Welke SUV heeft de minste problemen?

Betrouwbaarheid is misschien wel de belangrijkste factor bij de aanschaf van een gebruikte of nieuwe auto. Een auto kan nog zo waardevol zijn, veel mogelijkheden bieden of zelfs tot de top van zijn klasse behoren, maar zonder betrouwbaarheid kan van geen van deze zaken naar behoren worden genoten.

SUV’s zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen, waardoor ze ongeacht het merk zeer gewild zijn. Als je dus een populaire SUV combineert met superieure betrouwbaarheidsresultaten, dan heb je aantoonbaar een perfecte auto voor het moderne tijdperk.

Hoe het ook zij, zo’n SUV moet nog steeds boven de massa uitsteken als het gaat om vele andere factoren ook. Als u een ongelooflijk betrouwbare SUV van een ongelooflijk betrouwbaar merk wilt, is de Toyota 4Runner de manier om te gaan, omdat deze robuust ogende SUV zowel raffinement als betrouwbaarheid biedt.

De Lexus RX crossover is ook een ongelooflijk betrouwbare SUV, maar is meer gericht op luxe en stijl. De Subaru Forester Crossover is een prijsgeoriënteerde SUV die toch een verbazingwekkende betrouwbaarheid biedt. Tot slot, zorg ervoor om te controleren of de Nissan Armada of de Lexus GX als je wilt een betrouwbare grote SUV.

Toyota 4Runner – Technologie en nut verpakt in een betrouwbaar platform

Het komt niet als een verrassing dat een Toyota begint een “best-of” betrouwbaarheid lijst, omdat Toyota bekend staat voor het maken van zeer betrouwbare SUV’s voor decennia nu. Vrijwel geen enkele SUV heeft zo’n grote aanhang verworven omdat hij superieure terreincapaciteiten en betrouwbaarheid biedt, want terreinrijden is niet vriendelijk voor moderne SUV’s.

  Kan het zonnedak open op de snelweg?

Het sterke punt van de 4Runner is zonder twijfel de motor die met gemak een paar honderdduizend kilometer kan rijden met slechts regelmatig onderhoud. De 4Runner is uitgerust met AWD, wat betekent dat hij in bijna alle omstandigheden uitstekend presteert. Tenslotte staan Toyota SUV’s erom bekend dat ze hun waarde behouden wanneer het tijd is om de auto te verkopen.

Lexus RX – Stijl, betrouwbaarheid en luxe

Zowel Toyota als Lexus staan bekend om het aanbieden van superieure betrouwbare auto’s, maar het verschil is dat Lexus zowel luxe als betrouwbaarheid biedt, wat exponentieel moeilijker is om te doen. Zowel de 4Runner als de RX zijn even betrouwbaar volgens meerdere online bronnen, maar zoals vermeld, biedt de RX veel meer dan de 4Runner.

Als je dus een luxueuzere SUV wil, maar toch niet wil inboeten aan betrouwbaarheid, dan moet je voor de RX gaan. Aan de andere kant, als je vooral aangetrokken tot utilitaire SUV’s en je wilt dat ze een lange tijd meegaan, zeker te overwegen de 4Runner.

Subaru Forester – Beste betrouwbaarheid waarde verhouding SUV die er is

Hoewel zowel de 4Runner als de RX ongeveer 1 gerapporteerd probleem per 1000 voertuigen hebben, is de Subaru Forester nog beter, omdat hij een incidentie van 0,00094 per 1000 voertuigen heeft, wat hem de meest betrouwbare SUV maakt die er is, met een behoorlijke marge.

Naast superieure betrouwbaarheid, is de Forester ook veelbelovend als het gaat om veiligheid en betaalbaarheid. De 4Runner en de RX overtreffen de Subaru echter op het gebied van reparatiekosten, omdat de problemen die bij de Forester zijn gemeld aanzienlijk ernstiger zijn, ook al zijn ze veel zeldzamer.

  Is een zwarte auto heter dan een witte auto?

Nissan Armada – Hoogst voorspelde betrouwbaarheidsscore van alle 2021 SUV’s

De Nissan Armada staat ook in de meeste betrouwbaarheidsgrafieken omdat hij over de hele linie een superieure betrouwbaarheid biedt. Naast het feit dat het een van de meest betrouwbare full-size 7-zits SUV’s is die er zijn, is de Armada niet bepaald een luxe auto.

De Armada heeft echter wel een relatief betaalbaar prijskaartje voor een grote SUV, waardoor het een geweldige gezinsauto is. Bovendien is veiligheid ook een sterk punt van de Armada, net als de vele comfort- en technologievoorzieningen die standaard aanwezig zijn.

Lexus GX – Een betrouwbare full-size luxe SUV

Zoals eerder gezegd, staan Lexus SUV’s voortdurend aan de top van de meeste betrouwbaarheidstabellen die er zijn, en de full-size GX SUV is niet anders. Dit huidige model is al wat op leeftijd, maar dat betekent niet dat de GX niet meer begeerlijk is.

Omdat hij aan het einde van zijn levensduur is, betekent dat ook dat alle problemen voor de latere modellen zijn weggewerkt. Bovendien is de GX standaard voorzien van veel extra’s, zoals hulp bij kruisend verkeer achter, voetgangersdetectie, lane keep assist, automatisch remmen, dodehoekbewaking en nog veel meer.

FAQ Sectie

Zijn SUV’s betrouwbaarder dan sedans?

Dat hangt af van het merk en model van de SUV waarin u geïnteresseerd bent, maar al bij al zijn SUV’s duurzamer dan de meeste sedans die er zijn. Bovendien zijn SUV’s ontworpen om meer uitdagend terrein aan te pakken vanaf het begin, waardoor ze duurzamer zijn.

  Helpt vierwielaandrijving in de regen?

Omdat SUV’s steeds populairder worden, verleggen autofabrikanten hun prioriteiten naar SUV’s en crossovers, wat betekent dat ze graag superieure SUV’s willen aanbieden. Goed onderhoud is echter essentieel voor elk type auto, want zonder dat is geen enkele auto betrouwbaar.

Zijn SUV’s veiliger dan auto’s?

Ja, SUV’s zijn aanzienlijk veiliger dan de meeste auto’s, omdat ze gebouwd zijn voor veeleisende omgevingen, waardoor ze stijver en zwaarder zijn. Bij een botsing is het dus veel veiliger om in een SUV te zitten omdat ze zwaarder en groter zijn dan de meeste auto’s die er zijn.

Volgens een paar studies, je bent 50% minder kans om te sterven in een crash als je in een SUV in plaats van in een gewone auto. Hoe dan ook, het hangt allemaal af van de specifieke kenmerken, dus zorg ervoor dat u nooit beknibbelt op de veiligheid bij de aankoop van een nieuwe auto.

Hoe kan ik de betrouwbaarheid van mijn auto verhogen?

Om de betrouwbaarheid van uw auto te verhogen, moet u uw auto volgens de aanbevelingen van de constructeur onderhouden. U moet zich ook concentreren op een meer koele benadering van het rijden, wat betekent dat u niet agressief moet optrekken of afremmen.

Los alle problemen onmiddellijk op zodra u ze opmerkt en kies altijd voor originele onderdelen. U moet ook alle vloeistoffen regelmatig controleren en vervangen en er altijd voor zorgen dat de auto schoon is en goed wordt onderhouden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts