Welke SUV heeft de breedste bestuurdersstoel?

De meeste SUV’s zijn tegenwoordig groot genoeg voor de meeste mensen, maar sommige zijn veel ruimer dan andere. Als u een forse bestuurder bent, moet u een auto grondig testen voordat u besluit hem te kopen, want voldoende ruimte is essentieel voor zowel comfort als veiligheid.

SUV’s zijn zowel groot en gemakkelijk om in en uit te stappen, waardoor ze perfect zijn voor de grotere persoon. Naast ergonomie, SUV’s zijn in staat om en on-road, terwijl nog steeds het aanbieden van comfort en technologie. Het is veilig om te zeggen dat SUV’s zijn de meest populaire auto’s op de markt op dit moment.

Het is moeilijk om de perfecte SUV te vinden uit zo’n grote verscheidenheid aan keuzes, maar de 2021 Ford Expedition biedt de breedste bestuurdersstoel met maar liefst 64,9 inch schouderruimte, terwijl de heupruimte op 62,2 inch ligt. De Kia Telluride biedt 61,6 inch schouderruimte voor, terwijl de heupruimte rond de 59 inch ligt.

De BMW X5 biedt ook een schouderruimte van 60 inch voor de bestuurder en de heupruimte voorin bedraagt eveneens ongeveer 59 inch. De Subaru Ascent biedt 61,1 inch schouderruimte voor de bestuurder en 57,7 inch heupruimte voor de bestuurder. De Nissan Pathfinder ten slotte biedt 60,8 inch schouderruimte voor de bestuurder en 58,3 inch heupruimte voor de bestuurder.

Ford Expedition

De Ford Expedition was altijd een van de grootste binnenlandse SUV’s in Noord-Amerika, en als zodanig moest alles aan de Expedition ook groot zijn. De Expedition biedt plaats aan zeven personen als u voor de Max-versie kiest, en daarbij biedt hij ook nog eens heel veel laadruimte.

  Is een BMW SUV een goede auto?

Qua rijgedrag rijdt de Expedition als elke andere full-size SUV, hij is groot, hij is zwaar, en als je van zo’n soort rit houdt, moet je de Expedition zeker overwegen. De technologie en het infotainmentsysteem zijn intuïtief en vrij eenvoudig, wat soms het beste is vanuit het oogpunt van gebruiksvriendelijkheid.

Betrouwbaarheid is ook goed, net als de beschikbaarheid van onderdelen en motoren. De Explorer is een van de beste full-size SUV’s op de markt als je niet bereid bent om een absoluut fortuin te besteden, en vooral zo voor grotere bestuurders.

Kia Telluride

De Kia Telluride is een van de meest interessante SUV’s op de markt op dit moment, omdat het biedt aantrekkelijke styling en technologie tegen een redelijk haalbare prijs. Hoewel velen zouden beweren dat de Kia-badge misschien niet zo aantrekkelijk is als de auto zelf, kan bijna niemand de aandacht ontkennen die de Telluride krijgt.

Achter zo’n geposeerd exterieur biedt de Telluride veel ruimte voor alle soorten en maten, en het is gemakkelijk om het comfortabel te krijgen in de Telluride. De technologie is behoorlijk en een aantal luxe voorzieningen zijn zelfs standaard in de Telluride, maar ze zijn niet zo geavanceerd als je zou denken.

Hoe het ook zij, we kunnen gerust stellen dat de Telluride een van de beste KIA SUV’s ooit is, en gezien zijn populariteit is het waarschijnlijk ook een van Kia’s bestsellers.

BMW X5

Het is de moeite waard om te zeggen dat elke SUV op deze lijst breed genoeg moet zijn voor bijna iedereen, alleen de grootste personen zullen moeite hebben om deze SUV’s te besturen. Als u dus het beste van het beste wilt, moet u bij de BMW X5 zijn.

  Wat is de beste SUV voor een gezin van 6?

Dankzij een relatief rechthoekige vormgeving is BMW erin geslaagd om de X5 van binnen zeer ruim te maken. Dat maakt de X5 zeer aantrekkelijk voor grote mensen en iedereen die op zoek is naar een middelgrote SUV van topklasse.

De BMW X5 is voorzien van vele luxe voorzieningen, zoals hoogwaardig leder en aluminium, een hoogwaardig geluidssysteem, ADAS, gebarenbediening, stemherkenning en nog veel meer.

Subaru Ascent

Als je het gewoon niet erg vindt om te veel geld uit te geven aan een SUV, maar je wilt wel iets dat met gemak 95% kan van wat elke andere SUV op deze lijst kan, dan moet je eens kijken naar de Subaru Ascent. Iedereen weet immers dat Subaru de neiging heeft om te leveren als het gaat om 4×4-voertuigen.

De Ascent is standaard uitgerust met AWD, veel veiligheidstechnologie en biedt een stille, subtiele rit. Het prijsverschil tussen de Ascent en bijvoorbeeld de X5 is echter duidelijk zodra je de deuren opent. De motoren zijn degelijk, maar niet al te krachtig en de zitplaatsen op de derde rij zijn alleen bruikbaar als je 1,80 m lang bent.

FAQ Sectie

Welke SUV biedt de grootste ruimte achterin?

De meeste SUV’s zijn gebouwd voor mensen die ze willen besturen, maar er zijn een paar SUV’s die ook veel ruimte bieden voor de achterpassagiers. De eerder genoemde Nissan Pathfinder is er daar een van, dankzij 41,7 inch beenruimte op de tweede rij is de Pathfinder een ruime SUV.

  Moet ik nu een elektrische auto kopen of wachten?

De Hyundai Palisade en de Kia Telluride zijn gebouwd op een gedeeld platform, en als zodanig bieden ze dezelfde binnenafmetingen met 42,4 inch voor de beenruimte op de tweede rij. De onbetwiste kampioen van de beenruimte op de tweede rij is echter de LWB Range Rover Vogue die maar liefst 46,8 inch biedt.

Welke SUV biedt de grootste laadruimte?

Praktisch is belangrijk. Of u nu met het hele gezin op vakantie gaat, of een eenzame avonturier bent die regelmatig verschillende fietsroutes aflegt, een grote laadruimte is altijd welkom. Vooral als een SUV uw enige auto is, en voor de meeste mensen is dat zo.

Kijk dan zeker eens naar de Chevy Suburban, want die biedt 72,6 kubieke centimeter ruimte achter de tweede rij en maar liefst 144,7 centimeter als je alle stoelen neerklapt. De GMC Yukon heeft ook deze afmetingen. De Cadillac Escalade biedt een maximale laadcapaciteit van 142 inch en 94,1 inch achter de 2e rij.

Welke SUV is het beste voor lange mensen?

De beste SUV voor lange mensen is de Toyota Highlander dankzij een indrukwekkende 44,2 inch beenruimte voor en 40,7 inch hoofdruimte voor. Naast de Highlander is ook de Subaru Legacy een goede optie omdat hij 40 centimeter hoofdruimte en 42,9 centimeter beenruimte biedt.

Het is vermeldenswaard dat de meeste huidige SUV’s zijn groot genoeg voor de meeste lange mensen en grote mensen in het algemeen. Automakers vinden slimme manieren om de binnenruimte te vergroten met elke nieuwere generatie.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts