Welke kleine SUV heeft de meeste pk’s?

Kleine of compacte SUV’s worden steeds populairder de laatste tijd, en er zijn vele redenen waarom. Allereerst bieden ze een verhoogde SUV rijpositie die geweldig is voor all-around zicht en wendbaarheid. Bovendien kunnen ze licht tot matig terreinrijden zonder dat dit ten koste gaat van het rijden op de weg.

Fabrikanten vechten dan ook voortdurend om de beste compacte SUV te vinden, en het lijkt erop dat de markt vol zit met potentiële opties. De krachtigste compacte SUV op de markt is de BMW X3M Competition, en de op één na krachtigste is de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio.

De lijst van krachtigste compacte SUV’s wordt vervolgd met op de voet gevolgd door de Mercedes AMG GLC 63 S. De volgende op de lijst is de ongelooflijk populaire en even aantrekkelijke Porsche Macan Turbo S, en de vijfde krachtigste compacte SUV is de Audi RSQ4 Sportback Coupé SUV.

Al deze compacte SUV’s zijn zeer populair en zeer goed. Tussen deze, de Porsche en de Alfa zijn de sportiefste, op de voet gevolgd door de BMW, dan de Mercedes, en dan de Audi.

BMW X3M Competition

De BMW X3M Competition en de BMW X4M Competition zijn in feite dezelfde auto’s. Het enige verschil is dat de X4 een slanker design heeft, terwijl de rest min of meer hetzelfde is. Deze twee Duitse krachtpatsers bieden een 3.0L 6-cilinder turbomotor met tot 510 pk.

Dergelijke aantallen zijn vrij gek voor een compacte SUV, maar deze twee BMW’s zijn vrij atletisch en leuk om te rijden, en het lijkt erop dat het vermogen precies genoeg is. De acceleratie van 0-100 km/u verloopt in minder dan 3,8 seconden en de topsnelheid is begrensd op 155 km/u.

  Wat is de beste eerste auto om te kopen?

Alfa Romeo Stelvio Quadrifogglio

De Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio is een echte verademing, want hij biedt een rijervaring die kenmerkend is voor snelle Italiaanse auto’s. Een flamboyant, snel ogend exterieurdesign in combinatie met een doelgericht interieurdesign maakt dat de Stelvio eruitziet en aanvoelt alsof hij door Ferrari is geboren en gefokt.
Ferrari was echter wel degelijk betrokken bij de ontwikkeling van deze compacte SUV en de Giulia Quadrifoglio sedan. Beide auto’s zijn uitgerust met een naar verluidt van Ferrari afgeleide 2.9 liter Twin-Turbo 6-cilinder motor die 507 pk levert. De topsnelheid wordt geschat op 176 mph, en de 0-60 mph tijd is slechts 3,6 seconden.

Mercedes Benz GLC 63 AMG S

De GLC 63 AMG S is een compacte Mercedes SUV ontworpen voor diegenen die een zogenaamde ”bruut in een pak” willen. Deze GLC-derivaat kan volledig opgaan in de stad, maar wanneer de nationale snelheidslimiet wordt bereikt, zorgt de fruitige 4.0L BiTurbo V8 ervoor dat het AMG-DNA naar boven komt.

Het topmodel van de GLC AMG beschikt over een gezonde 505 pk die de GLC 63 AMG S in ongeveer 3,6 seconden van 0 naar 60 duwen en bovendien is de snelheid begrensd op 155 km/u. De belangrijkste feesttruc van deze compacte SUV is de motor, die veel groter en spannender is dan die in elke andere compacte SUV.

Porsche Macan Turbo S

De Porsche Macan Turbo S is waarschijnlijk de meest geavanceerde en best gebouwde compacte SUV op deze lijst. Dankzij een 2.9L twin-turbo V6, de Macan biedt een gezonde 434pk die het mogelijk maakt om 0-60mph sprint in ongeveer 4 seconden, terwijl de topsnelheid is ook beperkt tot 155mph.

  Waarom zijn auto's uit de jaren '90 zo lelijk?

De belangrijkste reden waarom men zou kiezen voor de Macan boven de rest van deze compacte sportieve SUV’s is dat het biedt de hoogste normen van kwaliteit die altijd worden geassocieerd met Porsche engineering. De Macan is niet alleen superieur aan de prijsklasse, hij houdt ook zijn waarde zeer goed vast en is de meest betrouwbare van het stel.

Audi RSQ4 Sportback

De Audi RSQ3 en de RSQ4 zijn in feite dezelfde auto als de X3M en de X4M. Deze twee zijn echter nog kleiner dan de X3 en de X4, omdat Audi om de een of andere reden geen RS-versie van de Audi Q5 maakt. Niettemin zijn de RSQ3 en de RSQ4 allebei zo goed dat er geen behoefte is aan nog meer Audi RS SUV’s.

Qua design ziet de RSQ4 er prachtig uit, vooral als je kiest voor een meer gedurfde kleur. Naast het design bieden deze twee ook een legendarische 2.5L 5-cilinder turbomotor die aantoonbaar nog beter is dan de V8 in de GLC. Het vermogen bedraagt 400 pk en de acceleratie van 0 tot 100 km/u duurt 4,3 seconden.

FAQ Sectie

Heeft het zin om een compacte performance SUV te kopen?

Deze compacte SUV’s zijn niet ontworpen om atletisch te zijn, en het roept de vraag op waarom men er ooit een zou kopen. Toch verkopen deze SUV’s als gekken omdat mensen houden van krachtige auto’s die er goed uitzien en goed klinken.

Ook al kan een sportwagen met een lager vermogen deze op het circuit vernietigen, deze SUV’s zijn beter in al het andere. Dus ja, het is wel degelijk zinvol om zo’n krachtige compacte SUV te kopen omdat hij opwindende niveaus biedt die in dit segment ongetwijfeld ontbreken.

  Wat is de soepelst rijdende Mercedes SUV?

Waarom zou ik een kleine SUV kopen in plaats van een middelgrote of een grote SUV?

Compacte SUV’s en crossovers verkopen als een gek omdat ze bijna alles bieden. Als u in een stedelijke omgeving woont en geen extra ruimte nodig hebt, is er geen reden om een mid-size SUV te kopen louter omwille van de grootte, en dat geldt al helemaal voor een full-size SUV.

Bovendien zijn compacte SUV’s goedkoper terwijl ze even goed gebouwd zijn. Desalniettemin, als u meer ruimte nodig heeft of u bent meer serieus over off-road, het kopen van een grotere SUV zin heeft, maar zorg ervoor dat ze eerst uit te testen.

Wat is de snelste elektrische compacte SUV?

De snelste elektrische compacte SUV is de vrij recente Tesla Model Y Performance. Deze strak ogende EV is in staat tot een 0-60mph van slechts 3,5 seconden. De Jaguar I-PACE doet de 0-60 mph in iets meer dan 4,7 seconden, terwijl de Audi e-Tron Sportback het in iets minder dan 4,7 seconden doet.

De Mercedes Benz EQC doet de 0-60 mph in 5,1 seconden, net als de gloednieuwe Ford Mustang Mach-E. Maar naarmate de tijd verstrijkt, zullen we zeker sportievere elektrische compacte SUV’s zien met nog meer vermogen en nog meer snelheid.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts