Welke Mercedes heeft een actieve achterspoiler

Een actieve echte spoiler is een prestatiekenmerk dat meestal te vinden is op snelle en dure sport- en supersportauto’s. Mercedes biedt ook een actieve spoiler op haar top-of-the-line sportwagen modellen zoals de AMG GT 2-deurs of de AMG GT 4-deurs Coupe.

Alleen deze twee huidige Mercedes modellen bieden een actieve achterspoiler, maar Mercedes bood ook een actieve achterspoiler op de twee voorgangers van de AMG GT, de Mercedes McLaren SLR, en de Mercedes Benz SLS AMG.

Vermeldenswaard is dat niet alle voornoemde modellen een actieve achterspoiler kregen, sommige werden aangeboden met vaste achterspoilers, zoals de SLS AMG Black Series of de AMG GT-R en GT Black Series modellen.

Mercedes AMG GT modellen met een actieve achterspoiler

Het meest prestatiegerichte serieproductie model dat Mercedes momenteel aanbiedt is de 2-deurs versie van de AMG GT. Deze auto wordt aangeboden met een 4,0-liter V8 BiTurbo-motor, variërend van een hoog vermogen van 400 pk voor de vroegste modellen, helemaal tot configuraties van 700+ pk. U kunt kiezen tussen een coupé of een roadster voor de instap-GT’s.

De line-up begint met de AMG GT die rond de $120k kost voor de tweedeurs variant die 520pk levert. De volgende in de rij zijn de Mercedes AMG GTC modellen die rond de $150k kosten en ongeveer 550pk bieden. Mercedes biedt ook 2 track versie van de 2-deurs genaamd de GT-R en de GT-R Pro die kan oplopen tot $ 200k.

Als u denkt dat twee deuren niet genoeg zijn kunt u altijd kiezen voor de 4-deurs versie van de AMG GT genaamd de AMG GT 4-deurs Coupe. De 4-deurs Coupe is verkrijgbaar in 3 verschillende varianten, de 43 AMG, de 53 AMG en het topmodel 63 S AMG.

  Wat zijn de beste banden voor de Mercedes ML350?

De AMG 43 modellen beginnen rond de $90k, de AMG 53 model kost $10k meer en de range-topping AMG 63 model kost $162k. Alle drie de modellen worden af fabriek geleverd met actieve achtervleugels, maar het 63 AMG-model kan optioneel worden uitgerust met een vaste achtervleugel als u de voorkeur geeft aan een racistischer uiterlijk.

Mercedes SLS AMG

De Mercedes SLS AMG is een strenge tweedeurs coupé of roadster die in 2010 werd geïntroduceerd en in 2015 uit productie werd genomen. De SLS wordt aangedreven door een 6,2-liter natuurlijk aangezogen V8, een motor die volgens velen een van de grootste Mercedes-motoren aller tijden is.

Een gebruikte SLS kost rond de $150k voor een fatsoenlijk model en sommige modellen zoals de SLS AMG Black Series kosten meer dan $600k. De SLS bood ook de legendarische Mercedes Gullwing deuren, net als de 300SL en Mercedes pitched de SLS AMG als de spirituele opvolger van de prachtige 300SL.

Alle versies van de SLS zijn voorzien van actieve achterspoilers, behalve de gelimiteerde SLS Black Series, die een vaste achtervleugel heeft. Verwacht wordt dat de SLS in de komende jaren in waarde zal stijgen dankzij de motor, het design, de deuren en de rijeigenschappen.

Mercedes McLaren SLR

De Mercedes McLaren SLR was een gezamenlijk productiemodel van Mercedes en McLaren. De SLR werd geïntroduceerd in 2004 en werd in 2009 uit productie genomen. Tijdens de levensduur van de SLR, werden een paar verschillende modellen geïntroduceerd en ze werden allemaal aangeboden met af fabriek gemonteerde actieve achterspoilers.

  Mercedes vs BMW betrouwbaarheid, wat is betrouwbaarder?

De SLR werd gepositioneerd als een super GT, een auto die in staat was om 200+mph te halen in alle luxe die Mercedes in 2004 beschikbaar had. De SLR is ook de enige keer dat Mercedes en McLaren samen een auto ontwikkelden. De SLR wordt aangedreven door een 5,4-liter supercharged V8-motor die 625 pk levert.

Deze motor was de krachtigste motor gekoppeld aan een automatische transmissie toen deze auto arriveerde. De prijzen voor de SLR blijven ook stijgen, vooral voor de 722 modellen of de range-topping limited edition SLR Sterling Moss Speedster tribute.

De SLR kost tegenwoordig slechts $ 230.000 voor een standaard model, en miljoenen voor de gelimiteerde SLR Sterling Moss.

FAQ Section

Wat is de functie van een actieve achterspoiler?

Een actieve achterspoiler zorgt voor extra downforce bij hogere snelheden, zodat de auto bij hogere snelheden stabieler is. Het actieve deel is te wijten aan het feit dat de fabrikant geen vaste achtervleugel wil plaatsen omdat dit de designlijnen in het gedrang kan brengen of omdat het aeroprofiel van de auto het best tot zijn recht komt wanneer hij met een actieve achterspoiler is uitgerust.

Actieve achterspoilers zijn verstelbaar, en ze kunnen kantelen in een mate die perfect is ingesteld voor verschillende rijposities. Dus als u van plan bent om op hoge snelheid te rijden, kan de spoiler zich terugtrekken of een lichte hoek verkrijgen zodat hij geen luchtweerstand veroorzaakt die de auto afremt.

Als u in een circuitomgeving bent en grip en wendbaarheid prioriteit hebben boven topsnelheid, zal de vleugel omhoog gaan en voor extra downforce over de achterwielen zorgen, waardoor de auto veel beter grip heeft in de bochten.

  Is de Mercedes A-Klasse een vrouwenauto?

Waarom worden sommige modellen van de AMG GT en de SLS met vaste achtervleugels aangeboden?

De SLS AMG Black Series en de AMG GT-R, GT Black Series modellen worden aangeboden met vaste achtervleugels in plaats van een normale actieve achtervleugel. De reden hiervoor is dat deze modellen vooral op het circuit zijn georiënteerd en de topsnelheid geen prioriteit heeft in plaats van grip en rijden op het circuit.

Een vaste achtervleugel heeft geen extra bedrading of elektromotoren nodig en is dus een stuk lichter, wat ook een duidelijk voordeel is voor auto’s die op het circuit zijn gericht. Deze modellen hebben ook een op het circuit afgestemd design en een vaste achtervleugel past bij de rest van de designtaal.

Zal Mercedes naar verwachting nieuwe modellen met actieve achterspoilers aanbieden?

Mercedes komt binnenkort met de langverwachte miljoenen kostende Project 1 hypercar, die naast vele andere actieve aero-kenmerken ook over een actieve achtervleugel zal beschikken. Actieve achtervleugels worden ook steeds populairder nu sommige autofabrikanten zoals Audi, BMW en Porsche actieve achtervleugels aanbieden op sommige van hun gewone sedans.
De opvolger van de AMG GT zal waarschijnlijk een actieve achtervleugel krijgen, en de nieuwe Mercedes SL zal volgens de geruchten misschien ook een actieve achtervleugel krijgen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts