Zijn Mercedes Benz onderdelen duur?

Zijn Mercedes Benz onderdelen duur?

Het bezit van een Mercedes-Benz is voor velen een droom. U moet echter wel bereid zijn geld uit te geven om uw luxe auto in topconditie te houden.

Mercedes-onderdelen zijn duur. Dat is een van de redenen waarom veel eigenaren van een Mercedes hun auto na een paar jaar verkopen. Naarmate de auto ouder wordt, blijven de kosten zich opstapelen, tenzij u goed voor uw driesterrenauto zorgt.

Interessant genoeg is Mercedes op de lange termijn goedkoper in onderhoud dan BMW en Audi. Dit komt omdat ze onderdelen van hoge kwaliteit hebben, ontworpen door ervaren ingenieurs. Bij goed onderhoud is een Mercedes-Benz over 10 jaar betrouwbaarder dan zijn naaste concurrenten – BMW & Audi.

Waarom zijn Mercedes Benz onderdelen duur?

Mercedes-onderdelen zijn duur omdat het een luxewagen is. Zoals alle luxe auto’s, Mercedes wordt geleverd met hoogwaardige onderdelen die zijn gebouwd door enkele van de beste technici. Bovendien zijn Mercedes-onderdelen meestal origineel, dat wil zeggen van een Original Equipment Manufacturer (OEM).

Wees ervan bewust dat sommige fabrikanten aftermarket-onderdelen aanbieden, die niet erg duurzaam en niet zo betrouwbaar zijn.

Wat zijn de duurste Mercedes onderdelen om te vervangen?

Transmissiesysteem

Het transmissiesysteem helpt het motorvermogen over te brengen op de aandrijfas en de achterwielen. De versnellingen in de transmissie veranderen de snelheid en het koppel van de aandrijfwielen van de auto, ten opzichte van de motorsnelheid en het koppel. Als het transmissiesysteem beschadigd is of heeft gefaald, zult u veel onderdelen moeten vervangen.

Onderdelen van het transmissiesysteem omvatten een hydraulisch systeem, koppelomvormer, planetaire tandwieloverbrengingen, koppelomvormer, afdichtingen & pakkingen, gaskabel monitor, gouverneur, en modulator. Het vervangen of het herstellen van een Mercedes transmissiesysteem is duur. Het varieert tussen $1.800 en $5.000, afhankelijk van het model van uw auto.

  Welke Mercedes-Benz modellen zijn hardtop cabriolets?

Katalysator

Katalysatoren zijn van cruciaal belang wanneer het erom gaat gevaarlijke stoffen in de uitlaatgassen van de auto, zoals stikstofmonoxide, koolmonoxide en koolwaterstoffen, door middel van chemische reacties in minder gevaarlijke stoffen, zoals waterdamp en kooldioxide, te veranderen. De vervanging van dit essentiële onderdeel is vrij duur.

Een katalysator van Mercedes-Benz van de Original Equipment Manufacturer kan tussen de 14.000 en 25.000 dollar kosten. Dit is vrij duur, maar het is niet zo arbeidsintensief als een transmissiesysteem. Daarom kunnen de reparatiekosten iets lager zijn. Merk op dat de prijs verschilt naargelang het model Mercedes.

Nokkenas

Een nokkenas bevindt zich onder de motor en heeft de vitale functie van het openen en sluiten van de kleppen van een motor. Hij regelt de luchtinlaat van de motor. Nokkenassen raken meestal beschadigd of geruïneerd als gevolg van een gebrek aan goed onderhoud van het voertuig. Zaken als overgeslagen olieverversing, vuil en viezigheid tasten de nokkenas aan.

Het vervangen van een nokkenas van uw Mercedes-Benz model is niet alleen duur, maar ook arbeidsintensief. Daarom moet u bereid zijn om veel geld te betalen voor het reserveonderdeel en de arbeid. Een nieuwe nokkenas kost u tussen de $120 en $1.150.

Brandstofpomp

De meeste brandstofpompen raken beschadigd door normale slijtage. Het werk van de brandstofpomp is om de juiste hoeveelheid druk aan de brandstofinjectoren van uw auto te leveren. Als u uw auto jaarlijks onderhoudt, kunt u voorkomen dat uw brandstofinjectoren verstopt raken.

Een nieuwe Mercedes brandstofinjector kan u zo weinig als $20 kosten, tot ongeveer $450. Vermijd het kopen van aftermarket brandstofverstuivers, want dit is een cruciaal onderdeel van uw auto. Hoe betrouwbaarder de brandstofinjector, hoe beter deze zal presteren.

  Is een tweedehands Mercedes S-klasse een goede koop?

Motorblok

Een van de ergste nachtmerries van een autobezitter is het hebben van een defecte motor. De motor is het hart van elk voertuig. Dus als hij stuk is, is uw auto ook stuk. Sommige onderdelen, zoals het motorblok, kunnen echter worden vervangen. Een nieuw Mercedes motorblok kost u tussen de $200 en $2.000.

Auto cilinder

Een ander duur onderdeel dat u niet beschadigd zou willen hebben is de autocilinder. Net als de brandstofpomp gaat een beschadigde autocilinder meestal kapot door een gebrek aan goed onderhoud of service. Een nieuwe Mercedes-Benz cilinder kost u vanaf 600 dollar, exclusief reparatiekosten.

Welke Mercedes-onderdelen slijten het snelst?

Sommige Mercedes-Benz onderdelen zijn niet duur, maar moeten wel regelmatig worden vervangen. Deze onderdelen slijten sneller dan andere onderdelen. Maar met het juiste onderhoud zouden ze langer mee moeten gaan. Deze onderdelen zijn onder andere motorfilters, slangen en riemen en het elektrische systeem.

FAQs over het onderhoud van uw Benz

Zijn Mercedes-onderdelen duurder dan BMW of Audi?

Mercedes onderdelen zijn duurder dan BMW en Audi. Audi is echter duurder in onderhoud over een langere periode, gevolgd door BMW, en dan Mercedes. BMW heeft de minst dure onderdelen van deze drie grote Duitse luxemerken.

Welk onderdeel van Mercedes is het duurst?

De versnellingsbak is een van de duurste auto-onderdelen om te vervangen. Daarna volgen de katalysator, de nokkenas en dan de brandstofpomp. Als de versnellingsbak van uw Mercedes defect of beschadigd raakt, moet u voor de reparatie minstens $ 1800 neertellen.

  Wat is de beste Mercedes voor straatraces?

Is een Mercedes-Benz duur in onderhoud?

Mercedes is een luxewagen en heeft dure onderdelen van topkwaliteit. Bovendien heeft het merk speciale monteurs die bevoegd zijn om aan de auto te werken. Dat betekent dat u niet zomaar met uw Mercedes naar een garagebedrijf kunt gaan. Het onderhoud van een Benz is een dure aangelegenheid.

Waarom investeren in OEM-onderdelen van Mercedes in plaats van aftermarket-onderdelen?

Aftermarket-onderdelen zijn weliswaar goedkoper, maar komen in de verste verte niet in de buurt van OEM-onderdelen. Original Equipment Parts worden door Mercedes gemaakt en gecertificeerd, wat betekent dat het de originele onderdelen zijn die voor de auto bestemd zijn. Terwijl aftermarket-onderdelen door andere fabrikanten worden gemaakt en mogelijk niet volledig compatibel zijn met het merk en model van de auto.

Bottom line

Mercedes auto-onderdelen zijn duurder dan BMW, Audi, en Volkswagen. Ook heeft u een erkende Mercedes dealer nodig om uw auto te repareren, waardoor het nog duurder wordt. Ongeacht de hoge kosten van onderdelen, zorg ervoor dat u OEM-onderdelen koopt om te voorkomen dat u onderdelen van lage kwaliteit op uw auto monteert.
OEM-onderdelen zijn duur, maar gaan lang mee. De exacte prijs van Mercedes-Benz onderdelen verschilt per automodel. Hoe duurder de auto, hoe duurder de onderdelen. Houd dus rekening met de kosten van reparatie en onderhoud bij de aanschaf van uw droommodel van Mercedes.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts