmotoren, zitten deze hybride auto’s daar niet ver vanaf. De krachtigste hybride auto ter wereld is de Koenigsegg Regera, een Zweedse hyper die maar liefst 2 miljoen dollar kost.

De op één na krachtigste hybride auto ter wereld is de verbluffende Ferrari SF90 Stradale, die net iets meer dan 600.000 dollar kost. De op twee na krachtigste hybride auto ter wereld is de nog mooiere Ferrari LaFerrari, die nu $2-3 miljoen kost.

De volgende op de lijst is de McLaren P1 van 1,5 tot 2 miljoen dollar, een Britse hypercar die is gemaakt om te concurreren met de Ferrari LaFerrari en een andere ongelooflijk krachtige hybride hypercar, de Porsche 918 Spyder van 1 miljoen dollar.

Koenigsegg Regera

Koenigsegg is een Zweedse autofabrikant die bekend staat om de ontwikkeling van buitensporige multi-miljoen dollar hypercars, en de Regera is zeker een van hen. Hij wordt aangedreven door een intern ontwikkelde 5.0L twin-turbo V8 gekoppeld aan twee elektromotoren met een totaal vermogen van iets meer dan 1500pk of 1119 kW.

Het echte feeststuk van de Koenigsegg Regera is echter niet de motor zelf, maar eerder een revolutionaire versnellingsbak die Koenigsegg ”Direct Drive” noemt. Directe aandrijving verandert de Koenigsegg Regera in een raketschip met één versnelling, geschikt voor 250 km/u.

  Beste sportwagen voor een eerste auto

Ferrari SF90 Stradale

Uit Modena Italië komt de machtige Ferrari SF90 Stradale. Deze tour de technology laat zien hoe een Ferrari uit de toekomst eruit ziet. Een volledig vernieuwd interieur met futuristische schermen en hypermoderne technologieën maken dat de SF90 aanvoelt als een Grand Tourer supercar uit de toekomst.

Dankzij de 4.0L twin-turbo V8-motor en twee elektromotoren stuwt de SF90 echter 986 pk uit, waarmee de SF0 op nummer 2 van de lijst van krachtigste hybride supercars belandt. De SF90 wordt beschouwd als het huidige vlaggenschip van Ferrari, maar bijna iedereen is het erover eens dat de SF90 lang niet zo begeerlijk is als de LaFerrari.

LaFerrari

Hoewel de SF90 meer vermogen biedt, biedt de nu iconische LaFerrari meer van al het andere. Met een prijs van $1-2 miljoen is de LaFerrari een van de duurste Ferrari modellen die ooit is uitgebracht, maar de vraag naar de LaFerrari was zo groot dat de gebruikte prijzen omhoogschoten tot $5-6 miljoen voor de Aperta versies.

De LaFerrari maakte deel uit van een zogenaamde “Heilige Drievuldigheid van hypercars” die ook bestaat uit de McLaren P1 en de Porsche 918 Spyder. Het vermogen is afkomstig van een gierende 6,5 liter V12-motor met natuurlijke aanzuiging, gekoppeld aan een paar elektromotoren voor een gecombineerd vermogen van 963 pk.

McLaren P1

De McLaren P1 is misschien wel het beste McLaren-model sinds de wedergeboorte van het merk. Dankzij een dreigend design en een achterwielaangedreven platform, kreeg de P1 de bijnaam ”The Widowmaker”. Het is gewoon triest dat alle nieuwere McLaren hypercars bij lange na niet in de buurt komen van de P1 als het gaat om opwinding.

  Beste hybride voor het trekken

Wat het vermogen betreft, stuwt de P1 een gecombineerde 916 pk uit een 3,8 liter twin-turbo V8-motor en een paar elektromotoren. Deze motor is gekoppeld aan een bliksemsnelle 7-versnellingsbak met dubbele koppeling en launch control.

Porsche 918 Spyder

De Porsche 918 Spyder is waarschijnlijk een van de beste supercars die ooit uit Duitsland is gekomen, en is een lust voor het oog. Van de “Heilige Drievuldigheid der hypercars” is de 918 degene met het hoogste aantal snelste rondetijden in vergelijking met de P1 en de LaFerrari, en dat alles terwijl hij de meest comfortabele van de drie is.

De 918 heeft een natuurlijk aangezogen 4.6L V8 motor gekoppeld aan een paar elektromotoren voor een gecombineerd vermogen van 887pk. Het beste aan de 918 is dat het de meest comfortabele auto van het trio is, en dat hij ook als roadster kan worden gebruikt als je ervoor kiest om de afneembare dakpanelen eraf te halen.

FAQ Sectie

Hoe belangrijk zijn pk’s en koppel?

Dat hangt ervan af wat u van een auto verlangt. Om eerlijk te zijn zijn auto’s in wezen transportmiddelen die minder dan 200pk nodig hebben om alles op een legale manier te doen. Als je auto’s echter alleen bekijkt met verstand en logica, zijn dit soort auto’s niets voor jou, en dat is niet erg.

Pk’s en koppel zijn belangrijk voor wie graag in een krachtige auto rijdt, een auto die hem het gevoel geeft dat hij de controle heeft over iets wezenlijks en vol grom. Als u graag tijd doorbrengt op racebanen of dragstrips, zijn vermogen en koppel uiterst belangrijk, en dat moeten ze ook zijn.

  Maakt Volvo hybride auto's?

Zijn elektrische auto’s betere racewagens?

Sinds de introductie van de Formule E race-organisatie zijn veel mensen zich gaan afvragen of elektrische auto’s de toekomst van het racen zijn. Hoe je het ook bekijkt, elektrische wagens zijn krachtiger, ze bieden 100% vermogen op elk moment, ze zijn soepeler en ze hebben niet zoveel onderhoud nodig.

Elektrische auto’s missen echter emotie, en dat is gewoon de realiteit. Is het echt racen als er geen donderend motorgeluid is en als niet alles naar benzine en rubber ruikt? Het emotionele aspect van racen kan niet worden gereproduceerd met elektrische wagens, maar dat betekent niet dat EV- en ICE-races niet naast elkaar kunnen bestaan.

Wat maakt een goede hybride?

Na de bespreking van de krachtigste en minst efficiënte hybrides op de markt, is het tijd om te bespreken wat een goede hybride maakt. Hoewel deze auto’s in bijna elk opzicht geweldig zijn, zijn ze niet wat een echte hybride zou moeten zijn. Ze moeten vooral gericht zijn op efficiëntie en het ontbreken van schadelijke uitstoot, niet op vermogen en snelheid.

Een goede hybride is dan ook een auto die op een slimme manier schakelt tussen de verbrandingsmotor en de elektromotor om zo de beste efficiëntie te bereiken die er is. Een goede hybride is een auto die zo soepel rijdt dat je hem zou kunnen aanzien voor een volwaardige elektrische auto.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts