Zijn er compacte auto’s met vierwielaandrijving?

All-wheel drive systemen werden geïntroduceerd in de jaren 1980, en sindsdien worden steeds meer auto’s aangeboden met All-wheel drive, hetzij als standaard of als optie. Dit omvat compacte auto’s, middelgrote auto’s, grote auto’s, supercars, SUV’s in alle soorten en maten, en zelfs minivans.

Veel compacte auto’s bieden dan ook state-of-the-art vierwielaandrijvingssystemen in bijna elke prijsklasse. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een hatchback, moet u zeker kijken naar de Mazda 3, maar als je wilt iets meer speciale, moet u zeker kijken naar de Audi A3 Quattro.

Compacte sedans zoals de Subaru Impreza worden standaard geleverd met vierwielaandrijving, waardoor ze een geweldige deal zijn. Niettemin zijn de beste hatchbacks met vierwielaandrijving momenteel de Audi A4 Quattro, de gloednieuwe Mercedes C-klasse 4Matic en de BMW 3-serie xDrive.

De beste betaalbare compacte SUV/Crossover met vierwielaandrijving is de Hyundai Tucson, maar als u een meer luxueus aanvoelende compacte SUV met vierwielaandrijving wilt, moet u zeker eens kijken naar de Porsche Macan.

Mazda 3

De Mazda 3 is een van de meest betrouwbare hatchbacks op de markt, en als je dat koppelt aan een prachtig exterieur- en interieurdesign, lijkt de Mazda 3 een zeer verleidelijke aanbieding. Vermeldenswaard is dat de Mazda 3 niet standaard met vierwielaandrijving wordt geleverd, en als je die wel wilt, moet je 1400 dollar extra betalen.

Af fabriek is de Mazda 3 uitgerust met heel wat nuttige technologie en veiligheidsvoorzieningen, maar als u meer technisch vernuft wilt, moet u kiezen voor een model met een hogere uitrusting. Toch is het moeilijk om iets aan te merken op de nieuwe Mazda 3, want het is een van de beste hatchbacks van dit moment.

Audi A3 Quattro

De nieuwe Audi A3 Quattro is de grootste stap vooruit ten opzichte van het vorige model op het vlak van design en technologie, maar veel mensen vinden dat de nieuwe A3 lang niet zo goed gebouwd is als de oude. Als u een van die mensen bent, is de A3 van de laatste generatie nog steeds een heerlijke premium hatchback.

  Beste SUV's voor lange bestuurders

Wil je echter het nieuwste en het meest geavanceerde, dan laat de nieuwe A3 weinig te wensen over. De A3 wordt ook niet standaard geleverd met vierwielaandrijving, en je moet tot wel $3000 betalen als je een vierwielaandrijvingssysteem wilt, maar dat zou je wel moeten doen, want het Audi Quattro systeem is een van de allerbeste vierwielaandrijvingssystemen op de markt.

Subaru Impreza

Als het op waar voor je geld aankomt, is de Subaru Impreza op dit moment misschien wel de beste deal op de markt. Betrouwbaar als je bent, is het een van de meest betrouwbare zuinige auto’s die ooit op aarde heeft rondgereden. Voeg daarbij een vanafprijs van minder dan $20k en een standaard vierwielaandrijving en de Impreza is een echte no brainer.

Zeker als je bedenkt dat Subaru’s Symmetrical All-wheel drive systeem een van de allerbeste is die er zijn als het gaat om gladde omstandigheden. Het is misschien niet de meest opwindende sedan op de markt, maar hij presteert wel ver boven zijn gewicht.

Mercedes C-Klasse 4Matic

De nieuwe 2021 Mercedes C-Klasse moet nog op de Amerikaanse markt komen, maar dat zal niet lang meer duren. Veel mensen vinden dat de nieuwe S-Klasse langzaamaan een beetje te overbodig wordt, omdat andere Mercedes sedans zoals de C-Klasse en uiteindelijk de nieuwe E-klasse precies hetzelfde design en dezelfde techniek zullen bieden voor een stuk minder geld.

  Welke auto's zijn goed voor zwaarlijvige bestuurders?

Dit wordt duidelijk op het moment dat je de nieuwe C-Klasse van binnen bekijkt, want het lijkt echt alsof de nieuwe S-Klasse is aangepast om op een kleiner platform te passen. Dit betekent dat de nieuwe C-Klasse de technologisch meest geavanceerde compacte sedan op de markt is op dit moment.

Hyundai Tucson

De Hyundai Tucson volgt een gelijkaardig traject als de Mazda 3: het is een van de betrouwbaarste auto’s uit zijn segment, hij ziet er goed uit en hij biedt een nieuwe kijk op een ietwat saai merk. De nieuwere Japanse auto’s worden steeds betrouwbaarder en bieden nog steeds veel voor het geld.

Vierwielaandrijving is niet standaard, en hij kost rond de $2k, maar deze prijzen hebben de neiging te veranderen afhankelijk van waar en wanneer je hem koopt. Desondanks is de nieuwe Tucson een heerlijke SUV.

Porsche Macan

De Porsche Macan is een compacte SUV met een dubbele persoonlijkheid. Enerzijds is het een uiterst chique en goed gebouwde SUV die licht tot middelzwaar terreinwerk aankan. Aan de andere kant is het ook een zeer atletische en comfortabele SUV die leuk is om te rijden op bochtige wegen en een snelweg.

Ook al kost de Macan vrij veel geld, je moet begrijpen dat het toch een Porsche is, en het is ook leuk om te horen dat alle Macan modellen zijn uitgerust met All-wheel drive. Er zijn veel uitrustingsniveaus waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van of u het atletische of het comfortabele van de Macan wilt maximaliseren.

FAQ Sectie

Hoe noodzakelijk is vierwielaandrijving?

Wat u ook denkt over vierwielaandrijving, het nut ervan kan niet worden ontkend, maar tegelijkertijd is het moeilijk om het een noodzaak te noemen. Dit alles hangt af van wat je van een auto wilt, waar je woont, en wat voor auto het is.

  Wat is de beste pendelauto?

Als je een hatchback wilt, is het vanuit het oogpunt van waardebehoud niet nodig om voor vierwielaandrijving te kiezen, maar als het een grote SUV is, is het beter om voor vierwielaandrijving te kiezen. Woont u bovendien in een gebied waar regelmatig slechte weersomstandigheden voorkomen, kies dan zeker voor vierwielaandrijving.

Waarom niet alle auto’s standaard met vierwielaandrijving zijn uitgerust?

Omdat niet alle mensen vierwielaandrijving willen. Het lijkt misschien zinloos dat een grote SUV als de Volvo XC90 bijvoorbeeld leverbaar is als voorwielaangedreven auto. Er zijn echter mensen die geen paar duizend dollar willen uitgeven aan vierwielaandrijving omdat ze denken dat ze die niet nodig hebben.

Hoe het ook zij, een voorwielaangedreven XC90 is moeilijk te verkopen, dus kunt u beter voor vierwielaandrijving kiezen als u geïnteresseerd bent in de XC90.

Zijn auto’s met vierwielaandrijving veiliger?

Indien uitgerust met de juiste banden, zijn All-wheel drive auto’s aanzienlijk veiliger dan hun FWD/RWD tegenhangers. Verwacht echter niet dat een vierwielaandrijvingssysteem voldoende veilig is als het niet met het juiste rubber is uitgerust.
Auto’s met vierwielaandrijving bieden een betere tractie, wat vooral in de winter nodig is. Ze versnellen sneller en geven meer vertrouwen in de bochten, wat allemaal bijdraagt tot een algehele veiligere ervaring.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts