Welke kleine auto is het best voor heuvelachtige gebieden?

Als u in slecht verharde heuvelachtige gebieden woont, kunt u beter op zoek gaan naar een SUV vanwege de grotere bodemvrijheid en zichtbaarheid. Als de wegen voldoende verhard zijn, zou u een auto met vierwielaandrijving moeten overwegen om ervoor te zorgen dat u ook in de winter mobiel bent.

Als zodanig zijn kleine auto’s eigenlijk een goede optie vanwege een lager gewicht, wat essentieel is als het gaat om brandstofefficiëntie en rijeigenschappen. Kleine auto’s zijn wendbaarder en makkelijker te parkeren, wat allemaal gunstig is als u op een behoorlijke helling rijdt.

Een Subaru Impreza is een compacte sedan die oorspronkelijk is ontwikkeld voor de wereldrallysport. Dat betekent dat de Impreza zich prima thuisvoelt in bergachtige gebieden. Als u een betaalbare compacte SUV met AWD wilt, kijk dan eens naar de Jeep Compass of de Honda CR-V.

Als u een luxueuze hatchback wilt, is de Audi A3 Quattro een goede keuze. Als u een compacte sedan wilt, is de Lexus IS250 het overwegen waard. Als u op zoek bent naar superieure functionaliteit en een relatief compacte stationwagen, dan is de Audi A4 Allroad perfect voor heuvelachtige gebieden.

Subaru Impreza

De Subaru Impreza is een beetje een legende dankzij een lange erfenis van betaalbare compacte sedans met vierwielaandrijving. Als zodanig is de Subaru Impreza een van de meest betaalbare sedans met vierwielaandrijving die momenteel in de VS te koop zijn.

De prijs begint bij minder dan $20k en de doorverkoopwaarde is ook vrij sterk, Bovendien is de betrouwbaarheid ook ver vooruit in vergelijking met de rest van de concurrentie. Daarnaast biedt de Subaru ook een modern ogend exterieur en interieur met alle nodige 21ste-eeuwse kenmerken en voorzieningen.

  Beste auto voor golfers

Jeep Compass

De Jeep Compass is een van de meest prijsgerichte compacte AWD SUV’s die er zijn. Het beste aan de Jeep Compass is de terreincapaciteiten die soms nodig zijn in heuvelachtige gebieden, vooral als het wegdek slecht is. Een ander geweldig ding over de Jeep Compass is dat de MSRP prijs begint vanaf $ 23k voor een AWD model.
De Compass biedt een eigentijds design van binnen en van buiten en veel technologische oplossingen voor meer comfort en algemene rijeigenschappen. Hoewel sommigen de Compass misschien een beetje saai en ”goedkoop” vinden, is het zeker een goede optie in deze prijsklasse.

Audi A3 Quattro

Als je iets meer luxe wilt, maar nog steeds geschikt voor de winter, dan is de Audi A3 Quattro een goede keuze. Een Audi A3 met AWD begint rond de $33k, en als zodanig biedt hij behoorlijk wat uitrusting, maar als zo’n prijs veel te hoog is, zou je ook een gebruikte A3 Quattro kunnen overwegen.

De A3 is verkrijgbaar als hatchback of als sedan, en het niveau van de luxe uitrusting is verbazingwekkend voor een dergelijke prijsklasse. Het Quattro AWD systeem is een van de meest legendarische AWD systemen op de markt dankzij de iconische Audi Quattro rally auto.

Lexus IS250

Voor iets minder dan $40k kun je een Lexus IS250 met AWD krijgen. De IS250 is een geweldige auto omdat hij luxe, praktisch nut en betrouwbaarheid biedt voor een vrij concurrerende prijs. U kunt ook kiezen voor de Lexus IS350 voor een extra twee grand of zo als je een meer krachtige motor wilt.

  Verliezen elektrische auto's lading als ze geparkeerd staan?

De IS250/IS350 is een van de meest betrouwbare compacte sedans die je kunt kopen. Praktisch gezien biedt de IS een ruime binnen- en laadruimte waarin gemakkelijk vier volwassenen kunnen plaatsnemen. Alle IS-modellen zijn bovendien voorzien van veel luxe en comfort en een dynamische zestrapsautomaat.

Audi A4 Allroad

Als u op zoek bent naar een auto met veel ruimte, AWD, luxe en sportiviteit, dan is de Audi A4 Allroad Quattro een van de beste allround auto’s die u kunt kopen. De A4 Allroad-variant biedt een grotere bodemvrijheid, een versterkte ophanging, AWD, en voldoende vermogen en kracht, ongeacht het terrein.

Naast de rijeigenschappen is de A4 Allroad ook een luxueuze compacte estate die probleemloos tot 5 volwassen passagiers kan vervoeren. Uitgerust met een 6-cilinder motor, biedt de A4 Allroad een perfecte balans tussen brandstofverbruik en vermogen. De A4 kost rond de $40k, maar verwacht een paar duizend meer te betalen voor de Allroad-variant.

FAQ Sectie

Zijn sedans een goede optie voor heuvelachtige gebieden?

Niet noodzakelijk, want sedans staan meestal lager bij de grond en zijn niet altijd uitgerust met een AWD-systeem. Als u een sedan hebt zoals een Subaru Impreza met AWD of een Audi A4 Quattro, hoeft u zich geen zorgen te maken over rijden in de bergen.

Een AWD is een noodzaak, vooral in de winter wanneer er veel vocht, olie, sneeuw en ijs op de weg ligt. Zorg er wel altijd voor dat u winterbanden heeft, want zelfs het beste AWD-systeem is maar zo goed als de banden zijn.

  Beste SUV's voor lange bestuurders

Hoe moet ik bergop of bergaf rijden?

Het constant bergop rijden moet op een bepaalde manier gebeuren. Allereerst moet u uw auto in een lagere versnelling houden om ervoor te zorgen dat u genoeg vermogen heeft. Als u opschakelt terwijl u bergopwaarts rijdt terwijl u niet genoeg vermogen hebt, zal uw auto waarschijnlijk afslaan. Als u een automaat rijdt, is dit natuurlijk niet iets waar u zich zorgen over hoeft te maken.

Als u bergafwaarts gaat, moet u uw auto ook in een lagere versnelling houden, zodat u de motor meer kunt afremmen in een poging uw remmen koel te houden. Als u uw auto bijvoorbeeld in neutraal zet en alleen de remmen gebruikt, zullen uw remmen waarschijnlijk vrij snel koken.

Welke transmissie is het best voor rijden in de bergen?

Zoals eerder vermeld, is een automatische versnellingsbak een veel betere optie om in de bergen te rijden. Als u een handgeschakelde versnellingsbak bezit, kunt u de versnellingsbak zwaarder belasten als u niet op de juiste manier rijdt.

De beste combinatie van aandrijflijn voor het rijden in heuvelachtige gebieden is een AWD-systeem, veel koppel, een automatische versnellingsbak en een fatsoenlijke set banden, vooral in de wintermaanden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts