Zijn Jaguar SUV’s betrouwbaar?

Jaguar SUV’s behoren tot de sportiefste SUV’s onder de vele rivalen. Ze beschikken ook over een comfortabele, ruime cabine en laadruimte. Velen zien ze als de perfecte gezinswagen. Maar zijn Jaguar SUV’s betrouwbaar?

Helaas zijn Jaguar SUV’s niet erg betrouwbaar. De meeste testsites die een aantal top Jaguar SUV’s testen, geven ze lage betrouwbaarheidsscores. Dit gaat ook gepaard met consumentenrecensies waarin de meesten klagen dat ze vaak reparatiewerkplaatsen moeten bezoeken. Toch zijn er nog veel redenen waarom mensen voor Jaguar SUV’s kiezen.

Jaguar SUV’s missen in betrouwbaarheid

Hoewel betrouwbaarheid een probleem is, geven de meeste Jaguar SUV’s een kraakhelder en indrukwekkend rijgevoel. Passagiers roemen hun ruime en comfortabele cabines, samen met de ruime laadruimte. Bestuurders zijn tevreden over hoe snel en atletisch deze SUV’s zijn. Interieur en exterieur? Ook indrukwekkend.

Maar mensen willen meer dan alleen een mooie, snelle auto. Eigenaars willen ook iets betrouwbaars. En dat is waar de meeste SUV’s van Jaguar tekortschieten. Consumer Reports, JD Power en andere professionele beoordelingssites waren niet onder de indruk van de betrouwbaarheid van Jaguar SUV’s. De meesten gaven een betrouwbaarheidscore van 2 op 5 sterren.

Beoordelingen van eigenaars geven een bevestiging van de gegevens die deze professionele testrijders projecteerden. Het veelvuldige bezoek aan reparatiewerkplaatsen vonden velen vervelend, of het nu ging om een bezoek aan een privéwinkel of een terugroepactie door het bedrijf. Voor luxe SUV’s met zo’n prijskaartje verwachten bestuurders meer.

Enkele van de problemen met Jaguars SUV’s zijn als volgt:

Vermoeiende motor

Jaguar SUV’s zijn duur, althans in vergelijking met de meeste van hun concurrenten. Velen zouden verwachten dat luxe SUV’s die zoveel kosten, lang dienst zouden doen. De motorupgrade op recente modellen verbeterde de paardenkracht, het rijgedrag en zelfs het brandstofverbruik. Eigenaars zijn echter teleurgesteld dat de motor niet lang werkte voordat hij moe werd.

  Jaguar XF Sportbrake Betrouwbaarheid

E-pace transmissie problemen

Gemakkelijk schakelen tijdens het rijden is iets wat de meeste bestuurders belangrijk vinden. Voor de SUV’s van Jaguar, in het bijzonder de E-pace, zijn er echter ernstige transmissieproblemen geweest. Eigenaars klaagden erover dat de E-pace tijdens het rijden zelf uit zijn versnelling viel.

Een ander probleem is de vertraging tussen de motor en de transmissie. Wanneer bestuurders hun E-pace in de versnelling zetten, duurt het een paar seconden voordat de auto in beweging komt. En als hij dan eindelijk beweegt, is het springen of springen. Eigenaren van de E-pace vinden dit vervelend, en zelfs de recente modellen hebben dit probleem.

Erger nog, er is geen terugroepactie geweest met betrekking tot deze problemen, dus eigenaren zullen het zelf moeten oplossen. Als ze er geen aandacht aan besteden, kan dat een risico vormen en ongelukken veroorzaken. Dit zet Jaguar-eigenaars ertoe aan een monteur te bezoeken om hun versnellingsbak snel te laten herstellen. Natuurlijk moeten ze daarvoor betalen.

Inferieur interieur in de F-pace

Vele eigenaars van de Jaguar F-pace hebben geklaagd dat de zetels in het interieur gemaakt zijn met inferieure materialen. En als zodanig duurt het niet lang voordat het materiaal verslijt. Schokkend genoeg komt dit probleem voor in zowel de basis- als de topversie van zowel het oude als het nieuwe model.

Eigenaars merken dat ze versleten zetels moeten herstellen als ze al lang niet meer met hun voertuig hebben gereden. Voor velen is dit zo’n teleurstelling, zelfs met de verbetering die de F-pace heeft gekregen. Want andere SUV’s van dezelfde klasse met nog lagere prijzen hebben een betere inrichting.

F-pace leeg instrumentenpaneel

Het instrumentenpaneel (ook bekend als het instrumentencluster of dashboard) van elke auto geeft rij-informatie weer, zoals snelheid, resterende brandstof, bandenspanning en meer. Bestuurders vertrouwen op deze informatie om een veilige rit te hebben.

  Porsche vs. Jaguar: Betrouwbaarheid

De 2017 en 2018 F-pace heeft bestuurders echter geschokt. Velen hebben geklaagd dat het instrumentencluster leeg gaat of automatisch wordt gereset tijdens het rijden, waardoor bestuurders geen idee hebben hoe hun voertuig het doet.

Dit is niet alleen vervelend voor bestuurders. Het brengt bestuurders ook in gevaar voor een aanrijding, vooral als de cluster weigert om belangrijke informatie zoals de snelheid van het voertuig weer te geven voor een lange tijd. Hoewel er terugroepacties voor de 2017-2018 F-pace zijn gedaan, vinden eigenaren het vervelend dat ze hun auto vaak uit de auto moeten halen voor de ene na de andere inspectie.

E-pace vermogensverlies

Veel eigenaren van de E-pace hebben de schrik van hun leven gekregen terwijl ze achter het stuur zaten. Bestuurders meldden dat de motor uit zichzelf afsloeg terwijl de auto in beweging was. Vervolgens ging het motorlampje branden, waardoor de SUV in de limp-modus terechtkwam. Dit was behoorlijk riskant, vooral op de snelweg.

Jaguar merkte op dat dit te wijten was aan een softwareprobleem. Maar alleen de tijd zal leren of de softwarepatch het probleem zal oplossen. Toch kan het voor velen vervelend en frustrerend zijn om steeds problemen met de auto te moeten oplossen.

Dode batterij in de F-pace

Eigenaren van de Jaguar F-pace hebben geklaagd over een lege accu nadat ze hun auto slechts 10 minuten hadden laten staan. Hoewel Jaguar de accu’s heeft gecontroleerd en vervangen, vinden eigenaars het nog steeds onhandig om hun auto voor reparatie in te leveren. De lege batterij werd echter toegeschreven aan bepaalde programma’s die nog liepen, zelfs wanneer de auto was uitgeschakeld.

Voorruit blokkeert GPS- en radiosignalen

De voorruit van de Jaguar E-pace bevat metaaloxide dat UV-stralen helpt blokkeren. Dit zorgt ervoor dat het interieur van de auto beschermd en koel blijft, en beschermt de bestuurder tegen de zon. Maar omdat de gemetalliseerde voorruit werkt, blokkeert hij ook GPS-, radio- en gsm-signalen. Om dit te vermijden, moeten eigenaars zenders in hun E-pace installeren om dit probleem te verminderen.

  Cadillac DTS betrouwbaarheid

Andere problemen

Andere problemen die Jaguar SUV-eigenaars hebben moeten laten repareren, zijn onder meer het niet tijdig reageren van de gasklep op de E-pace, problemen met de koplampen, een defecte veiligheidsgordel, een defect brandstofsysteem, een defecte krukaspoeliebout en een extreem korte aandrijfas.

FAQs

Waarom kopen mensen een Jaguar SUV?

Jaguar SUV’s behoren tot de sportiefste SUV’s die je maar kunt bedenken. Hun SUV’s beschikken over een snelle acceleratie, responsief remgedrag en solide transmissies. Ook het weggedrag is redelijk. Hun geweldige looks en styling, in combinatie met een grote cabine en laadruimte, zijn ook dingen die het overwegen waard zijn.

Hoeveel kosten Jaguar SUV’s?

Jaguar SUV’s beginnen ergens tussen de $45.000 en $81.000. Deze prijzen zijn echter afhankelijk van het model of bouwjaar waarvoor u kiest. De basisuitvoering van de F-pace begint bijvoorbeeld bij 45.200 dollar, terwijl de topuitvoering wordt verkocht voor 80.200 dollar.

Houden Jaguar SUV’s hun waarde?

Jaguar SUV’s houden hun waarde redelijk vast, met een waardevermindering van 54% in vijf jaar. Een F-pace bijvoorbeeld, die oorspronkelijk voor 60.000 dollar werd gekocht, kan na vijf jaar voor 30.000 dollar worden verkocht. Voorwaarde is wel dat de auto in goede staat verkeert en niet te veel kilometers heeft afgelegd.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts