Welke Mercedes heeft het hoogste trekvermogen

Als u in de markt bent voor een Mercedes en u wilt ook een auto die een behoorlijk trekvermogen heeft, dan is de Mercedes GLE SUV de juiste keuze, want de GLE kan tot 7700 kilo trekken. De grootste Mercedes SUV’s, de GLS en de G-klasse, hebben een maximaal trekvermogen van 7000 kg voor de G en 7500 kg voor de GLS.

Als deze twee te groot voor u zijn, kunt u opteren voor de kleinere GLC SUV die ook tot 3500 kg aan uitrusting kan trekken. De GLE, GLS, en de G-klasse zijn gemakkelijk in staat om boten of middelgrote RV’s te trekken voor langere reizen.

Mercedes-sleepvoorzieningen

Alle voornoemde Mercedes SUV’s zijn in staat om ATV’s, kleine paardentrailers of middelgrote caravans te trekken. Mercedes biedt een heleboel extra uitrusting speciaal ontworpen voor het slepen doeleinden, zoals optionele trailer trekhaken, trailer stabiliteit assist, en het trekken van ESP.

Achteruitkijkcamera’s zijn standaard op elk nieuw Mercedes-model, en Mercedes biedt een high-definition, scherpe en duidelijke camera-feed op uw infotainment scherm dat u in staat stelt om gemakkelijk te manoeuvreren zelfs de grootste items.

Het is sterk aan te raden om voor de 4MATIC vierwielaandrijving te kiezen als u van plan bent om regelmatig te gaan slepen, want deze cijfers zijn gekoppeld aan versies die zijn uitgerust met de vierwielaandrijving.

Mercedes GLE en GLS

De Mercedes GLE is een middelgrote luxe SUV die begint bij $57k voor de GLE350 4MATIC, en een beetje minder voor de achterwielaangedreven versie. De GLE350 is uitgerust met een 2,0-liter inline-4 turbomotor met een koppel van 273 lb-ft.

  Wat is het verschil tussen een AMG en een gewone Mercedes?

Maar de GLE580 van $78k moet u kopen als u van plan bent om zwaardere voorwerpen te slepen, want de 580 biedt een 4,0-liter V8 BiTurbo-motor met 516lb-ft koppel. De GLE biedt ook de grootste laadcapaciteit in zijn klasse, wat de bruikbaarheid van deze SUV nog zal vergroten.

De Mercedes GLS is een full-size Mercedes SUV die begint bij 76$k voor het GLS450 model dat is uitgerust met een redelijk capabele 3.0-liter inline 6-cilinder met 369lb-ft koppel.

Maar het model om voor te gaan is zeker de GLS580 die dezelfde motor gebruikt als die in de GLE580, maar de GLE is een beetje lichter, en dat is de reden waarom de GLE het hoogste trekvermogen biedt.

Mercedes G-klasse en de GLC-klasse

Het instapmodel van de Mercedes G-klasse is de G550 die begint bij $131k. De G550 wordt geleverd met een 4,0-liter BiTurbo V8 met een koppel van 450 lb-ft, wat ruim voldoende is voor een trekvermogen van 7000 pounds. De G-klasse is de meest capabele off-road SUV aangeboden door Mercedes, en als je van plan bent om off-road te slepen is de G-klasse de beste sleep optie van Mercedes.

De kleinere GLC SUV is ook een redelijk capabele Mercedes SUV als het gaat om slepen. De GLC begint bij $43k voor de GLC300, maar voor het slepen, moet u zeker de GLC350e nemen, omdat dit model standaard wordt geleverd met een 4MATIC systeem, en een hybride motor heeft die tot 516lb-ft koppel kan leveren.

  Welke Mercedes heeft vleugeldeuren?

Mercedes EQC

Als je specifiek een EV wilt om te slepen, dan is de Mercedes EQC in staat om tot 4000 pond te trekken. De EQC begint bij $68k en is in staat tot een hoger trekvermogen dankzij het indrukwekkende 564lb-ft koppel.

De EQC kan ongeveer 200 mijl afleggen tussen oplaadbeurten, en het is de moeite waard om in gedachten te houden dat door het gebruik van een aanhangwagen het bereik aanzienlijk wordt verminderd. Als u van plan bent om regelmatig een aanhangwagen te trekken, is het sterk aan te raden om te kiezen voor een traditionele Mercedes SUV met verbrandingsmotor.

FAQ Sectie

Zijn de BMW X5 of Audi Q7 beter geschikt voor het trekken dan de GLE?

BMW’s middelgrote SUV is de X5, en de X5 kan maximaal 7200 pond trekken, wat 300 pond minder is dan de GLE. Het voordeel van de X5 is dat alle X5-modellen standaard zijn voorzien van BMW’s xDrive vierwielaandrijvingssysteem.

De BMW heeft standaard ook bredere banden, waardoor de BMW gemakkelijker van richting kan veranderen dan de GLE. De Q7 heeft het hoogste wettelijk toegestane trekvermogen van alle SUV’s van Audi, gemeten op 7700 pond. De Audi is in bijna alle opzichten vergelijkbaar met de GLE als het op slepen aankomt.

Welke luxe SUV heeft het hoogste trekvermogen?

Als al deze resultaten u nog steeds niet tevreden stellen, en u van plan bent om echt zware lasten te slepen, is de 2020 Ford Expedition in staat om tot 9300 pond te slepen. De expeditie biedt een drie-rij zitplaats lay-out, een enorme laadruimte, en een vrij efficiënte V6-motor.

  Wat is de beste Mercedes Sprinter motor?

De startprijs van de Expedition is $ 53k, maar het grote nadeel van de Expedition is het feit dat deze SUV absoluut enorm is. In combinatie met een behoorlijke aanhanger is deze SUV net zo lang als een semi-vrachtwagen.
Als u de voorkeur geeft aan Dodge boven Ford, kan de Dodge Durango tot 8700 pond trekken voor een vanafprijs van $32k, en de Durango is ook een middelgrote SUV in vergelijking met de Expedition.

Wat zijn de dingen om op te letten tijdens het slepen?

Het slepen van zware lasten vergt enige voorbereiding om alles vlot te laten verlopen. Eerst en vooral moet u de slijtage van uw banden controleren, want door het hogere gewicht van de lading kunnen banden klappen. U moet uw spiegels goed afstellen en u moet er rekening mee houden dat het brandstofverbruik tijdens het slepen sterk zal dalen.

Bovendien moet u uw reis van tevoren plannen, zodat u krappe straten in de stad kunt vermijden en een geschikte parkeerplaats kunt vinden voor een SUV met aanhanger. U moet er ook rekening mee houden dat sommige langere aanhangwagens niet onder sommige bruggen en viaducten door kunnen rijden.

U moet er ook rekening mee houden dat de prestaties van het voertuig worden aangetast tijdens het slepen. U zult langzamer optrekken en meer ruimte nodig hebben om tot stilstand te komen. U moet een redelijke afstand houden van de auto’s voor u, zodat u niet in een botsingssituatie terechtkomt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts