Welke Mercedes zijn V12?

V12 motoren zijn meestal te vinden in luxe auto’s of supercars uit het topsegment. Als luxemerk heeft Mercedes de V12 motor in enkele van zijn topklasse auto’s ingebouwd.

De Mercedes-Maybach S 650 en de Mercedes-AMG S 65 hebben een V12-motor. Een V12 motor is een van de krachtigste motoren ooit gemaakt. Daarom is hij populair in alle premiummerken. Deze motor is echter ook duur in onderhoud en produceert veel uitstoot.

Maar als u bereid bent om geld uit te geven om het beste van het beste te krijgen als het op prestaties aankomt, dan is de V12 motor een van de beste. Zowel de Mercedes-Maybach S 650 als de Mercedes-AMG S 65 zijn een echte definitie van luxe en weelde. Desalniettemin zijn ze niet zuinig in brandstofverbruik, en het onderhoud is ook duur.

Mercedes-Maybach S 650

Uiterlijk

Deze luxueuze sedan is langer dan de gewone S-Klasse. Hij heeft ook een indrukwekkende Maybach-grille, waardoor hij zich onderscheidt van andere sedans op de weg. Bovendien is hij voorzien van een tweetandige lak die hem een majestueuze afwerking geeft.

De Maybach S 650, die ongeveer 200.000 dollar kost, is uitgerust met een panoramadak dat natuurlijk licht binnenlaat en 20-inch meerspaaks wielen die hem een sportieve look geven. Kopers zullen ook genieten van de volledig LED-externe verlichting en hebben optionele functies om uit te kiezen.

In het interieur van deze Executive auto zult u genieten van het handgemaakte, prachtig afgewerkte interieur met uitgebreide houten bekleding en volledig led-interieurverlichting. Bovendien heeft hij ook nappaleren plafondbekleding, deurdrempelbekleding en dashboardbekleding. De auto is uiterst comfortabel, dankzij de indrukwekkend grote zetels.

De eigenaar zal ook genieten van verschillende entertainmentfuncties, zoals het 12,3-inch hoge-resolutie centrale display, head-up display, Command-systeem met touchpad-controller, Burmester high-end 3D surround sound-systeem, rear-seat entertainment-systeem, HD-radio-ontvanger, FrontBass-systeem, en nog veel meer.

  Passen Mercedes-wielen op een BMW?

Prestaties

Naast de luxueuze uitrusting die u krijgt, presteert de Mercedes-Maybach S 650 op hoog niveau. Dat komt door zijn krachtige handgebouwde 6,0-liter V12 turbomotor. De motor levert tot 621 pk bij 4800 tpm. Daarbovenop beschikt hij over een automatische transmissie met 7 versnellingen en achterwielaandrijving.

Rijden met deze auto is leuk en soepel omdat hij is uitgerust met hightech voorzieningen zoals het ECO start/stop-systeem. Verder beschikt hij over dynamic select, torque vectoring brake en elektromechanische stuurbekrachtiging. Met een brandstofverbruik van 16 mpg gecombineerd, is deze auto de moeite waard om te hebben.

Veiligheid

Je kan het nooit over Mercedes hebben zonder de veiligheidsvoorzieningen te vermelden. Ook al beschikt u over de kracht van een V12 motor, u kunt zich ontspannen in de wetenschap dat u veilig bent tijdens het rijden in deze Duitse luxe auto. Enkele van de top veiligheidsvoorzieningen zijn PRE-Safe en magic vision control.
Andere veiligheidsvoorzieningen zijn remassistentie, adaptieve remtechnologie, elektronisch stabiliteitsprogramma, geavanceerd bandenspanningscontrolesysteem, actieve parkeerassistentie en actieve hulp bij het volgen van de rijstrook. Deze functies zorgen ervoor dat de bestuurder en passagiers veilig zijn door de bestuurder te waarschuwen voor gevaar nog voordat het gebeurt.

Mercedes-AMG S 65

Uiterlijk

Een ander model van Mercedes dat met een V12-motor is uitgerust, is de Mercedes-AMG S 65. De V12-motor is te vinden in de Mercedes-AMG S 65 sedan, coupé en cabriolet. In tegenstelling tot de Mercedes-Maybach S 650, is deze sedan nog duurder, want hij kost rond de $ 230.000.

Maar wat het uiterlijk betreft, wordt de AMG S 65 geleverd met een exclusieve AMG V12-carrosseriestyling, die fraai en sportief is. De auto is prachtig ontworpen met volledig led-buitenverlichting. Hij heeft ook een volledig led-interieur, een handgemaakte cabine, een panoramaschuifdak en een Performance AMG-stuurwiel met nappaleder.

  Zijn Mercedes Benz onderdelen duur?

Het is de ware definitie van luxe en prestaties. Geïnteresseerde kopers zullen ook het verwarmde stuurwiel, het geavanceerde AMG-instrumentarium en de bedieningselementen en de 20-inch gesmede AMG-dubbelspaaks velgen met 5-dubbelspaaks design waarderen. Deze en vele andere kenmerken maken de AMG S 65 tot een van de beste AMG’s ooit.

Prestaties

De Mercedes-AMG S 65 sedan wordt geleverd met een 6,0-liter V12 bi-turbo motor die tot 621 pk levert bij 4800 tpm. Bovendien beschikt hij over een AMG speedshift plus zeventraps transmissie en ECO/Start-systeem. Net als de Maybach V12 heeft ook deze AMG V12 een gecombineerd brandstofverbruik van 16 mpg.

Veiligheid

Als AMG-model is de Mercedes-AMG S65 V12 sneller dan de Maybach S 650 V12, maar ze beschikken ook over vergelijkbare veiligheidsvoorzieningen. Hij beschikt over de gebruikelijke Mercedes-functies zoals PRE-Safe, attentie-assistent, actieve hulp bij het volgen van de rijstrook, elektronisch stabiliteitscontroleprogramma, magische vision control en nog veel meer.

De toekomst van de V12

Welke Mercedes motor is even krachtig als de V12?

De Mercedes-Benz 4-liter twin-turbo V8-motor komt het dichtst bij de V12-motor. Nu Mercedes de V12-motor uitfaseert, wil het deze vervangen door de 4-liter twin-turbo V8-motor. Deze motor is bijna even krachtig als de V12, maar milieuvriendelijker.

Waarom wordt de V12 motor stopgezet?

De V12 motor wordt uit productie genomen omwille van de vervuiling van het milieu. In de overgang naar een wereld zonder fossiele brandstoffen behoren motoren zoals de V12 tot de grootste CO2-producenten en de geleidelijke afschaffing ervan zal de verontreinigingssituatie op onze planeet helpen verbeteren.

  Waarom zijn oudere Mercedessen zo goedkoop?

Maakt Mercedes-Benz V12-motoren?

Ja, dat doen ze. Mercedes-Benz heeft enkele van de krachtigste V12-motoren op de markt gemaakt. De meest opmerkelijke Mercedes V12 motor is de M120 V12, die ook werd getuned en gebruikt in de allereerste Pagani Zonda. Naast deze motor heeft Mercedes ook nog andere varianten van de M275 V12 Bi-turbo motor.

Waarom kiezen voor een auto met een V12 motor en niet voor een V6 of V8?

Dat komt omdat een V12-motor vaker krachtpulsen geeft dan motoren met zes of acht cilinders. De krachtpulsen hebben een drievoudige overlapping, waardoor het gat tussen de krachtpulsen wordt weggewerkt en de luxewagens verfijnder en soepeler worden.

Is de V12-motor van Mercedes duur in het onderhoud?

Ja, dat is zo. Over het algemeen zijn Mercedessen duur in het onderhoud. Maar wanneer u voor een Mercedes-Benz met V12-motor gaat, wordt het onderhoud nog duurder. Dat komt omdat hij niet zuinig is zoals andere Mercedes-motoren. Als de V12 een probleem ontwikkelt, zal de reparatie van de motor ook zeer kostbaar zijn.

Bottom line

De Mercedes-Maybach S 650 en Mercedes-AMG S 65 zijn de enige V12-voertuigen van Mercedes-Benz. Daarom zijn ze zeer krachtig, maar duur in onderhoud. Ook verbruiken ze veel brandstof maar presteren ze uitzonderlijk goed. Binnenkort zal Mercedes de V12 motor volledig uitfaseren vanwege de nieuwe emissieregels.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts