Welke Mercedes hebben een supercharger?

Voertuigen met supercharger leveren meer vermogen en snelheid dan gewone voertuigen met turbo. Maar welke Mercedes modellen hebben een supercharger?

Sommige van de Mercedes modellen met supercharger zijn Mercedes SLK AMG, SLS AMG, c63 AMG, e55 AMG, c230, c200, CL55 AMG, W210, en nog veel meer. De meeste voertuigen die zijn uitgerust met een supercharger zijn high-end luxe voertuigen, zoals Mercedes-Benz.

Welke Mercedes-Benz modellen hebben een motor met drukvulling?

Ook al zijn er verschillende Mercedes-Benz modellen met een supercharger, sommige modellen zijn populairder dan andere. Zo is de Mercedes-Benz SLK AMG een van de populairste Benz modellen met een supercharger. Andere modellen zijn SLS AMG, e55 AMG, en c230.

Mercedes SLK AMG

In de jaren 90 was de Mercedes-Benz SLK een van de populairste auto’s op de weg. Hij won de Noord-Amerikaanse onderscheiding Auto van het Jaar in 1997. In 2001 onderging deze auto een extreme make-over en kwam met een nog beter design, exterieur en interieur.

Niet alleen is het Mercedes SLK model strak en snel, maar hij is ook comfortabel en goed geschikt voor kleinere bestuurders. Het meest recente model, de 2016 Mercedes-Benz SLK, wordt geleverd met achterwielaandrijving en heeft een maximaal vermogen van 302-pk @6500.

De meest opvallende eigenschap van het Mercedes SLK model is de elektrische cabriokap. Desalniettemin beschikt hij ook over een aantal uitzonderlijke kenmerken zoals sleutelvrije toegang met afstandsbediening, een sport-tuned ophanging, LED remlichten, en nog veel meer. De SLK kost tussen 31.500 en 49.000 dollar.

Mercedes SLS AMG

Wie een luxueuzer cabriomodel van Mercedes met supercharger wil, zal tevreden zijn met de Mercedes SLS AMG. In tegenstelling tot het goedkopere SLK model, gaat deze auto voor rond de $230.000. De prijs kan omhoog of omlaag gaan, afhankelijk van het model dat u kiest.

  Welke Mercedes SUV is een 7-zitter?

De Mercedes-Benz SLS AMG is snel en leuk om te rijden. Dankzij de supercharger functie die het wordt geleverd met. Maar hij ziet er ook elegant uit en is een lust voor het oog. Hij heeft een lang, laag gelijnd uiterlijk waardoor hij opvalt.

Deze roadster is geschikt om met uw partner uit te gaan, want hij heeft een sexy uitstraling die de aandacht van voorbijgangers zal trekken. Hij is comfortabel met een capaciteit van twee personen, maar de kofferruimte is klein, waardoor hij ongeschikt is voor lange ritten.

Mercedes e55 AMG

Uitgerust met een handgebouwde 5,4-liter supercharged V8-motor, was de Mercedes e55 AMG uit 2003 een van de snelste auto’s in die tijd. Hij leverde een uitzonderlijke 469 pk en 516 lb-ft. Bovendien had deze sedan een achterwielaandrijving met een automatische 5-versnellingsbak.

Met een supercharged motor kan deze auto van 0 naar 60 versnellen in 4,5 seconden. Naast snelheid, is deze sedan zeer stijlvol en comfortabel. Hij is ook ruim en biedt een comfortabele rit. Maar omdat dit model uit productie is genomen, is de kans groter dat je gebruikte modellen vindt voor rond de $20.000.

Wat is een supercharger?

Een supercharger is een motorverbeteringssysteem dat is gemaakt om de snelheid en het vermogen van de auto waarop het is bevestigd te verhogen. In het kort, een supercharger is een luchtcompressor. Dit betekent dat de samengeperste lucht in de motor wordt geperst om meer vermogen te leveren.

Verrassend genoeg kan een supercharger tot 46% meer pk’s toevoegen aan het vermogen van een motor, omdat er extra brandstof in de verbrandingslading kan worden opgenomen. Als u dus een Mercedes-Benz met meer snelheid en vermogen wilt, is het kiezen van een Mercedes met supercharger de sleutel.

  Wat is beter, Mercedes of Jaguar?

Hoe werkt een supercharger?

Een supercharger werkt doordat de compressor de druk of dichtheid van de lucht die in de motor wordt geleid, verhoogt. Met meer zuurstof kan de motor meer brandstof verbranden, wat leidt tot een enorme toename van het vermogen dat onmiddellijk kan worden benut.

Het vermogen van de supercharger wordt meestal mechanisch geleverd door de as, riem, tandwiel of ketting die met de motor is verbonden. Deze, samen met de onmiddellijke vermogensstoot, zijn wat de supercharger onderscheidt van de turbocharger.

Supercharger FAQ

Wat is het verschil tussen een supercharger en een turbocompressor bij Mercedes-Benz?

In beide gevallen gaat het om gascompressoren. Ze werken echter anders. De supercharger wordt aangedreven door de hulpaandrijving van de motor en heeft slechts een handvol paardenkrachten nodig, terwijl de turbocompressor door de uitlaatgassen wordt aangedreven en geen motorvermogen nodig heeft om hem aan te drijven.

Zijn Kompressor en Supercharger hetzelfde?

Nee, dat is niet hetzelfde. Kompressor is een marketingnaam van Mercedes die voor motoren met supercharger wordt gebruikt. Als u Kompressor op een Mercedes-Benz ziet staan, betekent dit dat de motor een drukvulling heeft. Hij zal dus een stuk sneller zijn dan dezelfde Mercedes modellen zonder deze badge.

Wat is het nadeel van een Mercedes met Kompressor?

Hoewel de compressor uw Mercedes sneller maakt, maakt hij uw auto ook luider. Dit is nog erger als u in de auto zit. Mercedes heeft echter een geluiddemper toegevoegd om het geproduceerde geluid te verminderen. Desondanks zijn Kompressors nog steeds de luidste Mercedes-Benz op de markt.

Wat is efficiënter – een turbocompressor of een supercharger?

Een turbocompressor is efficiënter dan een supercharger. Hij gebruikt immers de energie van de uitlaatgassen die anders zou worden gebruikt om het luchtvolume in de cilinders te verhogen, wat in combinatie met meer brandstof tot meer vermogen leidt.
Een supercharger daarentegen wordt aangedreven door rotatie-energie van de krukas die in plaats daarvan zou worden gebruikt om het voertuig voort te bewegen. De vermogenswinst is veel groter dan de verliezen, wat leidt tot een nettowinst. Hoewel turboladers efficiënter zijn, hebben ze last van “turbogat”.

  Welk merk heeft hogere verzekering tarieven, Audi of Mercedes?

Wanneer bouwde Mercedes de eerste auto met drukvulling?

De eerste Mercedes-auto met drukvulling werd in 1921 door het Daimler-Benz-team gebouwd. Daarbij kregen ze ook hulp van Ferdinand Porsche. Zelfs voor die tijd maakte Mercedes al enkele raceauto’s met mechanische drukvulling. De krachtigste Mercedes racewagen in die tijd was de 2-liter 8-cilinder racewagen met drukvulling, ontworpen door Ferdinand Porsche.
Merk op dat de eerste functionele en geteste motorcompressor werd gemaakt door Dugald Clerk, die hem gebruikte voor de eerste tweetaktmotor in 1878. Gottlieb Daimler kreeg in 1885 een Duits octrooi voor het superchargen van een verbrandingsmotor.

Snel en leuk

Als u op zoek bent naar een Mercedes-model met supercharger, zijn er verschillende opties om uit te kiezen, waaronder de SLK AMG, SLS AMG, e55, c230, w210, en CL55 AMG. De meeste van deze modellen zijn niet meer in productie, maar kan worden gevonden als kwaliteit gebruikte auto’s.
Mercedes-Benz modellen met supercharger zijn snel en leuk om te rijden. Kijk voor het beste model voor uw behoeften en u zult snel op de weg in een mum van tijd.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts