Welke Mercedessen zijn klassiekers?

Mercedes is niet alleen een van de oudste autoconcerns ter wereld, maar kan ook bogen op een aantal van de meest iconische auto’s aller tijden. Maar welke Mercedessen zijn klassiekers?

Aangezien er veel klassieke Mercedessen zijn, zullen we alleen de tien beste klassieke Mercedessen aller tijden noemen. Deze omvatten de 300SL Gullwing, 600 Pullman Landaulet, 300SEL 6.3, C111-11 Prototype, Benz Patent Motorwagen, 280SL Pagode, 2004 CLS-Klasse, G-Klasse, 1936 540k, en 500E.

De bovenstaande auto’s hebben een rijke geschiedenis en behoren tot de mooiste Mercedessen ooit gemaakt. De meeste van hen zullen u een fortuin opbrengen op veilingen en zelfs op doorverkoopmarkten. Ja, er kunnen meerdere Mercedes klassiekers zijn, maar dit zijn de meest uitzonderlijke.

Top 10 Mercedes-Benz klassiekers aller tijden

1954-1963 300SL Gullwing

Als je het hebt over het meest iconische en gevierde Mercedes-model, dan gaat die titel naar de 300SL Gullwing. Gemaakt tussen 1954 en 1963, wordt de 300SL Gullwing geleverd met een krachtige 3,0-liter straight-6 motor. De auto produceert een maximum van 220-pk, wat één van de beste was in de jaren ’50. Deze auto is verkrijgbaar in coupé en roadster opties.

1963 – 1981 600 Pullman Landaulet

De Pullman Landaulet was een favoriete auto van leiders, koningen, dictators en zelfs presidenten over de hele wereld. Een van de dingen waardoor deze auto zich onderscheidde waren de hydraulische onderdelen. In die tijd was dit een van de beste technologieën en het trok veel kopers aan. Bovendien had hij een stoffen cabriokap, zodat leiders naar hun onderdanen konden zwaaien.

  Welke Mercedes SUV is de grootste?

1970 C111-11 Prototype

Ondanks het feit dat het geen technisch geproduceerde auto was, blijft de 1970 C111-11 Prototype een van de meest iconische Mercedes auto’s. Met een glasvezel carrosserie, werd deze auto uitgerust met een drie-rotor Wankel motor, die krachtig was. Deze auto werd echter nooit geproduceerd.

1968 – 1972 300SEL 6.3

Een andere populaire klassieke Mercedes-Benz is de 1968 – 1972 3000SEL 6.3. Niet alleen herleiden moderne Mercedessen hun wortels naar deze auto, maar hij had ook enkele van de beste kenmerken van een auto in die tijd. Enkele daarvan zijn de 6.3-liter V8 motor, elektrische ramen, luchtvering, stuurbekrachtiging, en geventileerde schijfremmen.

1886 – 1893 Benz Patent Motorwagen

Het zou zonde zijn als we de eerste auto die bij Mercedes werd gemaakt, niet zouden voorstellen. De Benz Patent Motorwagen 1886 – 1893 is de eerste auto die door een verbrandingsmotor werd aangedreven. In tegenstelling tot de huidige auto’s had dit voertuig drie wielen, een zwengel om te sturen en een zitbank.

1967 -1971 280SL Pagode

Als u een fan bent van roadsters, dan zult u weg zijn van de 280SL Pagode. Dit is een van de mooiste auto’s ooit gebouwd. Zijn naadloos design en aandacht voor detail waren op een ander niveau. Bovendien beschikt hij over meerdere opmerkelijke kenmerken, zoals een 2,8-liter 6-cilinder lijnmotor en wieldoppen in carrosseriekleur.

1936 – 1940 540K

Als u op de meest glamoureuze evenementen in de wereld bent geweest, dan bent u deze auto misschien wel eens tegengekomen. De 540k is een van de meest unieke en mooie auto’s aller tijden. Dat is de reden waarom hij een fortuin opbrengt op de doorverkoopmarkten. Deze iconische auto is ook krachtig, want hij wordt geleverd met een 5,4-liter rechte 8-cilinder motor die tot 180 pk levert.

  Wat is Brabus voor Mercedes-Benz?

1991 – 1994 500E

Een van de meest betrouwbare Mercedes-Benz modellen aller tijden is de 1991 – 1994 Mercedes 500E. Handgebouwd door Porsche, is deze auto niet alleen krachtig maar ook betrouwbaar. Bovendien wordt hij op de doorverkoopmarkt duur betaald, wat hem tot een van de meest begeerde auto’s ter wereld maakt.

2004 CLS-Klasse

U vraagt zich misschien af wat een auto uit 2004 in deze lijst doet? Hoewel deze auto nog geen 25 jaar meegaat, wordt hij toch beschouwd als een van de Mercedes-klassiekers. Dankzij zijn uitstekende design dat andere concurrenten heeft gedwongen om coupes te maken om met hem te concurreren.

G-Klasse

Natuurlijk is onze lijst onvolledig zonder de beroemde G-Klasse. Sinds zijn productie in 1976 heeft de G-Wagon zijn design behouden met een paar aanpassingen. Deze krachtige SUV is gebouwd voor militair gebruik en is een van de beste terreinauto’s op de markt.

FAQ

Wat is de beste klassieke Mercedes-Benz?

Zonder twijfel is de beste klassieke Mercedes de 300SLGullwing. De Gullwing-deuren op deze auto maakten hem populair en het blijft een van de beste en meest betrouwbare Mercedes-modellen aller tijden. Alles wat je hoeft te doen is om te kiezen tussen de roadster en coupe opties.

Is een oldtimerverzekering goedkoper dan een gewone auto?

Ja, klassieke auto verzekering is goedkoper dan die van een gewone auto. Verzekeringsmaatschappijen geven lagere premies aan eigenaren van klassieke auto’s omdat ze weten dat deze auto’s niet vaak worden gereden. Bovendien rijden eigenaars van klassieke auto’s zelden met hun auto, zodat de kans klein is dat ze een claim indienen.

  Beste auto luchtverfrissers voor Mercedes

Hoe oud is een klassieker?

Een klassieker moet minstens 20 tot 40 jaar oud zijn. Dit kan echter variëren naargelang de betekenis van de auto. Niettemin classificeren verzekerings- en registratiemaatschappijen auto’s die meer dan 20 jaar bestaan als klassiekers.

Om aan dit criterium te voldoen, eisen verzekeringsmaatschappijen echter dat een auto zijn echte ontwerp en specificaties heeft.

Wat is het verschil tussen klassieke en antieke nummerplaten?

Het belangrijkste verschil tussen klassieke en antieke platen is dat klassieke auto’s zijn 20 tot 40 jaar oud, terwijl antieke auto’s zijn die gemaakt zijn voor 1975. Dus, alle auto’s die 40 + jaar zijn antieke auto’s, terwijl die tussen 20 en 40 jaar zijn klassieke auto’s.

Samenvatting

Met zoveel Mercedes klassiekers op de markt, is het kiezen van de beste Mercedes klassiekers niet eenvoudig. Maar met de bovenstaande lijst kunt u een klassieke auto kiezen die u het meest aanspreekt. De beste Mercedes klassiekers zijn de 300SL Gullwing, 600 Pullman Landulet, 500E, en 540K modellen.

De meeste van de klassieke auto’s die we hierboven hebben genoemd onderscheiden zich van de rest door hun ontwerp, functies, of gebeurtenissen in die tijd. Merk op dat de meeste Mercedes oldtimers vrij duur zijn om te verwerven.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts