Wie zijn de concurrenten van Tesla?

Er bestaat geen twijfel over dat Tesla de best verkopende fabrikant van elektrische auto’s ter wereld is. In de eerste helft van 2021 verkocht Tesla ongeveer 421.000 eenheden, wat neerkomt op 15 procent van het marktaandeel voor elektrische voertuigen. Maar wie is de belangrijkste concurrent van Tesla?

Tesla’s belangrijkste concurrentie komt van traditionele grote autofabrikanten zoals Ford, General Motors, Volkswagen en Honda, en van nieuwkomers waaronder in China gevestigde fabrikanten zoals NIO. De meeste van deze bedrijven bieden een geavanceerd en betaalbaar elektrisch voertuig aan dat binnenkort de concurrentie met Tesla zou moeten aangaan.

Tesla heeft echter ook concurrenten in luxe elektrische auto’s zoals Audi, BMW, Porsche, Mercedes, Jaguar en Lucid. Ook al ligt Tesla mijlenver voor, de meeste traditionele autofabrikanten zijn hun spel aan het verbeteren en zullen Tesla snel inhalen.

In tegenstelling tot de meeste traditionele bedrijven die zich specialiseren in het maken van hybride en elektrische voertuigen, focust Tesla zich enkel op het maken van EV’s. Daarom heeft het drie van de top vijf best verkochte elektrische auto’s ter wereld. Dit zijn Tesla Model Y, Tesla Model 3 en Tesla Model X.

Welke elektrische automodellen geven Tesla het nakijken?

De twee auto’s die Tesla het nakijken geven zijn de Mustang Mach-E en de Chevy Bolt. De Chevy Bolt heeft het op twee na grootste marktaandeel van alle EV’s met 9,5%, terwijl de Mustang Mach-E een marktaandeel van 5,4% heeft. Beide auto’s verkopen beter dan de Tesla Model X (5,2%) en Model S (3,9%).

Hoe dan ook, Tesla heeft nog steeds het grootste marktaandeel van 64%, wat hoog is. Maar mettertijd zullen bedrijven als Ford, GM en NIO Tesla inhalen of zelfs voorbijstreven omdat hun auto’s mooi zijn, maar tegen een iets lagere prijs worden aangeboden.

  Wat is er zo bijzonder aan Tesla?

Wat onderscheidt de Mustang Mach-E en Chevy Bolt van andere Tesla-concurrenten?

Om te begrijpen waarom de Chevy Bolt en Mustang Mach-E Tesla zware concurrentie geven, is het belangrijk om hun kenmerken te kennen en wat hen speciaal maakt van de elektrische auto’s van andere concurrenten. Hier zijn de kenmerken van de Mustang E en Chevy Bolt:

Kenmerken van Mustang Mach E

Ford Mustang Mach E ziet er niet alleen mooi uit, maar hij zit vol met veel fascinerende functies. Net als de benzine-aangedreven Ford Mustang, wordt deze elektrische versie geleverd met een top-notch interieur met de nieuwste technologieën. Bovendien zijn er vier modellen om uit te kiezen, zodat verschillende klanten de auto van hun keuze kunnen kiezen.

De vier modellen bieden een vermogen tussen 266 pk en 480 pk. Daardoor variëren ze van $42.895 tot $59.900, wat betaalbaarder is dan de Tesla Model Y met een basisprijs van $54.900. Maar wat prestaties betreft, is deze auto uitstekend.

Bovendien heeft hij bijna dezelfde actieradius als de Tesla Model Y, die een actieradius van 303 mijl heeft, terwijl de Mustang Mach E een actieradius van 300 mijl heeft. Dus, ze zijn op gelijke voet in termen van bereik. Net als zijn tegenhanger op benzine, ziet de Mustang Mach E er wendbaar en snel uit.

Kenmerken van Chevy Bolt

Een andere EV die Tesla het nakijken geeft, is de Chevrolet Bolt. In tegenstelling tot Tesla en Ford Mustang Mach E, is deze auto veel goedkoper. Toch is hij krachtig en presteert hij uitzonderlijk goed. De Chevy Bolt levert een maximum van 200 pk en 266 lb-ft koppel.

  Staat de vierwielaandrijving van Tesla altijd aan?

Deze kleine stationwagon of hatchback heeft een vanafprijs van ongeveer 31.995 dollar, wat betaalbaar is. Ondanks zijn compactheid heeft de auto een actieradius van 230 mijl, wat uitstekend is voor zijn formaat. Als u op zoek bent naar waarde, dan is de Chevrolet Bolt de beste auto.

FAQ

Waarom is Tesla de beste elektrische autofabrikant?

Een van de belangrijkste redenen waarom Tesla de beste elektrische autofabrikant ter wereld is, is zijn krachtige batterijtechnologie. Bovendien verwerkt Tesla een van de meest geavanceerde technologieën in zijn auto’s, wat EV-kopers aantrekt.

Is NIO een bedreiging voor Tesla?

Ja, NIO is een bedreiging voor Tesla omdat het zowel traditionele als luxueuze auto’s aanbiedt. Dit bedrijf, opgericht in 2014 en gevestigd in Shanghai, groeit snel aangezien het al verschillende auto’s op zijn naam heeft staan. Dit omvat zijn allereerste auto, de EP9. Het heeft ook verschillende modellen, waaronder ES6, ES8, en EC6.

Het elektrische automerk NIO heeft ook het segment van de luxe elektrische auto’s betreden met zijn ET7 luxe sedan. Deze auto is klaar om te concurreren met Tesla Model S en Porsche Taycan. Niettemin is hij iets duurder dan de Tesla Model S.

Gaan Ford en GM elektrische vrachtwagens produceren?

Terwijl Tesla plannen heeft om zijn Cybertruck in 2022 te produceren, zijn Ford en General Motors al begonnen met de productie van hun elektrische vrachtwagens. Ford bracht in mei de F-150 lightning pick-up uit, terwijl General Motors later dit jaar zal beginnen met de levering van zijn GMC Hummer EV. GM bevestigde in april ook dat het een elektrische Chevrolet Silverado zal uitbrengen.

Zowel GMC als Chevrolet zullen dus een elektrische truck hebben, zodat klanten uit een verscheidenheid kunnen kiezen. Beide trucks van Ford en GM zijn uitstekend met een uitstekende actieradius en prestaties. De GMC Hummer EV heeft een bereik van 350 mijl, terwijl de F-150 lightning pick-up een bereik heeft van 230 mijl, maar u kunt upgraden naar 300 mijl.

  Wat is er slecht aan elektrische auto's?

Zijn Mercedes, Audi, BMW, en Porsche Tesla’s concurrenten?

Ja, alle grote luxe automerken die hierboven zijn genoemd zijn Tesla’s concurrenten. Dit komt omdat ze auto’s hebben gemaakt die zullen concurreren of al concurreren met Tesla’s high-end voertuigen. Mercedes-Benz’s EQC is bijvoorbeeld een van de beste elektrische SUV’s op de markt en concurreert daarom met Tesla’s Model X.

Wat Audi betreft, biedt het merk de Audi e-Tron aan, die ook nauw concurreert met de Tesla Model X. Andere concurrenten zijn de Porsche Taycan, Jaguar I-pace, Lucid, Volvo en Volkswagen. De Porsche Taycan concurreert gunstig met de Tesla Model S, terwijl de Jaguar I-Pace concurreert met de Tesla Model Y.

Is Lucid sneller dan Tesla?

Ja, dat is het zeker. Dit is echter alleen in termen van acceleratie en niet topsnelheid. Als het op topsnelheid aankomt, overtreft Tesla Lucid. Lucid heeft een betere acceleratie door een uitzonderlijk hoger piekvermogen dat bijna 39% bedraagt. Lucid wordt ook geleverd met dubbele motor en vierwielaandrijving.

Samenvatting

De belangrijkste concurrenten van Tesla zijn Ford, GM, NIO en Honda. Maar als het op concurrenten van luxewagens aankomt, zijn Lucid, Audi, Mercedes, BMW, Porsche en Jaguar de belangrijkste concurrenten. Hoewel Tesla meer dan 60% van de markt voor elektrische auto’s in handen heeft, zal dit snel veranderen omdat veel merken dit segment hebben betreden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts