Worden elektrische auto’s goedkoper?

Volgens recente studies zullen elektrische wagens uiteindelijk veel goedkoper worden dan wagens met verbrandingsmotor. Sommige studies suggereren zelfs dat we voor 2035 zullen meemaken dat elektrische auto’s veel toegankelijker zullen zijn dan hybrides of ICE-auto’s.

Dit zal variëren tussen de verschillende types van elektrische wagens. Kleinere en goedkopere EV’s zullen waarschijnlijk evenveel kosten als ICE-auto’s vóór 2027, terwijl grotere, duurdere EV’s snel zullen volgen. Hoewel dit met een korreltje zout moet worden genomen, zijn er een paar verschillende organisaties die deze beweringen ondersteunen.

Tegenwoordig kost een gemiddelde middelgrote elektrische auto ongeveer $40k vóór belastingen, terwijl een gemiddelde middelgrote benzineauto ongeveer $22k vóór belastingen kost. Veel fabrikanten over de hele wereld proberen de kloof tussen ICE-auto’s en EV’s te overbruggen, en sommige van hen presteren beter dan verwacht.

Goedkope elektrische auto’s – Zijn ze goed genoeg?

Er zijn op dit moment een paar relatief betaalbare EV’s op de markt zoals de Mini Cooper SE, de Nissan Leaf, de Hyundai Ioniq Electric, of de Chevy Bolt EV. Alle vier kosten ze tussen de $30k en $38k, en je kunt ze zelfs goedkoper krijgen dan dat, vooral als je tweedehands koopt.

Hoewel deze auto’s niet de vaandeldragers van EV-technologie zijn, zijn ze fatsoenlijk genoeg om te worden aanbevolen. De Chevy Bolt EV is niet de beste auto op de markt voor $ 38k, maar het is een van slechts een handvol EV’s in die prijscategorie.

Ze bieden allemaal een actieradius tussen 110 en 260 mijl, waarbij de Mini de slechtste is en de Bolt EV de beste. Wat de vele andere functies in de auto betreft, zijn ze min of meer vergelijkbaar met hun ICE tegenhangers.

  Wat is Tesla Summon modus?

Als u een luxueuzere, maar ”betaalbare” elektrische auto wilt, kunt u het beste de Tesla Model 3 van $41k overwegen. Hoewel de Tesla Model 3 verbazingwekkende functies biedt voor zo’n prijskaartje, is de Model 3 niet zo goed gebouwd als sommige andere auto’s van $40k.

Dure elektrische auto’s – Zijn ze het geld waard?

Aan de andere kant van het spectrum zijn er op dit moment veel ”luxe” EV’s op de markt. Auto’s zoals het 81k dollar kostende Tesla Model S of de vergelijkbaar geprijsde Porsche Taycan zijn de echte vaandeldragers van luxe EV’s. Deze auto’s zijn de meest gewilde EV’s op de markt, en het is vrij eenvoudig om te zien waarom.

Naast deze twee worden de Audi e-Tron GT van 75k en de pas uitgebrachte Mercedes EQS van 100k ook steeds begeerlijker. Deze auto’s zijn gemaakt om de hoogste normen van luxe, prestaties en technologie te bieden, en als zodanig, ze zijn zeker de moeite waard.

De Mercedes, de Audi en de Porsche staan allemaal ver boven Tesla als het gaat om kwaliteit, design en afwerking, maar Tesla biedt zijn uiterst handige oplaadnetwerk en superieure autonome rijtechnologieën.

Qua prestaties is de Tesla Model S Plaid de op één na snelst accelererende auto ter wereld, alleen achter de belachelijke $2m+ Rimac Nevera hypercar. Het is veilig om te zeggen dat deze auto’s geweldig zijn, maar dat moeten ze ook zijn gezien de prijs.

  Auto's met het minste onderhoud

Elektrische auto’s in 2021

Hoewel elektrische auto’s nog steeds meer kosten in vergelijking met ICE-auto’s, is het geen slecht idee om er in een te investeren als je het EV-platform volledig kunt benutten. Sommige automerken, zoals Tesla, lopen voorop in het gemak van elektrisch autobezit, maar vele anderen zullen snel volgen.

Met elke nieuwe dag, wordt een nieuwe elektrische auto gepresenteerd, en het is veilig om te zeggen dat we in spannende tijden leven als het gaat om elektrische auto’s. Ook al worden ze steeds beter, als je ze niet volledig kunt benutten, kun je EV’s voorlopig beter overslaan.

Naarmate de tijd verstrijkt, zal het gemakkelijker worden om een degelijke EV te vinden, dus als je geen haast hebt, is het niet nodig om overhaast te werk te gaan. Als u echter op het toppunt van transporttechnologie wilt zitten, koop dan een luxe EV.

Het is moeilijk om te beslissen welke EV de beste op de markt is, maar de Tesla Model 3 is waarschijnlijk de beste relatief betaalbare elektrische auto, terwijl de Audi E-Tron GT en de Porsche Taycan de beste sub $ 100k elektrische auto’s zijn.

FAQ Sectie

Zijn elektrische auto’s goedkoper in onderhoud?

Momenteel zijn elektrische auto’s inderdaad goedkoper in onderhoud omdat ze minder bewegende onderdelen hebben. Ze gebruiken ook lang niet zo veel vloeistoffen, dus u hoeft niet af en toe olie te verversen. EV-garanties dekken accu’s meestal tot 100k mijl of 8-12 jaar, beide genoeg voor stressvrij EV-eigendom.

  Wordt de bouwkwaliteit van Tesla beter?

Accu’s kosten echter wel geld, en tegenwoordig wordt er verwacht dat je gemiddeld $5500 betaalt voor een gloednieuwe accu.

Wat zijn de nadelen van elektrische auto’s?

Elektrische auto’s hebben moeite om een actieradius te bieden die vergelijkbaar is met die van gewone ICE auto’s. EV’s zijn dus vaak slechter als het op lange afstanden aankomt. Het opladen van een EV batterij kost veel meer dan gewoon benzine tanken.

Zelfs als je aanvaardt dat je veel tijd zal doorbrengen aan de oplaadstations, wie weet of je er wel eentje zal kunnen vinden die beschikbaar is. Bovendien kosten EV’s meer geld en zijn er nog steeds niet veel EV’s op de markt, vooral als u een betaalbare auto wilt.

Wat zijn de voordelen van elektrische wagens?

Elektrische wagens zijn beter voor het milieu omdat elektriciteit een hernieuwbare bron is en benzine theoretisch niet. Ook al kosten EV’s meer geld, ze vergen minder onderhoud en er zijn heel wat overheidspremies voor potentiële nieuwe EV-eigenaars.

Ze zijn stiller en rijden meer ontspannen omdat ze superieure autonome rijcapaciteiten bieden. Bovendien zijn er op sommige plaatsen in de wereld zelfs speciale rijbanen of parkeerplaatsen voor elektrische auto’s. Bovendien kost het opladen van een auto centen in vergelijking met het tanken van een auto op benzine.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts