Welke Mercedes modellen hebben motorkap ornamenten?

De motorkapversiering met de driepuntige ster was enkele jaren geleden een kenmerkend element op Mercedes auto’s. Vandaag de dag hebben de meeste moderne Mercedes modellen het ornament gedumpt om veiligheidsredenen en het feit dat de sportieve modellen meestal het populairst zijn, en het ornament op de motorkap past niet bij het sportieve uiterlijk.

Er zijn echter nog steeds een paar modellen met het motorkap ornament, voornamelijk de modellen met het luxe top trim “Elegance” of “Avantgarde” pack. De nieuw uitgebrachte S-klasse heeft nog steeds een motorkap ornament, en de Maybach versies van de GLS en de S-klasse hebben beide een speciaal Maybach motorkap ornament.

Mercedes Classic, Elegance, en Avantgarde uitrustingsniveaus

De meeste Mercedes-modellen kunnen ook worden aangeschaft via een voorgeconfigureerd pakket dat uit veel verschillende opties en kenmerken bestaat, zoals de Classic, Elegance en Avantgarde pakketten.

Classic

Het Classic-pakket is het instappakket voor mensen die niet veel geld willen uitgeven bij de aanschaf van een nieuwe Mercedes. Dit pack bestaat uit stoffen zetels, basis interieur decoratie, en een lagere kwaliteit bekleed stuurwiel. Het exterieur heeft meestal geen chroom en is meestal in carrosseriekleur met een eenvoudige Mercedes badge op de voorkant.

Elegance

Het Mercedes Elegance pakket is de mid-trim pakket optie van Mercedes die vooral gericht is op het opnemen van de meeste van de luxe essentie geassocieerd met een moderne Mercedes. De zetels zijn met leder bekleed, net zoals het stuurwiel. Het Elegance-pakket wordt ook geleverd met beter uitziende wielen, chromen onderdelen, en een optie van een Mercedes motorkap ornament op modellen zoals de C-klasse.

  Hoe lang gaan de ruitenwisserbladen van Mercedes mee?

Avantgarde

Het hoogste uitrustingspakket voor een moderne Mercedes sedan zoals de C-klasse is het Avantgarde-pakket. Het Avantgarde-pakket neemt alles van het Elegance-pakket en voegt daar nog wat aan toe. Het wordt geleverd met een oversized Mercedes embleem op de grille, niet een motorkap ornament.

Mercedes S-klasse

De Mercedes S-klasse vertegenwoordigt het hoogste luxeniveau van Mercedes zonder in de op maat gemaakte Maybach-afdeling te stappen. Het motorkap ornament past perfect bij de S-klasse als het hoogste niveau van Mercedes luxe en raffinement.
De nieuwe S-klasse zal rond de 110k dollar gaan kosten voor de instap S500, en de S500 AMG-lijn zal beginnen bij ongeveer 114k dollar. Het duurdere model is de S580, die rond de 116k dollar zal kosten voor de luxelijn, en de AMG- en Executive-trimpakketten kosten rond de 120-131k dollar.
De 2021 Mercedes S-klasse is een van de laatste modellen die nog met het motorkap ornament wordt aangeboden, aangezien de nieuwe 2021 Mercedes E-klasse het motorkap ornament helemaal wegdoet.

Mercedes Maybach modellen

Maybach is het submerk van Mercedes dat zich richt op het maken van de fijnste, meest luxueuze Mercedes-modellen die voor geld te koop zijn. Momenteel produceert Maybach de top-of-the-line S-klasse Maybach, die een stapje verder gaat dan de gewone Mercedes S580 met het Executive-pakket.

Maybach biedt ook de zwaar opgewaardeerde Mercedes GLS Maybach versie die ook veel beter is uitgerust dan zelfs de hoogste optie gewone Mercedes GLS. Beide zijn ingesteld om meer dan de $ 200k mark kosten.

Deze twee Maybach modellen bieden veel functies die exclusief zijn voor het Maybach submerk. Op maat gemaakte two-tone paint jobs, opgewaardeerd leder en materialen, nieuwe wielen, en meer vermogen. De aantrekkingskracht van dergelijke modellen is de mogelijkheid voor de eigenaar om de auto volledig aan te passen, zelfs tot in de kleinste details. Zowel de S-klasse als de GLS worden ook geleverd met op maat gemaakte Maybach-kapversieringen.

  Waarom worden Mercedessen als taxi's gebruikt?

Waarom schaft Mercedes het motorkap ornament af?

Mercedes denkt dat sommige modellen, zoals de nieuwe E-klasse, populairder zullen zijn met de sportieve AMG-pakketten, en het motorkap ornament past gewoon niet bij de sportieve uitstraling van een AMG-pakket. Bovendien associeert Mercedes het motorkap ornament met oudere mensen, en dat is niet wat Mercedes wil als ze zich op een jonger publiek richt.

Bovendien wil Mercedes het motorkap ornament schaarser maken, zodat het kan worden geassocieerd met alleen de hoogste trim modellen. Het hebben van een motorkapversiering op een C-klasse en een S-klasse vermindert zeker de aantrekkingskracht van een motorkapversiering voor een S-klasse eigenaar.

Motorkapversieringen zijn ook enigszins een veiligheidsrisico aan het worden, omdat ze de veiligheidsvoorschriften voor voetgangers sterk belemmeren. Bovendien is de motorkapversiering ook vrij populair bij dieven, en sommige merken zoals Rolls Royce besteden grote bedragen aan O&O voor anti-diefstaltechnologieën.

Aanvullende vragen

Welke andere merken hebben ook motorkap ornamenten?

Mercedes is niet de enige met een jarenlange traditie om stijlvolle ornamenten op de motorkap van een auto te plaatsen. Rolls Royce doet dit al sinds het ontstaan van het merk zelf, en Rolls Royce noemt het “The Spirit of Ecstasy.” De Spirit of Ecstasy kan worden uitgevoerd in massief goud, zilver, kristal, of wat de klant maar wil.

De Spirit of Ecstasy is een synoniem voor de Rolls Royce badge, en RR kan die niet zo gemakkelijk weggooien als Mercedes dat doet. De Spirit of Ecstasy heeft door de geschiedenis heen op elk RR model gestaan.

  Wat is de beste Mercedes voor off-road?

Merken als Bentley bieden ook motorkap ornamenten aan die kunnen worden uitgevoerd in kristal en verschillende andere luxe materialen. Sommige merken zoals Lincoln, Jaguar, Cadillac, Pontiac, Dodge, Buick, of Plymouth hadden vroeger al motorkap ornamenten op sommige van hun modellen, en sommige doen dat vandaag nog steeds.

Welke was de eerste Mercedes die het motorkap ornament wegdeed?

Mercedes heeft van het begin af aan een motorkapversiering gehad en pas in de jaren 90 besloot het merk voor een model te kiezen dat af fabriek zonder motorkapversiering werd geleverd. Sindsdien heeft Merces het motorkap ornament minder en minder gebruikt. Verwacht wordt dat in de toekomst alleen nog de S-klasse het motorkap ornament zal hebben.

De eerste keer dat het motorkapembleem werd geschrapt, was in 2009 bij de W212-generatie, toen voor het eerst het design met de ster in de grille werd geïntroduceerd, dat tegenwoordig bij vrijwel elk model te vinden is. Tegenwoordig zitten in deze grille ook de sensoren voor de automatische cruise control en zelfs voor sommige autonome rijtechnologieën.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts