Welke tweedehands auto’s moet u NIET kopen?

Een tweedehands auto kopen kan u veel geld besparen. Maar als u de verkeerde tweedehands auto kiest, kunt u er uiteindelijk spijt van krijgen omdat u meer tijd in de garage doorbrengt dan op de weg. Dus, voordat u uw zuurverdiende geld uitgeeft aan een auto, is het goed om te weten welke gebruikte auto’s u moet vermijden.

De slechtste gebruikte auto’s zijn Fiat 500, Mini Cooper, Jeep Wrangler, Dodge Journey, en Ford Focus. Deze auto’s zijn niet betrouwbaar en veel betrouwbaarheid ratingbureaus hebben ze beoordeeld als enkele van de slechtste auto’s om te bezitten. Daarom, voordat u koopt een van deze auto’s, denk twee keer na!

De meeste mensen kopen tweedehands auto’s omdat ze zich geen nieuwe kunnen veroorloven. Integendeel, anderen kopen tweedehands auto’s voor hun tieners of beginnende bestuurders. Maar als de gebruikte auto niet betrouwbaar is, zal dit een verspilling van tijd zijn omdat het bespaarde geld zal worden verspild in de garage aan reparatie en onderhoud.
Hier zijn de te vermijden tweedehands auto’s:

Fiat 500

Het voertuig dat bovenaan onze lijst van de gebruikte auto’s die je moet blijven duidelijk van is de Fiat 500. Fiat-Chrysler heeft ten minste 19 modellen, maar ze presteren allemaal slecht in betrouwbaarheidsbeoordelingen. De 2012 Fiat 500 is de slechtste van allemaal, omdat gebruikers problemen meldden met remmen, ophanging, en elektrische apparatuur.

Dodge Journey

Een ander merk dat populair is voor het leveren van onbetrouwbare auto’s is Dodge. Dit merk heeft ten minste 7 modellen met een benedengemiddelde betrouwbaarheid. Als u op zoek bent naar een Dodge model te kopen, blijf uit de buurt van Dodge Journey en Dodge Challenger. Dodge Journey problemen zijn onder andere problemen met de motor en de ophanging.

Ford Focus

Ford heeft ook verschillende modellen met een benedengemiddelde betrouwbaarheid. De Ford Focus is echter het minst betrouwbare model van Ford. Verrassend genoeg was het de best verkochte auto in 2013, maar problemen met de transmissie deden de verkoop tegen een muur lopen en mensen verloren het vertrouwen in dit model.

  Kan een hybride batterij worden gerepareerd?

Mini Cooper

Mini Cooper is een van de mooiste kleine auto’s op de markt. Ook al is zijn uiterlijk verleidelijk, laat je niet verleiden om je zuurverdiende geld uit te geven aan een tweedehands Mini Cooper. Modellen gemaakt tussen 2007 en 2011 hebben de meeste problemen.

Jeep Wrangler

De Jeep Wrangler is een van de meest opmerkelijke 4X4-voertuigen met een trouwe schare fans. Desalniettemin is deze auto zeer onbetrouwbaar en heeft zelfs een aantal terugroepacties gehad. Bijvoorbeeld, de 2020 Jeep Wrangler had twee terugroepacties. Wat hem onbetrouwbaar maakt is zijn technologie en slechte integriteit van de carrosserie.

Cadillac Escalade

De Cadillac Escalade is een van de minst betrouwbare SUV’s op de markt. Zijn 2015 en 2016 modellen gerangschikt laatste op de meeste betrouwbaarheid ratingbureaus. Enkele van de problemen waarover eigenaars klaagden zijn problemen met de aandrijflijn, de transmissie en carrosserie-onderdelen.

BMW X5

BMW X5 is een van de minst luxe auto’s op de markt. Het 2011 model tot en met 2014 heeft een van de slechtste betrouwbaarheidsbeoordelingen op de markt. Veel voorkomende problemen bij gebruikte BMW X5 auto’s zijn motorproblemen, slechte klimaatregeling en een defect brandstofsysteem.

GMC Yukon

Met een lage betrouwbaarheidsbeoordeling van ongeveer 2,5 op 5, is een gebruikte GMC Yukon een van de auto’s die u beter niet kunt kopen. De vroegste modellen hebben problemen met de airconditioning en het achterlicht. Het laatste model daarentegen werd teruggeroepen omdat er een lijm ontbrak tussen twee lagen van de brandstoftankwand.

  Beste plaats om een tweedehands Mercedes te kopen

Audi A4

Hoewel Audi veel heeft verbeterd in termen van het maken van meer betrouwbare auto’s, is de Audi A4 verlamd door problemen in de meeste van zijn modellen. Het 2014 Audi A4 model is het minst betrouwbaar. Het wordt op de voet gevolgd door de 2007 tot 2011 modellen.

Nissan Pathfinder

De Nissan Pathfinder is een uitzonderlijke SUV voor lange ritten. Dankzij zijn comfortabele stoelen. Op deze SUV kan echter niet worden vertrouwd. Eigenaren van deze auto hebben te maken gehad met airbag defecten en remproblemen. Dus, als u op zoek bent naar een gebruikte auto, kunt u deze SUV beter vermijden.

FAQ

Wat zijn de beste tweedehands auto’s om te kopen?

Na het bekijken van de slechtste tweedehands auto’s om te kopen, is het ook belangrijk om de beste tweedehands auto’s om te kopen te kennen. Als u een betrouwbare tweedehandswagen wilt, zijn dit de auto’s die u moet overwegen te kopen:

  • Honda Fit
  • Mazda MX-5 Miata
  • Honda Civic
  • Toyota Camry
  • Toyota Corolla
  • Volvo XC90

Wanneer is de beste tijd om een tweedehands auto te kopen?

Een tweedehands auto kopen helpt u geld te besparen. Maar door een tweedehands auto op het juiste moment te kopen, bespaart u nog meer geld. Als u veel geld wilt besparen op tweedehands auto’s, moet u overwegen er een te kopen tijdens bepaalde feestdagen zoals Black Friday en Veteran’s day.
Bovendien, het kopen van een auto voor het einde van het jaar of op kerstavond kan u helpen veel te besparen. Ook kunt u overwegen het kopen van een gebruikte auto aan het einde van de maand, en tijdens de maanden januari, februari, maart, november en december. Ten slotte kunt u ook goede deals krijgen wanneer er nieuwe modellen worden uitgebracht.

Waar moet u op letten bij de aankoop van een tweedehandswagen?

Voordat u op een goede deal springt en de verkoper afrekent, is het belangrijk om rekening te houden met deze factoren bij het kopen van een tweedehands auto. Ten eerste, controleer de betrouwbaarheid. Ten tweede, zoek uit of de auto een garantie heeft. Andere dingen om te overwegen zijn het nemen van de auto voor een proefrit, het bezoeken van een monteur voor een checkup, en het bekijken van de geschiedenis van de auto.

  Moet ik een tweedehands Tesla kopen?

Welke kilometerstand is slecht voor een tweedehands auto?

Hoewel de kilometerstand misleidend kan zijn, is hij soms toch belangrijk omdat hij u kan vertellen hoe lang de wagen zal meegaan. Merk op dat de meeste auto’s een levensduur hebben van ongeveer 200.000 mijl. Dus, als u van plan bent om een auto te kopen met meer dan 15.000 mijl per jaar, is deze kilometerstand slecht.
Een goede tweedehands auto moet minstens 10.000 tot 15.000 mijl afleggen. Dus, als de kilometerstand hoger is dan 15.000, kan het worden beschouwd als een hoge kilometerstand, wat niet goed is. Bovendien betekent dit dat de auto niet lang meegaat en sneller dan verwacht ernstige problemen kan ontwikkelen.

Conclusie

Als u in de markt bent voor een tweedehands auto, is het belangrijk om de best gebruikte auto’s te onderscheiden van de auto’s die u beter kunt vermijden. Doet u dit niet, dan zal het u op de lange termijn duur komen te staan. Gebruikte auto modellen zoals Fiat 500, Ford Focus, Jeep Wrangler, Audi A4, Dodge Journey, en Mini Cooper, moeten zoveel mogelijk worden vermeden.
Bij het kiezen van een gebruikte auto, overwegen een met een goede betrouwbaarheid rating. Veel betaalbare en betrouwbare tweedehands auto’s op de markt zullen u niet veel kosten als het gaat om onderhoud.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts