Wie maakt de meest betrouwbare turbomotor?

Een gerenommeerde site van Consumer Reports heeft een aantal merken opgesomd die turbomotoren maken die betrouwbaarder zijn dan een gemiddelde motor met natuurlijke aanzuiging. Die merken waren Honda, Lexus, BMW, Audi, Porsche, en Subaru.

De voortdurende trend van downsizing en geforceerde inductie is noodzakelijk voor nieuwere motoren om te voldoen aan de steeds strenger wordende emissievoorschriften, en sommige merken zoals Volvo hybridiseren, turbochargen en superchargen hun motoren.

Dit alles betekent dat deze motoren steeds complexer worden, wat de vraag over de betrouwbaarheid op lange termijn nog doet rijzen. Hoewel deze Volvo-motoren op korte termijn heel betrouwbaar zijn gebleken, is dat op lange termijn moeilijk te zeggen.

Maar de auto-industrie is voortdurend in ontwikkeling en autofabrikanten vinden steeds nieuwe manieren om betrouwbare motoren te maken. En ook al zijn de motoren die tegenwoordig worden geproduceerd veel complexer, de ingenieurs die aan het ontwerp van deze motoren werken, zijn ook steeds bekwamer.

Honda

Honda bouwt al jaren betrouwbare turbomotoren, en zelfs Toyota als de gebruikelijke Japanse koning van de betrouwbaarheid van motoren kan in dit opzicht niet tippen aan Honda. Dat komt vooral omdat Toyota een beetje traag is geweest met het toepassen van de downsized turbocharged motor tactiek.

De Honda Accord bijvoorbeeld gebruikt een 1.5L turbo vier-cilinder motor. Deze motor heeft meerdere prijzen gewonnen voor zijn betrouwbaarheid en betrouwbaarheid. Deze motor levert tot 205pk en 192 lb-ft koppel, maar hij behoudt een fatsoenlijk MPG resultaat in het proces.

De ongelooflijke efficiëntie van deze motor is een tweesnijdend zwaard, want in sommige gevallen, zoals in echt koude klimaten, de 1.5L heeft een probleem met het bereiken van een optimale bedrijfstemperatuur bij stationair draaien of op kortere ritten. Maar over het algemeen is de 1.5L Honda turbo 4 een sterke motor, en na ongeveer 5-6 jaar in productie lijkt het erop dat de betrouwbaarheid op de langere termijn ook geweldig is.

  Beste SUV's voor een eerste auto

De Honda 1.0L turbo 4 lijkt ook redelijk betrouwbaar, en alle problemen met de optimale motortemperatuur zijn voor deze motor met succes opgelost. Honda is op een hot streak als het gaat om efficiënte consumenten turbo-motoren voor een paar jaar nu, en het lijkt niet dat Honda zal vertragen anytime soon.

Lexus

Wat reputaties betreft, is die van Lexus er niet beter op geworden. Lexus auto’s zijn al lang geprezen voor de geweldige bouwkwaliteit en betrouwbaarheid, en de turbomotoren gevonden in de hedendaagse Lexus modellen zijn ook superieur in betrouwbaarheid.

Het komt niet als een verrassing voor veel Lexus liefhebbers, want Lexus is altijd beschouwd als een veilige koop. Lexus 2.0T motor is een van de meest betrouwbare Lexus motoren aller tijden. Naast betrouwbaarheid biedt deze motor ook een behoorlijk vermogen van 240pk en een koppel van 258 lb-ft.

Hoewel Lexus meestal natuurlijk aangezogen motoren heeft geleverd die de betrouwbaarheidsgrafieken hebben overtroffen, biedt deze 2.0T dezelfde mate van betrouwbaarheid, maar verhoogt hij ook de efficiëntie en het koppel. Hoe je het ook bekijkt, de 2.0T is een win-win voor zowel Lexus als de Lexus klanten.

Porsche

Net als Lexus staat Porsche de laatste jaren bovenaan de betrouwbaarheidstabellen. En aangezien de 911 Porsche’s brood en boter is, bieden de turbogeblazen flat 6’s in de nieuwere 991.2 en 992 generaties ook verbazingwekkende vermogens en een grote betrouwbaarheid.

  Wat is de beste en langdurigste auto luchtverfrisser?

Sommigen hebben vraagtekens gezet bij de betrouwbaarheid van de 3.0L flat 6 turbo toen hij uitkwam, en de meesten van hen dachten dat de toegenomen complexiteit zeker een tol zou eisen op de betrouwbaarheid van de motor. Maar het lijkt erop dat dat niet het geval is, want de nieuwe 992 generaties bieden bijna dezelfde motoren als die in de 991.2 generatie.

De 3.7L turbocharged flat 6 in de nieuwste 992 Turbo S is een van de meest indrukwekkende motoren van de laatste jaren. Deze motor biedt niet alleen een grote betrouwbaarheid, maar ook een verbazingwekkend vermogen per liter als je bedenkt dat de Turbo S 641 pk en 590 lb-ft aan koppel biedt.

Dankzij dit vermogen kan de Turbo S in minder dan 2,5 seconden van 0 naar 100 km/u sprinten, en ook een topsnelheid van 205 km/u is indrukwekkend. Als je deze motor koppelt aan de nieuwste generatie van de Porsche PDK-transmissie met dubbele koppeling, lijkt het alsof de 992 Turbo S een van de meest verfijnde aandrijflijnen in de hele auto-industrie biedt.

FAQ Sectie

Wat zijn de nadelen van turbomotoren?

Ook al lijkt het alsof turbomotoren een grote stap vooruit betekenen in de auto-industrie, toch zijn er een aantal aspecten waarbij een turbomotor verbleekt in vergelijking met een goede oude motor met natuurlijke aanzuiging.

  Wat is de levensduur van een elektrische auto?

Een daarvan is een tragere gasrespons. Hoe goed een turbomotor ook is, hij zal nooit een vergelijkbare gasrespons geven als een motor met natuurlijke aanzuiging. De koppelcurve is ook niet zo lineair als die van natuurlijk opgezogen motoren. Bovendien klinken ze bij grotere motorsportmotoren ook niet al te best.

Is een motor met turbolader beter dan een motor met drukvulling?

Turbolading en drukvulling zijn de twee populairste manieren van geforceerde inductie. Het grootste nadeel van een turbo is de boost lag, en het grootste nadeel van een supercharger is het gebrek aan efficiëntie.

Sommigen vinden dat een drukvulling betrouwbaarder is, maar dat valt te betwijfelen omdat turbo’s de laatste jaren een lange weg hebben afgelegd. Het lijkt erop dat superchargers meer vakjes aankruisen, maar turbocharging wordt steeds gebruikelijker.

Is een motor met turbolader beter dan een hybride motor?

Hybridisering wordt langzaamaan steeds relevanter, en dat zal met de tijd alleen maar toenemen. Maar de vraag welke van deze twee manieren om de motor op te voeren beter is, hangt af van wat u met de motor wilt bereiken.

Een turbocompressor is beter bij hogere snelheden, en een hybride motor bespaart meer brandstof bij vooral stadsritten. Ik denk dat we nog een paar jaar moeten wachten voordat hybrides populairder worden, en pas dan kunnen we echt beslissen welke van de twee meer kwaliteiten biedt dan de andere.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts