Welke Porsche heeft meer dan 2 zitplaatsen?

Welke Porsche heeft meer dan 2 zitplaatsen?

Porsche is een premium sportwagenmerk dat al sinds 1949 de beste auto’s ter wereld maakt, maar welke Porsche heeft meer dan 2 zitplaatsen? De eerste 2+2 sportwagen die Porsche introduceerde was de 911. Deze wordt nog steeds gemaakt en is tot op heden het meest begeerde en iconische Porsche model.

De eerste “echte” vierzitter van Porsche was de Cayenne SUV die in het begin van de jaren 2000 werd geïntroduceerd. De Porsche Panamera volgde een paar jaar later, en de Porsche Macan werd voor het eerst geïntroduceerd in 2015. Een paar jaar geleden introduceerde Porsche ook hun allereerste volledig elektrische auto, de Taycan, die ook een vierzitter met vier deuren is.

Hoewel de 911 technisch gezien vier zitplaatsen biedt, waren de achterstoelen van de 911 nooit echt bedoeld voor passagiers omdat ze te krap zijn. De Cayenne, Panamera, Taycan, en de Macan zijn ruim genoeg om gemakkelijk plaats te bieden aan vier volwassenen en kan worden beschouwd als echte vier-zits Porsche modellen.

Sommige rapporten suggereren zelfs dat Porsche binnenkort een full-size vlaggenschip zeven-zits luxe SUV gaat onthullen om te concurreren met de BMW X7 en de Mercedes Benz GLS-Klasse.

Porsche SUV’s – De Cayenne en de Macan

Zoals in het begin vermeld, de Porsche Cayenne en de Porsche Macan zijn twee vier-zits auto’s die echt plaats bieden aan vier volwassenen zonder problemen. De Cayenne is de grootste SUV van Porsche, wat betekent dat hij ook ruimer is dan de Macan. De Cayenne is verkrijgbaar in twee varianten, een meer reguliere SUV, of een Coupe SUV met een aflopende daklijn.

De Porsche Cayenne begint bij 72.000 dollar voor het instapmodel, terwijl het duurste, meest exclusieve en krachtigste Cayenne-model ooit, de Cayenne Turbo GT, een verbazingwekkende 189.000 dollar kost. De instapmodel Cayenne biedt 335pk, terwijl de Cayenne Turbo GT nog eens 300pk meer biedt. Als u ruimte, nut, stijl en prestaties in een SUV wilt, dan is de Cayenne de juiste keuze.

  Porsche Cayenne Turbo / Turbo S Betrouwbaarheid

Als u echter iets verstandigers wilt, maar bijna net zo praktisch, dan is de Porsche Macan ook een goede optie. De Macan begint bij 57.500 dollar en biedt 261 pk, terwijl het topmodel, de Macan GTS, een prijskaartje van 83.000 dollar en 435 pk heeft.

Beiden zijn praktisch en ruim, maar de Cayenne biedt meer van alles.

Porsche Sedans – De Panamera en de Taycan

Als je meer een sedan type bent, moet je je aandacht richten op de Panamera of de Taycan. De Panamera is een vierdeurs sedan gericht op het combineren van de dynamiek van een 911 met de praktische bruikbaarheid van een echte vlaggenschip vier-deurs sedan. De Panamera begint bij 92.000 dollar voor de 325 pk sterke Panamera.

Het duurste Porsche Panamera-model is de 207.000 dollar kostende Panamera Turbo S E-Hybrid met 690 pk. De Panamera is ook verkrijgbaar als sedan of als Sport Turismo, waarbij de nadruk ligt op praktische bruikbaarheid en de Panamera tot een uiterst praktische gezinsauto maakt.

Als je echter iets moderners wilt, is de Porsche Taycan de modernste, nieuwste en waarschijnlijk meest besproken Porsche van dit moment. De Taycan begint bij 87.000 dollar voor het 402 pk sterke instapmodel, terwijl de top-troef Taycan Turbo S Cross Turismo 190.000 dollar kost en daarmee de duurste EV van Porsche is.

  Wat is beter Porsche Boxster of Cayman?

Deze twee zijn allebei echte vierzits, vierdeurs auto’s die uitblinken in familie-vervoer taken. Als u een sedan verkiest boven een SUV, zijn deze twee auto’s uw beste keuze.

Porsche 911 – Een 2+2 vierzitter

Zoals in het begin vermeld, is de Porsche 911 technisch gezien ook een vierzitter, ook al zijn de achterzetels van de 911 niet zo bruikbaar. De meeste 911-eigenaars gebruiken de achterbank alleen in noodgevallen voor korte ritten, want wie langer is dan 1,80 meter, zal het er moeilijk mee hebben.

De Porsche 911 begint bij 101.200 dollar en biedt 380 pk, terwijl de Turbo S, die het neusje van de zalm is, 207.000 dollar kost in coupévorm en bijna 220.000 dollar in cabriovorm. Het goede aan de 911 is dat hij in een paar verschillende varianten verkrijgbaar is, een coupé, een Targa, een speedster, of een gewone cabriolet.

De minst ruime van deze is ongetwijfeld het Targa model, omdat de achterruit veel te veel in de ruimte van de achterbank dringt. De meest comfortabele vierzitter van de Carrera is waarschijnlijk de cabriolet, omdat die u onbeperkte hoofdruimte biedt.

FAQ Sectie

Welke Porsche heeft slechts 2 zitplaatsen?

Er zijn heel wat Porsches met slechts 2 zitplaatsen. De Porsche Boxster/Cayman is uitsluitend met twee zitplaatsen verkrijgbaar, de 918 Spyder is een 2-zitter en de Carrera GT is een 2-zitter. De waarheid is dat de meeste Porsche modellen 2-zitters zijn omdat Porsche pas met de lancering van de Cayenne is begonnen met het aanbieden van mainstream auto’s met vier zitplaatsen.

De enige 2-zits modellen die Porsche momenteel aanbiedt zijn de Boxster en de Cayman, wat betekent dat Porsche momenteel vijf 4-zits auto’s aanbiedt en slechts twee 2-zits auto’s.

  Moet ik een Porsche Cayman kopen?

Welke Porsche vierzitter is het beste?

Dat hangt af van wat u van een auto verlangt. Als u een dynamische rijervaring verkiest en u niet te veel geeft om de achterbank, is de 911 de beste. Wil je het goedkoopste, maar toch door en door begeerlijke model, dan is de Macan de perfecte keuze, want hij voelt van binnen en van buiten aan als een echte Porsche.

Voor wie de voorkeur geeft aan transcontinentale reizen in uiterste stijl, comfort en uitmuntendheid, zijn de Panamera of de Taycan de beste. En als u een grote SUV wilt die alles aankan, dan is de Cayenne de beste.

Waarom biedt Porsche zoveel vierzitters aan?

De meeste mensen denken dat vierzits Porsches niet zijn waar Porsche om bekend staat, en dat is ook zo, maar de Porsche Cayenne heeft het merk vrijwel gered omdat hij zo goed verkocht. Daarom biedt Porsche veel auto’s met vier zitplaatsen aan, omdat mensen dat willen. De Panamera, de Cayenne en de Macan zijn sowieso de drie best verkochte Porsches.

Ook al is Porsche in de eerste plaats een sportwagenmerk en is de 911 het belangrijkste model van Porsche, toch worden de Porsche vierzitters links en rechts verkocht omdat men ze verkiest boven krappe 2-zits, 2-deurs sportwagens die maar één ding kunnen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts