Welke tweedehands SUV moet ik vermijden?

In 1984 kwam Jeep met de Jeep Cherokee XJ, en veel mensen geloven dat dit de allereerste SUV in de geschiedenis is. Sindsdien zijn SUV’s beter en beter geworden, maar sommige hebben het zelfs na tientallen jaren van onderzoek en ontwikkeling laten afweten.

We leven in een SUV tijdperk, dit betekent dat er veel grote SUV opties die er zijn, nieuw of gebruikt. Echter, voordat je uit te gaan en beginnen op zoek naar uw volgende 4×4, zorg ervoor dat u deze overslaan om te leven een gezonder en stress-vrij leven.

Schoppen van de lijst is de 2005 V6 Chevy Equinox, 2008/09 Buick Enclave, en de 2011/2013 Dodge Durango. Verder moet u ook de 2002-2004 Ford Explorer, 2015 Honda CR-V, en heel wat Jeep Cherokee modellen overslaan.

Te beginnen met het gewone 2014/15 model, gevolgd door de 2014/15 Grand Cherokee en de 02/07 Jeep Liberty. Daarnaast moet een 2012-2014 Kia Sorento koste wat kost worden vermeden. Hetzelfde verhaal geldt voor de 2005-2008 Nissan Pathfinder en de 2006-2008 Toyota RAV-4.

2005 V6 Chevy Equinox

De Chevy Equinox lijkt een redelijk goedkoop alternatief voor veel nieuwere compacte SUV’s. Echter, de ’05 generatie aangedreven door een 3.4L V6 is bekend om storingen als gevolg van een defecte koelsysteem. Hoewel het probleem misschien niet al te ernstig lijkt, kan het gemakkelijk de koppakking van de motor opblazen.

Als dit gebeurt, wat het zal, betekent dit dat u waarschijnlijk op zoek bent naar een complete motor revisie of swap, en het is veilig om te zeggen dat een gebruikte 05 Equinox is niet echt een dure auto tegenwoordig voor een motor revisie om enig gevoel te maken. Vermijd het gewoon en bespaar jezelf een hoofdpijn.

  Welk model is de kleinste Mercedes SUV?

2011-2013 Dodge Durango

Een Dodge Durango is een vrij populaire SUV, maar sommige modeljaren moeten koste wat kost worden vermeden. De 2011-2013 Durango wordt geplaagd door een bekende TIPM (Totally integrated power module) probleem dat resulteert in allerlei elektrische problemen en storingen.

Dodge zelfs teruggeroepen een bos van 2011-2013 modellen om precies deze reden, en het beste idee zou zijn om volledig overslaan deze modeljaren. Ook de Durango-modellen van 1999-2000 kunt u beter overslaan, want die waren uitgerust met ongelooflijk onbetrouwbare motoren.

2000-2004 Ford Explorer

We weten allemaal dat een Ford Explorer de neiging heeft om een probleem te hebben, maar het 2000-2004 model is beroemd om een uiterst belabberde transmissie. Volgens een paar gerenommeerde bronnen, zelfs een Ford dealer zei dat zo veel als 10% van deze Explorer modellen zijn gebonden aan transmissie problemen hebben, variërend van harde schakelingen, slippen versnellingen, en vele andere transmissie problemen.

Sommige oudere modellen zijn bekend dat volledig mislukken, en als zodanig, ze moeten allemaal gewoon worden vermeden. Het is zeer moeilijk te rechtvaardigen een complete transmissie revisie na slechts 50-100k mijl. Om heel eerlijk te zijn, een goed in elkaar gezette auto zou zelfs met het dubbele van dat aantal geen vervanging van de transmissie nodig moeten hebben.

2014-2015 Jeep Grand Cherokee

Hoewel Jeep naar verluidt de SUV heeft uitgevonden, lijkt het erop dat ze ergens in de loop der tijd zijn vergeten hoe ze er een moeten maken. In 2014-2015 hebben de al genoemde FCA TIPM-problemen ook de Grand Cherokee geteisterd. De Durango was vooral defect vanwege het TIPM-probleem, maar de Cherokee heeft veel meer problemen dan dat.

Het belangrijkste probleem is de transmissie, omdat sommige Grand Cherokee modellen bekend zijn dat ze gewoon beginnen te rollen, zelfs als ze in de parkeerstand staan. Een paar tragische incidenten hebben plaatsgevonden die zijn gekoppeld aan dit probleem. Daarnaast had de Grand Cherokee ook problemen met op de grond blijven, omdat sommigen van hen erin slaagden op hun dak te belanden.

  Beste hybride auto voor rijden in de winter

2006-2008 Toyota RAV 4

Het is moeilijk te geloven dat om het even welk model van Toyota, laat staan de RAV4, zou moeten worden vermeden. Helaas heeft zelfs Toyota in het verleden problemen gehad die ernstig genoeg waren om een bepaald model volledig te ruïneren. Van de 2006-2007 en de 2008 modellen is bekend dat ze veel te veel olie verbruiken, zo veel zelfs dat het soms moeilijk is om bij te houden.

Volgens een aantal rapporten was een kwart van de olie al op na ongeveer 1000 mijl. Ook al heeft Toyota dit nooit volledig als een probleem erkend, het is gewoon het beste om dit RAV4 model te vermijden, geen behoefte om de dobbelstenen te gooien.

FAQ Sectie

Is het waar dat sommige modellen volledig vermeden moeten worden?

Vrijwel elke SUV op deze lijst heeft een goed gedocumenteerde geschiedenis van diverse problemen, maar lijsten zoals deze moeten alleen dienen als een wegwijzer voor degenen die geïnteresseerd zijn in waar op te letten. De waarheid is dat elke auto uniek is, en zonder een goede inspectie, moet elke gebruikte SUV worden vermeden.

Dat gezegd zijnde, als de auto in kwestie is relatief nieuw, en wordt verkocht door een gerenommeerde dealer, is de kans groot dat de auto in goede staat is. Hoe het ook zij, het is altijd een goed idee om een beetje dieper in elke auto te graven alvorens de trekker over te halen en hem te kopen.

  In welke SUV kun je het beste slapen?

Is een post-recall auto veilig om te kopen?

Het is geen geheim dat veel modellen een of twee terugroepacties ondergaan en het is verleidelijk om te zien dat dergelijke auto’s voor een stuk minder worden verkocht dan voorheen. Het hangt er echter vanaf waar de terugroepactie voor was. Als het gewoon een routinekwestie is die geen invloed heeft op iets anders, en gemakkelijk kan worden verholpen, dan is zo’n auto een koopje.

Echter, als dergelijke problemen waren verbonden met vele andere vitale auto systemen, is het gewoon het beste om die auto’s te vermijden, en misschien overwegen ze soms in de toekomst als alles werkt uit.

Wat is de slechtste SUV uit de geschiedenis?

Het is moeilijk om één model aan te wijzen als de slechtste SUV aller tijden, maar als ik moest kiezen, zou ik zeggen dat de Pontiac Aztek het is. Ten eerste, de Aztek ziet er afschuwelijk uit, zelfs Heisenberg zelf kon het niet helpen. Ten tweede, het interieur zag er vreemd uit en het was goedkoop en absoluut saai.

Ten derde, en het belangrijkste, de Aztek ging door verschillende terugroepacties, en een paar van hen waren echt serieus. De Aztek was gedoemd te mislukken vanaf het allereerste begin, en na slechts ongeveer 5 jaar werd het project geschrapt, en de Aztec was er niet meer, gelukkig.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts