Zijn onafhankelijke monteurs goedkoper dan dealers?

Onafhankelijke monteurs zijn inderdaad goedkoper dan dealers, maar als u ervoor kiest om via de indie route te gaan, moet u zich bewust zijn van alle voorbehouden die daarmee gepaard gaan. Als uw auto nog onder garantie is, is er absoluut geen reden voor u om te kiezen voor iets anders dan een dealer.

Op deze manier zult u er zeker van zijn dat alle reparaties die u tegenkomt zich zullen houden aan wat de fabrikant heeft aanbevolen. Wanneer de tijd echter komt en je auto buiten de garantie valt, moet je kiezen of je een goedkopere prijs verkiest, of dat je de voorkeur geeft aan een meer samenhangende en betrouwbare service omdat je al weet wat een dealer biedt.

Aan de andere kant, als je een gebruikte auto gekocht, kunt u gaan door de indie route zonder zelfs maar te overwegen dealerschap diensten. Als dat het geval is, moet u ervoor zorgen dat de monteur in kwestie is betrouwbaar en heeft fatsoenlijke ervaring werken aan soortgelijke auto’s.

Voordat u uw definitieve beslissing, zorg ervoor dat dit artikel te lezen om uit te vinden waarom men zou moeten trouw blijven aan een dealer in tegenstelling tot het gaan naar een onafhankelijke monteur vanaf het get-go. Op deze manier heb je een breder begrip van wat je krijgt met elk van deze opties.

Dealership reparatiewerkplaatsen – Voors en tegens

Dealership reparaties winkels zijn gunstig omdat ze gespecialiseerd zijn in een enkel merk. Dit betekent dat de meeste monteurs die werken in deze winkels zijn specifiek opgeleid om te werken aan dergelijke auto’s. Dus, als u eigenaar bent van een BMW bijvoorbeeld, zal een BMW dealer waarschijnlijk de plaats zijn met de meeste ervaring voor zover het werken aan verschillende BMW modellen betreft.

Dealership reparatiewerkplaatsen zijn uitgerust met geavanceerde apparatuur die hen in staat stelt om een grondige analyse van uw auto te doen om te bepalen wat uw auto nodig heeft. Dealers gebruiken altijd originele onderdelen, wat niet altijd het geval is bij onafhankelijke reparatiebedrijven.

  Beste auto's met turbolading

U hoeft zich geen zorgen te maken over de vraag of de service die uw auto krijgt wel de allerbeste is die er is. Dealers staan er echter om bekend dat ze aan honderden auto’s tegelijk werken, en dat betekent dat uw auto niet de prioriteit heeft, wat ook betekent dat u geruime tijd zult moeten wachten voordat uw auto zelfs maar gerepareerd kan worden.

Bovendien zijn dealers ook bekend om inferieure klantenservice relaties, wat betekent dat je misschien nooit weet wie is de persoon die werkt aan uw auto in het bijzonder. Ten slotte zijn dealers duurder dan onafhankelijke garages.

Onafhankelijke garagebedrijven – Voor- en nadelen

Onafhankelijke reparatiebedrijven zijn meestal kleinschaliger in vergelijking met de meeste dealers. Dit betekent dat u waarschijnlijk in staat zult zijn om te praten met de persoon die aan uw auto werkt. Winkels zoals deze worden meestal bemand door voormalige dealership technici, wat betekent dat ze vaak net zo bekwaam als de meeste dealership technici zijn.

Echter, dat is niet altijd het geval, en je moet ervoor zorgen dat u uw onderzoek te doen voordat u kiest voor een onafhankelijke reparatiewerkplaats. Indie winkels zijn niet gespecialiseerd in bepaalde merken zo vaak, omdat ze willen een breder scala van voertuigen te dekken.

Het goede ding over reparatiewerkplaatsen zoals deze is dat ze soms zelfs garanties van derden erkennen, wat niet het geval is bij dealers. Ze zijn goedkoper en ze bieden een meer hand-tot-hand service wat betekent dat uw niveau van mogelijke betrokkenheid bij het hele proces veel hoger is.

  Helpt vierwielaandrijving in de regen?

Toch is het niet altijd gemakkelijk om een reparatiewerkplaats te vinden die optimaal aan de behoeften van uw auto voldoet. Omdat ze niet gespecialiseerd zijn in bepaalde merken, hebben ze misschien niet eens toegang tot originele onderdelen, wat een groot probleem kan zijn.

Specifieke auto’s hebben specifieke behoeften – Onafhankelijke specialisten

Als u een zeldzame/oude/dure/gelimiteerde editie auto bezit, moet u ook proberen om een onafhankelijke gespecialiseerde dealer te vinden, ook al lijkt een dealerbedrijf misschien de plek om naartoe te gaan. Dergelijke dealers zijn gespecialiseerd in specifieke auto’s, zoals klassieke auto’s, EV’s, luxe auto’s, muscle cars, of zelfs supercars en hypercars.

Als u bijvoorbeeld een oude luchtgekoelde 911 bezit, kunt u het beste op zoek gaan naar een onafhankelijke Porsche-specialist die door Porsche is erkend als bevoegd om aan een dergelijke auto te werken. Op die manier bent u er zeker van dat uw geliefde 911 de best mogelijke service krijgt.

Natuurlijk zijn dergelijke auto’s veel duurder om aan te werken en zijn de onderdelen niet altijd gemakkelijk verkrijgbaar. Dit betekent dat de prijs vrij hoog is, maar het is nog steeds goedkoper dan via de dealership route te gaan.

FAQ Sectie

Is het beter om een uitgebreide dealergarantie te kopen of via een onafhankelijke reparateur te gaan?

Dat hangt af van de auto die u hebt. Als u een dure auto bezit die veel geld kan kosten om te repareren, kunt u het beste kiezen voor een verlengde garantie en er klaar mee zijn. Aan de andere kant, als de auto in kwestie is niet allemaal zo duur om te werken aan, is het beter om te kiezen voor een onafhankelijke dealer.

Het beste wat u kunt doen is specifieke online merkforums doornemen waar vaak wordt gediscussieerd over welke optie beter is voor een bepaald automodel. Hoe meer u onderzoekt, hoe gemakkelijker het wordt om de juiste beslissing te nemen.

  Beste auto voor de jacht

Bieden zowel dealers als onafhankelijke reparatiebedrijven leenauto’s aan?

Een dealer zal u eerder een leenauto aanbieden terwijl uw auto wordt gerepareerd, vooral als de auto nog onder garantie is. Aan de andere kant bieden onafhankelijke dealers zelden leenauto’s aan hun klanten aan.

Dit maakt een enorm verschil als uw auto uitgebreide werkzaamheden nodig heeft die weken kunnen duren. Als u geen toegang heeft tot een andere auto en u bent niet in de mogelijkheid om een leenauto te vragen, moet u misschien zelfs meer dan $1000 betalen om een middenklasse auto te huren voor drie weken.

Vermindert het bezoek aan een onafhankelijke hersteller de restwaarde van mijn auto?

Het hangt van het type auto af, maar vaker wel dan niet verlaagt u de doorverkoopwaarde van uw auto als u via de onafhankelijke weg gaat. Dit komt omdat de meeste mensen die een tweedehands auto willen kopen eerder zullen kiezen voor een auto met een volledig onderhoudsboekje van de dealer.

Dat is echter niet altijd het geval. Het hangt allemaal af van wat er met uw auto is gedaan. Als het om iets kleins gaat, zoals een deukje of een krasje, is het geen groot probleem. Aan de andere kant, als je meer uitgebreide werkzaamheden aan uw auto die de aanschaf van nieuwe onderdelen omvatte dan kan het verschil een beetje meer overdreven zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts