Welke Mercedes zijn diesel?

Mercedes heeft dieselmotoren aangeboden sinds het ontstaan van het bedrijf. Tegenwoordig zijn dieselmotoren niet meer zo populair als vroeger, en in sommige markten biedt Mercedes zelfs geen dieselmodellen meer aan.

In de VS is Mercedes al een paar jaar gestopt met het aanbieden van dieselmotoren, behalve voor de Sprinter bestelwagen. In Europa zijn er veel dieselvarianten van hedendaagse Mercedes Benz modellen, waarvan de meeste gebruik maken van de BlueTec dieseltechnologie.

Bijna elk model van Mercedes wordt in Europa en enkele andere markten als diesel aangeboden en Mercedes is erop gebrand de diesel in leven te houden. Sommige dieselmotoren, zoals die in de nieuwe S-klasse, beloven veel vermogen en efficiëntie te bieden.

Mercedes diesel sedans

Mercedes heeft zijn reputatie van bovengemiddelde luxe en comfort vooral gemaakt met de sedans. De kleinste sedan in de Mercedes line-up is de C-klasse, en de meest populaire diesel C-klasse is de C220d met een 2.0L diesel 4-cilinder motor met 191pk. De top van de Mercedes C-klasse diesel is de C300d met 254pk.

De Mercedes E-klasse is de middelgrote luxe sedan van Mercedes die ook een aantal dieselmotoren heeft. De meest populaire is de E220d met een 2.0L 4-cilinder met 194pk. De top van de E-klasse diesel is de E400d met een pittige 6-cilinder diesel met 325pk.

De Mercedes S-klasse is het vlaggenschip van de sedans van Mercedes Benz, en ook de S-klasse wordt met een dieselmotor aangeboden. De S400d levert 340 pk en Mercedes zegt dat deze motor in de S400d de krachtigste Mercedes-diesel is die ooit is gemaakt, vooral als je kijkt naar het koppel van 720 Nm.

  Welk merk heeft hogere verzekering tarieven, Audi of Mercedes?

Mercedes diesel SUV’s

De GLA200d is het instapmodel van de Mercedes diesel SUV die 150pk levert uit een 2.0L turbo 4-cilinder gekoppeld aan een semi-automatische 8-versnellingsbak die een 40MPG US brandstof efficiency rating belooft. Hoewel deze versie van de GLA niet zo krachtig is als sommige andere GLA-modellen met benzinemotor, is de GLA200d in Europa de meest populaire keuze van het stel.
De volgende in de rij is de best verkochte SUV van Mercedes, de GLC. Mercedes biedt een 2.0L 4-cilinder turbo GLC220d met 170pk of een 2.0L turbo 4-cilinder met 241pk. Beide motoren zijn zeer populair omdat ze een behoorlijk vermogen en brandstofverbruik hebben.

De GLE SUV is de middelgrote luxe SUV van Mercedes die tot 7 passagiers kan vervoeren. De GLE wordt in Europa ook als diesel aangeboden, en de diesel GLE 300d 4MATIC is een van de populairste modellen in de line-up. De 300d heeft een 2.1L 4-cilinder turbo met 200pk en een indrukwekkende 30+MPG brandstof waardering in de VS.

De GLS is het Mercedes SUV vlaggenschip, de grootste, meest weelderige Mercedes SUV die ook kan worden gekocht met een dieselmotor. Het model in kwestie is de GLS400d met een 3.0L 6-cilinder turbo met 330pk die gericht is op een perfecte balans tussen brandstofefficiëntie en motorraffinement.

Mercedes dieselmodellen in de VS

Zoals eerder vermeld, is Mercedes gestopt met het aanbieden van dieselmotoren in de VS omdat diesel niet past in een Mercedes VS model portfolio. Er zijn vele redenen waarom Mercedes heeft besloten te stoppen met het aanbieden van diesel modellen in de VS, het kan te wijten zijn aan populariteitsproblemen, brandstof problemen, brandstof prijzen, of de algemene afkeer van dieselmotoren.

  Waarom zou ik geen Mercedes kopen?

In de VS worden dieselmotoren enigszins gezien als werkman’s motoren. De meeste commerciële voertuigen worden aangedreven door een dieselmotor, en de meeste consumentenvoertuigen worden aangedreven door een gasmotor. Slechts enkele auto’s, zoals grote pick-up trucks, worden aangedreven door een dieselmotor.

Mercedes heeft ook verklaard dat de dieselbrandstof in de VS niet zo verfijnd is als die in Europa, en als iemand dergelijke dieselbrandstoffen gedurende langere tijd gebruikt, kan dit de motor zelf schaden. Dit wordt gezien als de voornaamste reden waarom Mercedes heeft besloten geen dieselmotoren meer aan te bieden in de VS.

FAQ Sectie

Wat zijn de voordelen van dieselauto’s?

Er zijn tegenwoordig heel wat voordelen verbonden aan het bezit van een dieselmotor, en het is vrij duidelijk dat Mercedes en vele andere Duitse fabrikanten nog steeds graag de diesel line-up aanbieden en verder verbeteren. Dieselmotoren staan erom bekend dat ze lang meegaan, meestal langer dan sommige van hun tegenhangers die op gas rijden.

Bovendien zijn dieselmotoren meer geschikt voor snelwegsnelheden omdat dieselmotoren meestal een hoger koppel hebben, wat zich vertaalt in het feit dat dieselmotoren efficiënter zijn en dus goedkoper dan een motor op gas.

Dieselauto’s zijn ook duurder, en ze kosten meer op de tweedehandsmarkt. Ze zijn over het algemeen zuiniger, maar ze kosten wel meer in geval van pech. Bovendien is het lot van de diesel nog onzeker en zal de toekomst de komende jaren het lot van de dieselmotor bepalen.

  Wat is de beste Mercedes voor een road trip?

Gaat Mercedes ook op andere markten stoppen met het aanbieden van dieselmodellen?

Op dit moment lijkt het erop dat Mercedes ook in Australië/Oceanië langzaam met de dieselmotoren gaat stoppen. Hoewel dit slechts een gerucht zou kunnen zijn omdat Mercedes nog niets heeft bevestigd. In Europa zijn dieselmotoren zo sterk als ze ooit waren, en er zijn geen tekenen van vertraging als het gaat om de verkoop.

Dit alles zal afhangen van veel van de toekomstige regelgeving van de overheid, en de getijden zijn voortdurend verschuiven, dus er zijn geen duidelijke aanwijzingen van wat er gaat gebeuren, noch wanneer het gaat gebeuren.

Zijn er problemen met dieselmotoren?

Een dieselmotor heeft vele voordelen, en velen geloven dat een gasmotor nooit de levensduur en de koppelcijfers van een diesel kan bieden. Maar diesel is begrijpelijkerwijs niet perfect. Sommige dieselspecifieke problemen zoals oververhitting door verhoogde motorbelasting komen vrij vaak voor in de zomerse dagen.

Ook al spenderen Mercedes en vele andere autofabrikanten tegenwoordig enorm veel geld aan de verfijning van de dieselmotor, een diesel zal altijd trekkerachtig blijven klinken, en dat past niet bij een luxueuze sedan.

Sommige andere problemen zoals motorolie-oxidatie, vochtigheidsreacties, zwarte uitlaat, vervuilde brandstof, defecte gloeibougies, moeilijk starten en onverwacht vermogensverlies komen vrij vaak voor in het dieseluniversum. Maar als u uw diesel volgens de aanbevelingen onderhoudt, zou u al deze problemen met succes moeten kunnen vermijden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts