Welke Mercedes SUV is een 7-zitter?

Als u op zoek bent naar een gezinsauto, heeft Mercedes-Benz vele opties voor u. Maar als u op zoek bent naar een echte gezinsauto met 7 zitplaatsen, dan zijn er maar een paar opties van Mercedes.

De Mercedes-Benz GLS-Klasse en E-Klasse wagon zijn 7-zitters. In tegenstelling tot sommige modellen die 5-zitters zijn maar met de optie voor 7-zitters, worden deze twee modellen standaard geleverd met 7 zitplaatsen. De Mercedes-Benz GLB en GLE klasse zijn 5-zitters, maar met de optie van 7 zetels in hun recente modellen.

Zowel de Mercedes-Benz GLS-Klasse als de E-Klasse wagon zijn ruim en ruim. Deze twee modellen bieden zelfs een van de grootste laadvolumes. Daardoor zijn ze uitstekend geschikt voor picknicks met het gezin, langeafstandsreizen en nog veel meer. Hoewel ze veel ruimte bieden, zijn deze wagens toch comfortabel en luxueus.

Mercedes-Benz GLS-Klasse

De Mercedes-Benz GLS-Klasse is de grootste en meest luxueuze Mercedes-Benz SUV op de markt. Bovendien biedt deze SUV comfortabele zitplaatsen voor zeven volwassenen met standaard elektrische stoelen en een uitstekende zitruimte. Hij wordt ook geleverd met derde-rij stoelen die kunnen worden neergeklapt om het laadvolume te vergroten.

Kopers met verschillende smaken en behoeften hebben de keuze tussen een turbogeblazen 3,0-liter inline-zescilinder en een twin-turbo 4,0-liter V8-motor. Merk op dat beide motoren zijn uitgerust met EQ Boost en uitzonderlijke prestaties bieden. Deze auto verbruikt echter ook veel brandstof, wat een aanslag is op uw portemonnee.

Als het op comfort en luxe aankomt, kan alleen de Mercedes-Benz G-Klasse wedijveren met het nieuwste GLS-Klasse model. De GLS heeft een prachtig ontworpen interieur dat gemakkelijk plaats biedt aan zeven personen. Enkele van de opvallende interieurkenmerken zijn verwarmde en geventileerde stoelen, een volledig digitale breedbeeldcockpit en zeer comfortabele stoelen.

  Beste olie voor Mercedes E350

Het exterieur is ook indrukwekkend met multi-beam LED-koplampen, een klassieke twin-blade grille, LED-achterlichten, een panoramisch zonnedak, en nog veel meer. Deze luxueuze en verfijnde kenmerken brengen een hoge prijs met zich mee. De Mercedes-Benz GLS-Klasse kost tussen de 75.000 en 102.000 dollar.

Mercedes-Benz E-Klasse wagon

Als u op zoek bent naar een Mercedes-Benz non-SUV auto met zeven zitplaatsen, dan is de Mercedes-Benz E-Klasse wagon de beste keuze. Deze auto kost rond de 66.100 dollar en is duur, maar elke euro waard. Wat meer is, het is zeer ruim.

Mercedes-Benz is deze wagon blijven produceren, ondanks het feit dat andere luxemerken stoppen met de productie van wagens. De E-Klasse valt nog steeds op en is een lust voor het oog. Dat is te danken aan het fraaie exterieurdesign met een majestueuze voorkant, voorzien van de klassieke dubbele grille, volledige LED-verlichting en verchroomde uitlaatpijpen.

Het interieur is nog luxueuzer met eersteklas voorzieningen zoals lederen zetels, verwarmde voorzetels, keyless entry met afstandsbediening, smartphone-integratie, interieurbekleding, lederen stuurwiel en nog veel meer. Hij is ook ruim met een beenruimte voor van 41,7 inch en een beenruimte op de tweede rij van 36,1 inch.

Wat laadruimte betreft, heeft de E-Klasse een laadruimte van 64 kubieke meter achter de voorstoelen. Naast zijn uitstekende comfort en ruimte presteert deze auto ook op hoog niveau, want hij is uitgerust met een 3,0-liter twin-turbo V6 gasmotor en een 9-traps automatische transmissie.

Mercedes-Benz GLB-Klasse

Als de Mercedes-Benz GLS-Klasse boven uw budget ligt, kunt u gaan voor de Mercedes-Benz GLB-Klasse. In tegenstelling tot de Mercedes-Benz GLS-Klasse en E-Klasse wagon die een zitplaats voor zeven personen hebben, heeft dit model alleen een 7-zits optie. De GLB-Klasse SUV gaat voor ongeveer $40.000.

  Wat is de beste SUV voor langeafstandsritten?

In tegenstelling tot de grotere Mercedes GLS-Klasse, heeft de GLB-Klasse een optie voor 7 zitplaatsen, maar het is vrij krap. Verwacht niet hetzelfde comfort als wanneer je op de derde rij zit in deze auto. De laatste twee zitplaatsen zijn ideaal voor kinderen, maar niet voor volwassenen.

Al met al is deze SUV nog steeds comfortabel en is hij voorzien van de meeste voorzieningen die je je in een Mercedes SUV kunt wensen. Hij presteert ook op hoog niveau, want hij is uitgerust met een 2.0-liter 4-cilinder motor die tot 221-pk produceert. Bovendien heeft hij een automatische transmissie met 8 versnellingen en de keuze uit AWD of voorwielaandrijving.

Mercedes-Benz GLE-Klasse

Last but not least is er de Mercedes-Benz GLE-Klasse. Ook al is deze SUV iets groter dan de GLB-Klasse, toch heeft hij geen comfortabele derde rij zoals de GLS-Klasse. Hij is meestal een 5-zitter, maar heeft ook een 7-zitter optie. Hij is iets duurder dan de GLB-Klasse, want hij kost rond de 58.000 dollar.

De Mercedes-Benz GLE-Klasse is een krachtige en comfortabele SUV die zeer geschikt is voor een gezin. Hij beschikt over een krachtige 2.0-liter inline-4 turbomotor die tot 255 pk levert bij 5800 tpm. Bovendien heeft hij een uitstekende acceleratie van 0 tot 60 mph in 7,1 seconden, waardoor het leuk is om te rijden.

FAQ over grote Mercedes voertuigen

Welke Mercedes-Benz modellen bieden een derde rij?

Als u een groot gezin hebt en een Mercedes-Benz model met een grote zitcapaciteit wilt, kunt u overwegen er een met een derde rij te nemen. Tot de Mercedes-Benz modellen met derde rij behoren de GLS-Klasse, GLE-Klasse, GLB-Klasse en E-Klasse wagon. Naast de derde rij bieden deze modellen ook meer laadruimte wanneer de derde rij opgeklapt is.

  Is een BMW SUV een goede auto?

Wat is het belangrijkste verschil tussen de Mercedes GLS 450 en GLS 550?

De Mercedes GLS 450 heeft een V6 turbomotor met 362 pk en een koppel van 369 Nm. De GLS 550 is nog krachtiger met een turbo V8 motor en levert tot 449 pk en 516 lb-ft. koppel.

Is de Mercedes E-Klasse duur?

Ja, dat is hij. De Mercedes-Benz E-Klasse is een van de duurste wagens op de markt. Toch is deze wagen een van de beste gezinswagens die u kunt kopen. Hij biedt plaats aan zeven personen en heeft een grote kofferbak en laadruimte.

Is Mercedes duur in onderhoud?

De voertuigen van Mercedes-Benz zijn niet alleen duur in aankoop, maar ook in onderhoud. Dit komt omdat Mercedes auto’s gespecialiseerde dealers nodig hebben om reparaties uit te voeren. Bovendien zijn de reserveonderdelen van Mercedes erg duur in vergelijking met andere luxewagens zoals BMW en Audi.

Vier goede opties

Als u op zoek bent naar een Mercedes-Benz model met 7 zitplaatsen, dan zijn de Mercedes-Benz GLS-Klasse en E-Klasse wagon de beste optie. U kunt echter ook de SUV’s van de GLE-Klasse en GLB-Klasse aanpassen om een 7-zitter te krijgen. De GLS-Klasse en E-Klasse wagon zijn twee uitzonderlijke voertuigen met veel comfort en luxueuze kenmerken.
Zoals verwacht zijn deze wagens iets duurder dan hun concurrenten in dezelfde categorie. De GLS-Klasse is een van de duurste SUV’s op de markt, terwijl de E-Klasse wagon ook duur is. Hoewel ze prijzig zijn, krijgt u ruime, veilige en zeer geavanceerde voertuigen die geschikt zijn voor gezinsgebruik.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts