Welke Mercedes SUV is de grootste?

De grootste SUV die Mercedes momenteel aanbiedt is de GLS. De GLS is een zevenzits kolos met veel laad- en passagiersruimte. Hoewel de G-klasse in sommige opzichten meer ruimte biedt, maakt het feit dat de GLS zeven zitplaatsen heeft hem tot de grootste SUV in de Mercedes-familie.

De nieuwe GLS heeft een indrukwekkende 93,8 kubieke meter aan laadruimte wanneer zowel de tweede als de derde rij stoelen plat zijn neergeklapt. Bovendien biedt de GLS 16 kubieke meter ruimte voor de passagiers op de derde zitrij, zodat zelfs volwassenen van volwassen leeftijd het prima zouden doen op matig lange reizen.

Passagiers- en laadruimte van de nieuwe GLS

De Mercedes GLS biedt 41,2 inch hoofdruimte op de eerste rij, wat meer dan genoeg is voor zelfs de langste personen. Ter vergelijking: de best verkochte Mercedes SUV, de GLC, biedt minder dan 40 inch hoofdruimte en wordt nog steeds als behoorlijk ruim beschouwd voor de meeste bestuurders.

De GLS heeft ook 40,3 inch beenruimte voor, wat eigenlijk een beetje minder is dan de GLC. De GLC biedt iets meer, namelijk 40,8 inch. Maar omdat de zetel veel verstelmogelijkheden biedt, zou het vinden van de perfecte positie geen probleem mogen vormen.

De hoofdruimte op de tweede rij is gemeten op 40 inch, wat ook meer dan voldoende is voor vrijwel elke persoon, en de beenruimte op de tweede rij is ongeveer 38,5 inch. Op vrijwel elke zitplaats biedt de GLS meer dan 50 inch schouderruimte, zodat alle 7 passagiers comfortabel en goed gespreid kunnen zitten.

  Zijn Mercedes hybrides goed?

Wat de kofferruimte betreft, biedt de GLS 470 liter ruimte met alle zeven stoelen in gebruik. Als je de derde rij neerklapt, neemt de kofferruimte toe tot 890 liter. Ter vergelijking: de G-klasse biedt slechts 657 liter bagageruimte, dus die is geen partij voor de GLS.

Verschillen tussen de GLS en de G-klasse

In sommige opzichten biedt de GLS minder ruimte dan de G-klasse, en dat komt vooral doordat de GLS inlevert op hoofd- en beenruimte op de voorste en tweede rij ten gunste van de derde zitrij. De G-klasse biedt geen zitplaatsen op 3 rijen, en daarom voelt de G-klasse op sommige plaatsen iets ruimer aan.

Zo biedt de GLS op de tweede rij 38,5 inch beenruimte, terwijl de G-klasse een centimeter meer heeft. Dat lijkt misschien niet veel, maar ter vergelijking: de GLC heeft “slechts” 37,3 inch beenruimte op de tweede rij. Zoals je kunt zien, is de tweede rij van de GLS dus nog steeds behoorlijk ruim.

De G-klasse biedt ook meer beenruimte voorin, maar het verschil is hier marginaal: ongeveer een halve centimeter. Vrijwel elke Mercedes SUV biedt in alle opzichten meer dan voldoende ruimte en is in staat om comfortabel 5-7 passagiers te vervoeren, afhankelijk van of er een derde zitrij aanwezig is.

Afmetingen van populaire Mercedes SUV’s

De afmetingen van de GLS zijn ongeëvenaard in het Mercedes-gamma, zelfs niet in vergelijking met de G-klasse. De G-klasse is langer met 77 inch tegen 71,8, maar vrijwel elke andere meting is in het voordeel van de GLS.

  Wat zijn de beste banden voor de Mercedes ML350?

Zo is de wielbasislengte, of de afstand van de voorwielen tot de achterwielen, ongeveer 123,4 inch, wat een hele 10 inch meer is dan de G-klasse. Ook de wielbasis van de kleinere GLC SUV is gelijk aan die van de G-klasse.

De breedte van de GLS zonder spiegels is gemeten op ongeveer 77 inch, een inch breder dan de G-klasse, en 2 en een halve inch breder dan de GLC. De G-klasse biedt de meeste bodemvrijheid, wat begrijpelijk is aangezien de G-klasse beter is voor off-road rijden in vergelijking met elke andere Mercedes SUV.

Meer vragen over Mercedes voertuigmaten

Welke Mercedes SUV is de grootste Mercedes SUV aller tijden?

De grootste Mercedes SUV aller tijden is de Mercedes G500 6X6. De 6×6 meet 231,3 inch in lengte en is daarmee niet alleen de grootste Mercedes SUV aller tijden, maar ook een van de grootste SUV’s die ooit zijn geproduceerd.

Alle andere afmetingen van de kolossale 6×6 zijn al even indrukwekkend. De auto meet 83,1 inch in de breedte, waardoor de GLS en de gewone G-klasse in vergelijking compacte hatchbacks lijken. De 6×6 is ook meer dan een ton zwaarder dan de GLS, en de wielbasis meet 40 centimeter meer in vergelijking met de GLS.

Een andere enorme Mercedes SUV is de Maybach G-klasse Landaulet of de 4×4². Deze Mercs zijn ongelooflijk geschikt off-road, ook al hebben de meeste van hen nooit enige off-road actie gezien vanwege hun hoge waarde. Alle drie zijn ze al een tijdje uit productie, en er zijn er maar een handvol ooit van geproduceerd.

  Wat is de beste Mercedes voor een taxi?

Welke Mercedes sedan is de grootste?

De grootste Mercedes-sedan is ongetwijfeld de S-klasse. De S-klasse heeft een wielbasis van 124,6 inch en is daarmee zelfs langer dan de GLS SUV. De S-klasse meet 207 inch in de lengte en ongeveer 75 inch in de breedte, zonder de spiegels.

De S-klasse is ook de ruimste van alle Mercedes sedans, met de meeste hoofdruimte op elke zitplaats, plus de maximale beenruimte van alle Mercedes modellen als u kiest voor de versie met lange wielbasis. De LWB (long-wheelbase) S-Klassen zijn gemaakt voor chauffeursdoeleinden en bieden de meest comfortabele reiservaring van alle Mercedes-modellen.

Welke Mercedes-auto is de kleinste?

Aan de andere kant van het spectrum biedt Mercedes ook een groot aantal compacte auto’s aan. De kleinste daarvan is de A-klasse. De A-klasse valt in het hatchbacksegment en is een concurrent van modellen als de VW Golf, de Audi A3 en de BMW 1-serie.

De A-klasse meet 169 inch in lengte en 56 inch in hoogte. Wat de breedte betreft, meet de A-klasse ongeveer 70 inch zonder de spiegels. De A-klasse biedt ook 370 liter bagageruimte en is daarmee toereikend voor het segment.

De A-klasse is misschien wel de kleinste auto die Mercedes aanbiedt, maar is toch ruim genoeg voor vier inzittenden, zelfs voor lange ritten. Tegenwoordig bieden hatchbacks zoals de A-klasse evenveel of zelfs meer ruimte dan compacte sedans van een paar jaar geleden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts