Welke SUV is beter – Cadillac of Mercedes?

Als u op zoek bent naar een luxe SUV van hoge kwaliteit, is de kans groot dat u al in aanraking bent gekomen met de SUV’s van Cadillac en Mercedes. Maar welke luxe SUV moet je kiezen tussen Cadillac en Mercedes?

Mercedes SUV heeft een lichte voorsprong op Cadillac SUV. Daarom zijn Mercedes SUV’s iets beter dan Cadillac SUV’s. Niettemin, als u op zoek bent naar een betaalbare luxe SUV, is Cadillac iets goedkoper dan Mercedes. Maar als u een SUV met luxe en high-tech functies wilt, dan is Mercedes de beste optie.

Om u te helpen een makkelijke keuze te maken tussen Cadillac en Mercedes SUV’s, hebben we een aantal modellen van beide merken vergeleken. Deze zijn als volgt:

2021 Mercedes-Benz GLE 350 VS 2021 Cadillac XT5

Kiezen tussen Mercedes GLE 350 en Cadillac XT5 is een lastige keuze. Beide voertuigen onderscheiden zich van de meeste SUV’s op de markt. Beginnend met het uiterlijk, de GLE 350 ziet er aantrekkelijker uit dan de Cadillac XT5 SUV.

Als het op prijs aankomt, de Cadillac XT5 gaat voor ongeveer $44.000, terwijl de Mercedes Cadillac XT5 gaat voor ongeveer $54.000. De XT5 is dus iets goedkoper dan de GLE 350 SUV. Bovendien is de GLE 350 groter en kan zelfs tot 7 passagiers herbergen, terwijl de XT5 slechts plaats biedt aan 5 passagiers.

De Mercedes-Benz GLE 350 SUV wordt geleverd met een 2,0-liter inline-4 turbomotor met een 9G Tronic 9-traps automatische transmissie. De auto kan in 7,1 seconden van o naar 60 km/u accelereren. Terwijl de Cadillac XT5 een 2,0-liter turbo 4-cilinder motor heeft met een 9-traps automatische transmissie.

2020 Mercedes-Benz GLS VS 2020 Cadillac Escalade

Als je een grotere en meer geavanceerde SUV van Mercedes en Cadillac wilt, zijn de GLS en Escalade modellen de manier om te gaan. Het Mercedes-Benz GLS-model heeft een basisprijs van 75.950 dollar, terwijl de Cadillac Escalade een vanafprijs heeft van 75.195 dollar. Beide zijn dus bijna aan elkaar gewaagd.

  Wat is de beste Mercedes voor lange bestuurders?

Beide auto’s zijn uitgerust met een krachtige V8-motor. Bovendien hebben ze een fraai uiterlijk met moderne en pluche interieurs. Ze verbruiken echter ook veel brandstof en hebben een zitplaatscapaciteit van 7. Merk op dat de GLS is uitgerust met een AWD-systeem, terwijl de Escalade wordt geleverd met een vierwielaandrijvingssysteem.

Welk merk is beter – Cadillac of Mercedes?

Uiterlijk

Het eerste wat ieder mens opvalt aan een auto is het uiterlijk. Zowel Mercedes als Cadillac beschikken over enkele van de best ontworpen voertuigen op de markt. De uiteindelijke keuze zal dus afhangen van de smaak en voorkeur van de koper.

Als het gaat om de afwerking van het interieur, heeft Mercedes een meer verfijnd interieur met betere functies. Mercedes infotainment functie is een van de beste op de markt. Toch zit Cadillac er niet ver naast, want ook die heeft een mooi en geavanceerd interieur. Het is zelfs ruimer dan Benz.

Prestaties

Op het vlak van prestaties heeft Mercedes een streepje voor op Cadillac. De meeste Mercedes modellen zijn uitgerust met superieure motoren die veel beter presteren dan Cadillac. En als het gaat om Mercedes AMG varianten, hun prestaties zijn over de hitlijsten in vergelijking met Cadillac.

Veiligheid

Veiligheid is zeer belangrijk bij de keuze van een luxe wagen. Het goede nieuws is dat beide auto’s veiligheid bieden aan hun inzittenden. Cadillac kan bogen op functies zoals lane change alert, safety seat alert, lane keep assist met lane departure warning, surround vision, en pedestrian parking.

  Is een Mercedes SUV duur in onderhoud?

Aan de andere kant biedt Mercedes ook een aantal van de beste veiligheidsvoorzieningen, waaronder dodehoekassistent, actieve parkeerassistent, attentie-assistent, Mercedes-Benz noodoproepdienst en LED-dagrijlichten en achterlichten. Dus welk merk u ook kiest, u kunt zich ontspannen in de wetenschap dat ze veilig zijn.

Technologie

Mercedes komt natuurlijk met betere technologie dan Cadillac. Mercedes heeft in de loop der jaren een leidende rol gespeeld in de meeste belangrijke autotechnologieën. Toch heeft Cadillac ook een aantal high-end functies die de ervaring van de bestuurder verbeteren, zoals de standaard super cruise.

Andere geavanceerde technologische voorzieningen die Cadillac biedt zijn onder meer een attentiesysteem voor de bestuurder, een infotainmentsysteem op de achterbank met 10-inch schermen en 4G LTE Wi-Fi-hotspot. Terwijl Mercedes ook uitzonderlijke functies biedt zoals Apple CarPlay, COMAND-systeem, draadloos opladen en een dubbel 12,3-inch centraal display.

Prijs

Prijstechnisch is Cadillac de meer betaalbare auto. Hoewel Cadillac is samengesteld uit high-end functies, is de auto veel goedkoper dan Mercedes. Dus, als u wat geld wilt besparen maar toch wilt genieten van een luxueuze rit, zal Cadillac aan uw wensen voldoen.

FAQ

Is Cadillac beter dan Mercedes?

Nee, Cadillac is niet beter dan Mercedes. Over het algemeen kan Mercedes bogen op superieure technologie, prestaties, comfort en zelfs betrouwbaarheid op lange termijn. Ondanks dat Cadillac een uitstekende luxe auto is, schiet het nog steeds tekort in vergelijking met Mercedes of andere populaire Duitse luxe merken zoals Audi en BMW.

Echter, als u op zoek bent naar een enigszins betaalbare luxe auto met verbazingwekkende functies, kan de Cadillac een uitstekende keuze zijn. Cadillac is iets goedkoper dan Mercedes, maar ze beschikken niet over betere eigenschappen dan die van Mercedes.

Welk merk biedt betrouwbaardere SUV’s – Cadillac of Mercedes?

Volgens consumentenrapporten is Cadillac een van de minst betrouwbare luxe automerken op de markt. Wat meer is, Cadillac Escalade is een van de slechtste betrouwbare auto’s en het ervaart verschillende problemen. Hoewel Mercedes niet erg betrouwbaar is, is het toch iets betrouwbaarder dan Cadillac.

  Kan de grille van een Mercedes worden vervangen?

Is Cadillac een luxemerk?

Ja, dat is het. Cadillac is één van Amerika’s twee bonafide luxemerken. Dit merk valt onder General Motors, dat in de loop der jaren naam heeft gemaakt. Cadillac biedt SUV’s, crossovers en sportieve sedans. Daarom hebben kopers van luxe auto’s veel opties om uit te kiezen.

Welk merk is duurder – Cadillac of Mercedes?

Natuurlijk, het is Mercedes. Dit is te verwachten aangezien Mercedes superieure voertuigen heeft dan Cadillac. Mercedes voertuigen beschikken over high-tech engineering en uitzonderlijke ontwerpen dan Cadillac. Bovendien zijn hun AMG-modellen krachtiger en beter uitgerust dan de meeste Cadillac-modellen.

Welke auto is het duurst in onderhoud – Cadillac of Mercedes?

Mercedes-Benz en Cadillac zijn luxewagens. Daarom zijn de onderhoudskosten van beide merken vrij hoger in vergelijking met standaard auto’s, zoals Toyota. Toch is Mercedes-Benz nog iets duurder in onderhoud dan Cadillac. Maar het verschil is niet zo groot.

Samenvatting

Zowel Mercedes als Cadillac maken enkele van de beste luxe SUV’s op de markt. Deze SUV’s verschillen echter in prijs, prestaties en betrouwbaarheid. Cadillac is goedkoper dan Mercedes, waardoor het ideaal is voor mensen met een budget. Daarentegen zijn Mercedes SUV’s betrouwbaarder, comfortabeler, en presteren beter dan Cadillac.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts