Zijn alle Mercedessen met lederen zetels uitgerust?

Niet alle Mercedessen hebben lederen zetels. Alleen de duurdere, duurdere Mercedes-modellen hebben standaard lederen zetels. Modellen als de A-klasse, de B-klasse, de C-klasse en zelfs de E-klasse en de GLE-klasse worden in sommige landen nog standaard geleverd met stoffen/MB-Tex zetels.

Dit is in sommige gevallen zelfs te verkiezen. Taxichauffeurs en andere Mercedes-auto’s die voor hun werk rijden, kiezen bijvoorbeeld meestal voor stoffen stoelen, omdat die langer meegaan en er geen noodzaak is om meer geld uit te geven aan dure lederpakketten.

Andere premium autofabrikanten doen dit ook, waaronder Audi en BMW. Vermeldenswaard is dat zelfs de GLA, GLB, en GLC SUV’s in sommige markten standaard met stoffen stoelen/MB-Tex worden geleverd. Stoelen van stof zijn niet beschikbaar voor de topmodellen van de S-Klasse, CLS, AMG GT, G-Klasse en GLS-Klasse.

AMG lederpakket en Designo nappalederpakket

In de VS worden modellen zoals de C-klasse standaard geleverd met de Mercedes MB-Tex bekleding, die de stoelen en deurbekleding omvat. Als u lederen zetels wilt in uw Mercedes, moet u kiezen voor de optie AMG lederpakket of het designo nappalederpakket. Beide pakketten kosten u $2k-$4k.
Het AMG lederpakket bestaat uit lederen zetels van hoge kwaliteit, een lederen stuurwiel, leder op de deuren en in sommige gevallen ook de armsteun en het dashboard. Inbegrepen in het pakket is het interieur aluminium afwerking die ook helpt om het interieur nog meer op te fleuren.

Het Designo Nappa lederpakket kost 3.800 dollar en omvat Designo Platinum White Pearl/zwart nappaleder, doorgestikt MB-Tex dashboard en portierbekleding en het AMG-specifieke lederen stuurwiel.

Deze pakketten zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de interieurkwaliteit van de C-klasse en elk ander Mercedes-model, omdat ze ook beter uitziende, mooi gevormde gewatteerde zetels en gewatteerde deurbekledingen bieden.

  Hoe lang gaan Mercedes motoren mee?

MB-Tex Mercedes interieur

MB-Tex is een kunstlederen materiaal gemaakt van vinyl. Veel nieuwere Mercedes modellen zijn uitgerust met MB-Tex bekleding, en sommige van hen bieden zelfs MB-Tex op de zetels ook. Het is vermeldenswaard dat MB-Tex is gemaakt om te kijken net als gewone leer, maar het kost minder en is duurzamer ook.

Veel mensen verwarren MB-Tex met echt leder omdat het er echt uitziet als echt leder. Mercedes zegt echter dat dit materiaal 20 jaar meegaat zonder ook maar één barstje te vertonen. MB-Tex maakt al een tijdje deel uit van de geschiedenis van Mercedes Benz, sommige modellen werden al in de jaren zestig met MB-Tex uitgerust.

Mercedes gebruikt MB-Tex als het standaard interieurmateriaal voor veel verschillende modellen, zelfs voor modellen in het hogere segment zoals de GLE of de E-klasse. Sommige mensen betwisten de aantrekkingskracht van kunstleder in een Mercedes van $60k, maar dit materiaal is inderdaad een stuk duurzamer en gemakkelijker schoon te maken in vergelijking met gewoon leder.

Er zijn veel Mercedes modellen uit de jaren 70 die MB-Tex gebruiken, en tegenwoordig is de kwaliteit van het interieur van die auto’s veel beter dan dat van een auto uit de jaren 70 die met leer is uitgerust. Bovendien geven veel veganisten en vegetariërs ook de voorkeur aan MB-Tex, omdat dit materiaal geen gebruik maakt van producten van dierlijke oorsprong.

Maybach Designo Nappaleder

Maybach is het luxueuze submerk van Mercedes, en Maybach is erop gericht om het hoogste niveau van luxe en materiaalkwaliteit te bieden van alle andere Mercedes-modellen op de markt. Maybach gebruikt meestal het fijnste nappaleder en de fijnste houten bekleding voor zijn S-klasse en GLS-modellen.

  Welk merk heeft het beste interieur - Audi, Mercedes of BMW?

Het lederpakket in een Maybach S-Klasse is veel uitgebreider in vergelijking met een gewone S-Klasse. In de Maybach-versie zijn zelfs de A-, B- en C-stijlen volledig met leder bekleed. Vrijwel elk oppervlak dat u in de Maybach kunt aanraken, is bekleed met het fijnste nappaleder.

Ook de dakhemel is volledig met leder bekleed. Het lederpakket in een Maybach is minutieus gestikt om de hoogste standaard in lederen bekleding te bieden. Maybach vult het leder ook aan met fijne, verouderde gelakte houten bekledingen die meer doen denken aan een luxe jacht.

Hetzelfde geldt voor de S-klasse Maybach of de GLS Maybach, want beide zijn het toppunt van Mercedes-luxe, en vrijwel elk detail in het interieur is zorgvuldig uitgedacht. Bovendien, beide van deze modellen bieden zelfs op maat gemaakte Mercedes lederen kussens als een bonus.

Wetenswaardigheden over lederen auto-interieurs

Wat zijn de voordelen van lederen zetels?

Uiteraard zijn lederen zetels weelderig en zien ze er meestal veel mooier uit dan stoffen zetels. Lederen zetels zijn ook vlekbestendiger en gemakkelijker te reinigen dan stoffen zetels. Als het op geurbestendigheid aankomt, zijn lederen zetels veel beter dan gewone stoffen zetels.
Stoelverwarmers zijn beter geschikt voor lederen zetels, en de tweedehandsmarkt verkiest lederen zetels boven standaard stoffen zetels.
Lederen zetels zijn echter niet zo comfortabel tijdens de zomer, vooral als ze in direct zonlicht staan waar ze gloeiend heet kunnen worden. Ze zijn ook niet zo duurzaam en krasbestendig.

  Welke Mercedes hebben MBUX?

Verhogen lederen zetels de 2e hands marktwaarde van een auto?

Volgens sommige online verkooppunten verhogen lederen zetels in een tot 5 jaar oude auto de doorverkoopwaarde meestal tot 600 dollar. Een besparing van 600 dollar is niet veel in vergelijking met de prijs die u vooraf betaalt, maar het is eigenlijk hetzelfde verhaal met bijna elk ander stuk uitrusting op de 2e-hands markt.

Auto’s worden in hun geheel afgeschreven, dus alles waarmee je je auto uitrust zal ook aan waarde inboeten samen met de auto. Dat gezegd zijnde, de 2e hands markten hebben geen voorkeur voor auto’s met stoffen zetels, omdat ze meestal meer voorkomen op modellen met lagere specificaties, en de 2e markt biedt niet veel van een kloof tussen een lage spec en een medium spec auto.

Is MB-Tex beter dan leder van Mercedes?

Dat hangt ervan af waar u de voorkeur aan geeft: het geruststellende feit dat u daadwerkelijk op weelderig nappaleder zit, of het feit dat het leder waar u op zit waarschijnlijk net zo lang meegaat als de auto zelf.
Mercedes leder biedt meestal een hogere kwaliteit stiksels, stoel contouren, en aluminium details, zodat de hele stoel ziet er meer upmarket, ook al is het materiaal zelf is vrij vergelijkbaar.
Het is vermeldenswaard dat 99% van de mensen niet in staat zou zijn om het verschil tussen MB-Tex en leder te vertellen als ze geen eerdere ervaring met MB-Tex hebben.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts