Welke tweedehands auto’s hebben de meeste veiligheidsvoorzieningen?

Wanneer u in de positie bent om een nieuwe auto te kopen, moet u ervoor zorgen dat u veiligheid als een van uw belangrijkste aandachtspunten opneemt. Software-oplossingen voor de veiligheid van auto’s, gecombineerd met een slim productontwerp, hebben de laatste twee decennia heel wat verbetering te zien gegeven en u moet hieraan zeker voorrang geven bij de aankoop van een nieuwe auto.

Gezien het feit dat er veel gebruikte auto opties beschikbaar zijn op de huidige markt, kan het moeilijk zijn om te weten welke uit te kijken. Om uit te vinden, moet u dit artikel te lezen, want het is nooit een goed idee om te beknibbelen op vitale auto veiligheidsvoorzieningen en oplossingen moderne auto’s bieden.

Als u wilt dat een compacte SUV die toonaangevende veiligheidsvoorzieningen biedt, moet u zeker kijken naar de 2016 Hyundai Tucson. Als grote SUV’s zijn meer van uw kopje thee je zou moeten overwegen de 2016 Volvo XC90 omdat deze Zweed wordt hoog aangeschreven als een van de veiligste grote auto’s op de tweedehands markt.

De 2016-2017 Honda Accord is een klasse leider als het gaat om veilige sedans terwijl de 2016 Lexus ES350 ook een klasse leider is als het gaat om premium sedans. Tot slot, als u een gebruikte grote pick-up truck met superieure veiligheid geloofsbrieven wilt, moet u zeker kijken naar de 2017 Honda Ridgeline.

2016 Hyundai Tucson – De 2016 IIHS Top Safety Pick+ compacte SUV

Nieuwe Hyundai modellen staan bekend om veel waar voor het geld te bieden en de 2016 Hyundai Tucson is niet anders. Gezien het feit dat het kost minder dan $ 20k, terwijl ook het aanbieden van veel ruimte, een betrouwbaar platform, en grote efficiëntie, de Tucson is zeker de moeite waard een kijkje nemen op.

  Wat zijn de beste SUV's qua veiligheid en betrouwbaarheid?

De Hyundai Tucson combineert een veilig platform ontworpen om een verscheidenheid van verschillende crashes te weerstaan, ongeacht de situatie. Als je dat combineert met een groot aantal geavanceerde rijhulpsystemen is het geen wonder dat de 2016 Tucson een van de veiligste compacte SUV’s in de geschiedenis van IIHS werd op het moment van testen.

2016 Volvo XC90 – De 2016 IIHS Top Safety Pick + mid-size SUV

De 2016 Volvo XC90 is een geweldige all-around SUV, ongeacht hoe je het bekijkt, want het biedt luxe, comfort en veiligheid tegen een welverdiende prijs. U kunt een te krijgen op het midden $ 20k tot hoge $ 20k prijsklasse met alle veiligheid toeters en bellen die het een van de veiligste mid-size SUV’s in de laatste tien jaar of zo te maken.

De Volvo combineert ook superieure engineering met tal van geavanceerde software veiligheidsvoorzieningen die het de IIHS 2016 Top Safety Pick +, dat is de hoogste rang een auto kan krijgen in deze tests. Naast het feit dat veilig en goed geprijsd, de XC90 ook straalt verfijning zowel binnen als buiten.

2016-2017 Honda Accord – De 2016 IIHS Top Safety Pick + middelgrote sedan

Voortzetting van het thema van de industrie toonaangevende veiligheid in zowel engineering en software afdelingen, de 2016-2017 Honda Accord was ook een van de hoogste-rated auto’s in de geschiedenis van IIHS testen op het moment, omdat het combineert hedendaagse technologie met decennia ter waarde van crashtests en de algemene veiligheid verbeteringen.

Je kunt er ook een krijgen voor ver onder de $ 20k, waardoor deze generatie van de Accord de beste koop is om veel verschillende redenen. Naast het feit dat een superieur veilige sedan, de Accord is ook een van de meest betrouwbare en efficiënte auto’s uit zijn segment, wat betekent dat je gewoon niet fout kan gaan met de Honda Accord.

  Is het goedkoper om de olie te laten verversen bij een autodealer?

2016 Lexus ES350 – De 2016 IIHS Top Safety Pick+ middelgrote luxe sedan

Lang voorbij zijn de dagen dat je moest kiezen tussen betrouwbaarheid en luxe bij het kopen van een gebruikte premium auto, want de 2016 Lexus ES350 is zowel luxe als betrouwbaar. Het beste aan de Lexus ES350 is echter dat hij ook wordt geleverd met tal van veiligheidssoftware-oplossingen die hem tot een van de hoogst beoordeelde luxe auto’s van 2016 maken.

U kunt een geweldig exemplaar in het midden van $ 20k prijscategorie, die de ES350 maakt een waardige overweging voor degenen die willen een veilige rij-ervaring zonder in te boeten zowel betrouwbaarheid en luxe.

2017 Honda Ridgeline – De 2017 IIHS Top Safety Pick+ vrachtwagen

Om de lijst van de veiligste en technologisch meest ingepakte tweedehands auto’s op de markt af te ronden, gaan we een kijkje nemen bij de 2017 Honda Ridgeline pick-up truck. De Ridgeline won ook het IIHS Top Safety Pick+ cijfer wat hem de veiligste pick-up truck maakt en de enige truck die op dat moment het Top Safety Pick+ cijfer gaat.

Dit komt omdat de Ridgeline software veiligheidsoplossingen combineert met een gesofisticeerd platform dat zowel voor comfort als veiligheid ontworpen is. Dit is de reden waarom veel mensen geloven dat de Honda Ridgeline is de beste all-around truck voor dat tijdperk.

FAQ Sectie

Wat betekent het wanneer een auto de Top Safety Pick+ IIHS rating krijgt?

De Top Safety Pick+ IIHS rang is enkel weggelegd voor auto’s uit een bepaald segment die toonaangevend zijn op het gebied van veiligheid. Om deze classificatie te krijgen, moet een auto zowel superieure technische veiligheidsoplossingen als superieure softwarematige veiligheidsoplossingen combineren.

  Beste supercars voor lange bestuurders

Dit betekent dat deze auto’s zo veilig zijn als moderne auto’s maar kunnen zijn. Ook al worden er meerdere Top Safety Pick+ gradaties gegeven over meerdere verschillende auto’s in één segment, het gaat slechts om een handvol van de beschikbare auto’s uit één segment.

Zijn softwarematige veiligheidsvoorzieningen de moeite waard?

De meeste auto’s worden tegenwoordig aangeboden met geavanceerde softwarematige systemen om botsingen te voorkomen en te vermijden, maar deze maken meestal deel uit van dure extra pakketten. Het is dan ook de vraag hoe noodzakelijk deze systemen zijn voor de algemene veiligheid van de auto.

Al bij al zijn deze systemen inderdaad de moeite waard omdat ze een extra laag van veiligheid in de auto toevoegen die niet kan worden gehad op auto’s zonder hen.

Wat is het belangrijkste aspect van veilig rijden?

Het belangrijkste aspect van veilig rijden is dat de bestuurder zijn volledige aandacht op de weg en op de voorwerpen en mensen rondom hem heeft gericht. Dit betekent dat nu zelfs de meest geavanceerde systemen op de markt kunnen voorkomen dat iemand een ongeval krijgt als hij niet goed oplet.

Naast de menselijke factor zijn voorzieningen zoals airbags, veiligheidsgordels en effectieve kreukelzones in de auto nog steeds de belangrijkste aspecten van een veilige rit.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts