Welke Volvo heeft massagestoelen?

Elk nieuw Volvo-model heeft een massagestoel als optie, behalve de Volvo XC40. Volvo is een luxe automerk dat de optie met massagestoelen aan zijn klanten biedt.

De massagestoelen van Volvo hebben 5 standen. Deze standen kunnen worden gewijzigd via de instellingen op het scherm aan de voorzijde. Volvo biedt deze massagestoelen met andere uitzonderlijk goede stoelverstellingen zoals geventileerde stoelen, verwarmde stoelen en elektrische stoelverstellingen.

Volvo massagestoelen

Volvo wordt beschouwd als een luxe autofabrikant. Zoals alle luxe auto’s maximaal comfort voor de bestuurder bieden, zorgt Volvo er ook voor dat ze niet achterblijven bij anderen. Volvo biedt geweldige stoelen in al hun auto’s. Hoewel ze niet zo belangrijk zijn voor stadsritten, zijn ze buitengewoon nuttig bij lange en stijve ritten op snelwegen.

De massagestoelen van Volvo bestaan uit vijf opblaasbare zakken die in de voorstoelen zijn ingebouwd. De massagestoelen werken doordat ze ruggelings omhoog pompen en leeglopen om een golfachtige beweging te creëren en zo maximaal comfort te bieden. Hierdoor worden de onderrug en de schouders gemasseerd en wordt de vermoeidheid van de bestuurder verlicht.

Volvo geeft, zoals we allemaal weten, de hoogste prioriteit aan zijn klanten als het gaat om veiligheid en comfort. Daarom hebben ze orthopedische chirurgen geraadpleegd om hun stoelen te ontwerpen. Ze hebben samengewerkt met de Chalmers University of Technology in Zweden, waardoor ze een van de beste stoelen in de auto-industrie konden maken.

Vijf soorten massagemogelijkheden

Volvo geeft een multifunctionele bediening aan de zijkant van de voorstoelen. Met deze bedieningsknop kunt u op het aanraakscherm kiezen welke massagemodus u wilt. De modi kunnen ook op het display voorin worden gewijzigd. Het aanraakscherm biedt allereerst een ON/OFF-functie. Daarna biedt het 5 programma’s:

 1. 1. Zwellen
 2. Loopvlak
 3. Gevorderd
 4. Lumbaal
 5. Schouder.
  De intensiteit kan ook worden veranderd via het display, waarbij u kunt kiezen uit drie opties: Laag, Normaal en Hoog.
  Ook voor de snelheid zijn er drie opties: Langzaam, Normaal en Snel.
  De massage duurt 20 minuten en wordt daarna automatisch uitgeschakeld. Om de massage opnieuw te starten, tikt u op de herstartoptie op het scherm.
  Wat zijn veelvoorkomende problemen met Volvo?

Andere kenmerken

De Volvo zetels zijn voorzien van NAPPA leder met geventileerde zetels vooraan. De geventileerde stoelen houden de kleding van de bestuurder fris. De stoelen bieden ook andere functies, zoals elektrische verstelbaarheid via knoppen. Er zijn drie knoppen in de auto om de lendensteun en de voorste rand te verstellen, om de stoel naar voren en naar achteren te bewegen en ook om de rugleuning te kantelen. De zetels hebben ook een verwarmde zeteloptie.

Bijna alle Volvo’s hebben massagestoelen

Elke moderne Volvo wordt geleverd met massagestoelen, behalve de Volvo XC40. Volvo voegde in 2008 voor het eerst massagestoelen toe. Ze voegden deze opties toe in S80 (nu niet meer leverbaar) en XC90 modellen. De massageopties werden toegevoegd om het algemene comfort voor de bestuurder te verhogen. Dit verhoogde zeker het algemene comfort en de luxe van de autofabrikant.

Vandaag de dag bieden de auto’s nog betere massagestoelen in de XC90, XC60, S90, S60, V90, en V60. De functies zijn in elke auto hetzelfde, met drie multifunctionele knoppen. In sommige varianten en uitvoeringen ontbreekt de optie van massagestoelen, dus controleer alles voordat u de auto koopt.

FAQ

Heeft Volvo verwarmde stoelen?

Volvo’s hebben een verwarmde zetelfunctie in hun auto’s om het comfort bij koud weer te maximaliseren. De auto’s hebben ook een verwarmd stuur als optie. De verwarmingsfuncties kunnen worden bediend vanaf het display voorin. Om de functie te activeren of deactiveren, moet u herhaaldelijk op de knop drukken.

  Welke Volvo is het veiligst?

Er zijn drie verwarmingsniveaus aanwezig in de auto die worden verlicht met oranje velden. Hoe hoger het veldniveau, des te hoger is de temperatuur.

Volvo’s hebben ook een functie om de verwarmde stoelen automatisch te starten. Deze functie wordt automatisch ingeschakeld wanneer de temperatuur in de auto koud is en de binnentemperatuur lager is dan 10 °C. Deze functie kan worden uitgeschakeld in het menu MIJN AUTO op het display.

Verwarmde stoelen moeten met voorzichtigheid worden gebruikt, omdat sommige mensen brandwonden kunnen oplopen.

Hoe werken massagestoelen?

Massagezittingen hebben een verzameling zakken achter de bekleding van de zitting. Deze zakken worden achtereenvolgens opgepompt en leeggezogen. Deze rug-aan-rug beweging van de zetels geeft het comfort en de indruk dat de rug van de bestuurder wordt gekneed. De meeste massagesystemen zijn in de rugleuningen ingebouwd, maar sommige ook in de stoelbasis.

Zijn auto massagestoelen noodzakelijk?

Massagestoelen verhogen zeker het comfort en de luxe van een auto, maar ze zijn natuurlijk niet noodzakelijk. Ze zijn echter wel nuttig bij lange ritten op de snelweg en ze kunnen de vermoeidheid van de bestuurder helpen verlichten, wat op zijn beurt ongelukken kan voorkomen.

Masserende autostoelen worden zeker beschouwd als een luxe en zijn leuk, maar deze masserende stoelen kunnen je niet helpen als je echt erge rugpijn hebt. Ze zijn er alleen om te helpen bij het rijden. Massagestoelen voor in de auto zijn niet zo sterk of effectief als massagestoelen op vliegvelden of in winkelcentra. Maar ze kunnen zeker wat pijn verlichten.

  Waarom is Volvo gestopt met het maken van de xc70?

Hebben auto’s verkoelende stoelen?

Omdat de airconditioning in auto’s het brandstofverbruik kan beïnvloeden, zijn koelzetels een beter alternatief. De zetels bieden een verkoelend effect in plaats van de hele cabine te koelen, wat veel zuiniger is. Er zijn veel auto’s die deze functie aanbieden, waaronder:

 • Audi A4
 • Hyundai Sonata Hybride
 • Lincoln Continental
 • Cadillac CT6
 • Ford Mustang
  De koelzetels werken met ventilatoren aan de achterkant van de zetelbekleding. Deze ventilatoren blazen al dan niet gekoelde lucht. Passagiers kunnen het koelingsniveau aanpassen aan hun eigen comfort. Over het algemeen zijn ze goed om te hebben op een warme dag.

Wat bieden luxe autostoelen normaal gezien?

Toen de auto-industrie groeide naar luxe, begonnen ze met de productie van grote luxe zetels om zich te onderscheiden. Luxe auto’s geven tegenwoordig zo’n beetje alles wat iemand van een stoel kan vragen. Kenmerken omvatten:

 • Masserende zetels
 • Verwarmde zetels
 • Verkoelende zetels
 • Geventileerd leder
 • Betere hoofd kanteling

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts